Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650733 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от Март, 2014 г.
2 3  >  >>

 

Поради голямата предубеденост на 90% от клиентите в сектора, че дървените къщи ( сглобяемите ) са ненадеждни реших да Ви покажа в няколко части колко невероятни могат да бъдат те. Освен че да доста по ефективни от към топлинни загуби, те са и много по стабилни при земетръс.

Sagaponack е къща построена край Ню Йорк и проектирана от студио Axis Mundi. 

image
Как трябва да изглежда една дървена къща

Тази уютна къща по нищо не се различава от останалите дървени къщи край нея, но страшно много се отличава интериорът и. Едва ли сте могли да си представите, че дървените къщи могат да бъдат с толкова невероятни интериори, за които разбира се трябва и по-голям бюджет. Всичко изглежда семейно, топло и някак си стилно като преимуществото идва от светлата гама на цветовете му. Къщата представлява всекидневна зона с две спални и заден двор с открита тераса където вечер семейството може да се събира и да вечеря заедно.

Вижте повече снимки тук: Как трябва да изглежда една дървена къща

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове: 1
Знаеш ли как трябва да изглежда вашият съвременен апартамент? Представям Ви един проект, който разкрива чисто натуралната замисъл на съвременния дизайн стил и философията на изграждане на жилищата в него.
image
Как трябва да изглежда един съвременен апартамент
Апартаментът е с площ 124 кв. метра, която е разположена в жилищен комплекс Park Avenue в Киев. Тъй като много пъти вече съм говорил за монохроматичните гами в интериорите, те се възползват от преимуществото което дава белия цвят. Тук резиденцията има доста бяло, но никак не изглежда стерилно благодарение на подът в цвят натурално дърво, като този декор присъства и по мебелите. Дървените мебели, живите растения, интериорните врати от ковано желязо, белите тухли по стените и множество дребни детайли правят апартамента уютна и задушевна, сякаш е част от теб.
image
Как трябва да изглежда един съвременен апартамент
В апартамента на места се забелязват като акценти декоративни птици, които подчертават присъствието на природата и хармонично завършват стилът на апатамента. Бих казал, че стилът тук е смесица между японският минимализъм, скандинавски полъх и съвременни разбирания. Вижте още тук: Как трябва да изглежда един съвременен апартамент
Категория: Бизнес
Прочетен: 683 Коментари: 0 Гласове: 2

Навярно си мислите, че сглобяемите къщи могат да бъдат само във възрожденски стил или стил, който е неопределен поради възможностите на конструкциите. Грешите! В зависимост от това дали вашата къща има конструкция от метал или дърво, възможностите се простират до ръба на вашето въображение; и това на архитекта ви. Понякога архитектите (които наемате… тези с по-ниската оферта) следват пътищата на „по лесното” явно защото не работят със сърцето си, а за джоба си и от там идва един генерален Ваш проблем. С предното изречение нямам за цел да обидя някой, това е самата действителност – виждаме всеки ден пълни безумици в готови къщи и цели сгради, които инвеститорът се налага да плаща още един път (след завършването им), за да стане всичко както трябва.

image
Как трябва изглежда една сглобяема къща

Ето как би изглеждал процесът при един проект (на къща) ако той трябва да протече нормално:

- уточнение и позициониране на стаите на къщата (тук трябва да се отдели сериозно внимание и комуникация с клиента)

- ходови линии, функционални зони и т.н (тук също както горното)

- обикновено на предните две тирета, работата не е свършена както трябва, не са положени необходимите усилия и от там идват всички проблеми

- следват всички останали фази по проектирането на къщата…

И за да не бъда голословен ще споделя с Вас един проект на къща в Италия на остров Лидо. Вилата се казва Jesolo Lido и е проектирана от JM Arch., индивидуално разработения проект за конструкцията на къщата от дърво с обща площ 320 кв.метра е реализирана за 6 месеца. Забелязва се веднага умелото боравене с конструкции при отсъствието на греди във всекидневната, която е с доста голяма площ.

image
Как трябва изглежда една сглобяема къща
Къщата е нискоенергийна и устойчива на сеизмична активност като за това не е жертва за сметка на красотата или годишните разходи по поддръжката. Няколко тераси и открити площи обикалят цялата къща, като всички от тях са индивидуални желания на клиента смесени с високо технологични решения. Декорите са крайни приятни и лаконични, всичко е в бяло като на места има леки цветни акценти, почти минимализъм за мен тази къща е невероятна проекция на моята мечта!

Повече снимки вижте тук:  Как трябва изглежда една сглобяема къща

Категория: Бизнес
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове: 1

 

Понякога се налага да посетим клиника или болница, по нежелани от нас причини. В повечето случаи тези места изглеждат зловещо и миришат зловещо (не лекарства). Въпреки желанието и усилията на инвеститора, който строи болницата (дали държавата или частник) то интериорът винаги му липсва нещо – онова спокойствие, което търсят хората стъпили вече там.

image
Как трябва да изглежда една частна клиника

Комфорт на ново място

Искам да споделя с Вас един интериор на частна клиника, който според мен успешно създава онова комфортно (колкото може да бъде такова щом си в болница) чувство при посещение на клиниката. Студио OK-design оформя интериора на частната клиника в град Нетания, Израел. Разположена в старата част на града в съседство и конкуренция от множество други клиники, тази силно се отличава със стилният си интериор, който е коренно различен от хладните болнични помещения. На площ само 40 кв. метра е пресъздадена абсолютно уютна и свежа атмосфера.

image
Как трябва да изглежда една частна клиника
Стените са покрити на 1/2 от земята с керамични плочки с множество декори и форми по тях, а останалата част от стената е покрита с вградени мебели и бяла стена. Цветът на мебелите е натурален изключително минималистично изпълнение, което смекчава идеята за болнично пространство.

Повече снимки вижте тук: Как трябва да изглежда една частна клиника

Категория: Бизнес
Прочетен: 602 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Из страната има доста вериги за бързо хранене, някой от тях са добре стилизирани като услуга, интериора и цялостна идея, а други са под всякаква критика. Да си призная, че не съм голям почитател на бързата храна, но се е с случвало да бъда клиент на някое подобно място за „храна”. И все пак знаете ли как трябва да изглежда подобно място?

image
Как трябва да изглежда един fastfood?


Ето един успешен пример SERWUS, което е проектирано от студио Moko/Mfrmgr , като и двете се намират във Варшава, Полша. Популярността на бързите храни настъпва  все повече и заема мястото на традиционните храни. В Полша все повече набира сила една много вкусна (вече съм я пробвал) „запеканка”! Веригата Serwus тук е разположена на 18 кв. метра като представлява кухненски бар с пет зони където индивидуално и поетапно се приготвя любимият Ви сандвич. Зеленчуци, млечни, месо, вид печене и т.н всичко това минава по ред, като концепцията на заведението за хранене е да се върне към редът от 90-те.

image
Как трябва да изглежда един fastfood?


Всички модули на заведението представляват барна стойка от метал в различни цветове, покрити с панели от шперплат. Доста съвременна концепция и в същото време би отнела малка инвестиция за реализиране.

Разгледайте повече снимки тук: Как трябва да изглежда един fastfood? 

Категория: Бизнес
Прочетен: 554 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.03.2014 16:09

 

Навярно доста хора днес живеят в малки апартаменти и студия – очевидно за някой това е проблем, за други не. Животът в маломерно жилище може да бъде доста разнообразен, като се има предвид големината на жилището. Това студио, което ще Ви покажа е разположено в района на Велумулу, Сидни.

image
Как трябва да изглежда едно студио?

Студиото е изпълнено на 27 кв. метра, като най-интересното е малкият бюджет с който е реализиран и високото качество на дизайна което практически мигновено отличава студиото от купищата стандартни студия. А името е невероятно Mighty Mouse!
Може би най-важното при проектирането на студио е умението на проектиращия (дали архитект или дизайнер). Важното при този тип жилища е да можеш да разположиш максимално комфортно всичко необходимо за безпроблемното пребиваване на собствениците. Малките бюджети (освен ако не са твърде малки и нереални) не са оправдание за нефункционалното проектиране на студията.

image
Как трябва да изглежда едно студио?

В конкретния случай всички мебели са вградени, бял гланц което дава допълнителна дълбочина на пространството като корпусната част им е от силно контрастни цветове, което създава допълнително усещане за дълбочина на самите шкафове. Неочаквано на фона на цялата тази стерилност – кухнята е изпълнена абсолютно в черен цвят, ярко петно което разчупва пространството и създава момент на драматизъм.

Вижте още снимки тук:  Как трябва да изглежда едно студио?

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове: 1

 

Така ли трябваше да започна или може би по логичното би било – Знаете ли как трябва да изглежда едно кафе? Най-вероятно всеки от Вас има някаква представа спрямо своите предпочитания за красотата не само по кафетата, а и цялостно. Е тук няма да пиша за красотата във всичките и форми, фази и т.н, а за интериорът на едно кафе. Oslo Hackney е кафе в Лондон, което е реализирано по норвежкия фолклор – разкази за океани, митични същества и огромни гори. Прочитайки този (предния) ред най вероятно вече си представяш декори като от „властелинът на пръстените” – но мога да те уверя, че подходът на колегите от студио thehousewith е далеч по-различен и интересен.

image
Как трябва да изглежда едно кафе?

Самото помещение е разположено в бившa минна станция построена 1870-та година. Всичко вътре е доста отличително като архитектурни елементи, високи тавани, тухлените стени, огромните дървени прозорци. В основата на цяла една история е заложена интериорната концепция на кафето – невероятно, нали?! Семплите материали и грубата изработка на дървената мебел създават необичайна атмосфера, която рядко можеш да усетиш в кафе. Театрален драматизъм – това е настроението, което създаде този интериор в момента, в който го открих, буквално се пренесох в тайнствените дни и истории на миналото… ето така сутрешното или вечерното ти кафе с приятели ще бъде невероятно и неповторимо! Кой заслужава Bravo! според Вас, дизайнерите ? Инвеститорът? Или клиентите? А може би всички?

Още интересни статии тук:  Как трябва да изглежда едно кафе?

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Ако комбинираме съвременните тенденции на дизайнерското изкуство и малко въображение, резултатът може да е малко чудо. Пример за това е ресторант с необичайно дървено-вълнист интериор.

image
Забележителен интериор от дърво в Banq restaurant в Бостън

Така са постъпили и сътрудниците в компанията Office dA, при изработването на интериор, целящ преобразуването на бивш офис на стара бостанска банка Penny Savings Bank в настоящ ресторант. Колко добре са се справили дизайнерите с поставената им задача е видно от фотографиите. Разбира се този дизайнерски шедьовър може да се оцени най-добре на живо и в приятна компания.

image
Забележителен интериор от дърво в Banq restaurant в Бостън

За декорирането на стените и пода в бостънският ресторант с отличително име Banq Restaurant били използвани дървени (изработени от бреза) орнаменти. Особеността на орнаментите се състои в оригиналността на формата им, представена във вид на вълни. В резултат се е получил нещо като дървен морски прибой.

image
Забележителен интериор от дърво в Banq restaurant в Бостън
Разбира се, при всеки отделен посетител ресторанта с необичаен дизайн може да предизвика различни асоциации. На някои посетители отделните елементи на интериора напомнят кора на дърво, а други ги сравняват със стичащи се капки златиста смола. Последното сравнение възниква отчетливо, ако внимателно се вгледаме в една от колоните на залата. На този фон тъмните столове наподобяват петна върху брезова кора. Като цяло мебелите добре са добре съчетани с дизайна на стените и тавана и отлично допълват замисленият интериор.
image
Забележителен интериор от дърво в Banq restaurant в Бостън

При първото си посещение в ресторанта, въпреки оригиналността на интериора, може да останете с впечатление, че колоните и тавана са нестабилни и да се уповете на доверието си в професионализма на дизайнерите. Все пак, това впечатление е измамно, защото върху изпълнението на интериора са работели истински професионалисти. Благодарение на богатото въображение на дизайнерите от компанията Office dA се е получила разкошна зала, в която да се помещава Banq Restaurant – един от най-съвременните и модерни ресторанти в Бостън.

image
Забележителен интериор от дърво в Banq restaurant в Бостън

В романтичната и малко официално-делова атмосфера на ресторанта, всеки посетител може да си отдъхне от ежедневната суета. За това допринасят материалите с топли цветове, използвани в интериора на помещението и отблясъка на кристалните чаши, разположени върху масите. Ресторанта излъчва уют и нито един негов детайл не напряга погледа. Това предразполага към отпускане и релаксация с изискани ястия, поднесени в компанията на приятни събеседници и приятели.

 

Още интересни статии тук:  Забележителен интериор от дърво в Banq restaurant в Бостън

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1426 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Madrona – е името на къща разположена на брега на езеро Вашингтон в едноименния щат. Проектът е разлизиран от CCS архитекти, за семейство което живее в Сан Франциско и ще използва тази резиденция като лятна резиденция за ваканция. Къщата е построена на склон, разполага с три етажа и обща площ 370 кв. метра. На първи етаж са разположени родителската спалня, детските и спалнята на гостите. На последния етаж е всекидневната с трапезария и кухня от които има достъп до две офиз зони и вход към терасата, чиято гледка е панорамата на езерото. Нивото под земята е заето от складово помещение и два гаража за автомобили.

image
Как трябва да изглежда една лятна къща на брега?

Много добро съчетание на материали и цветове, стилът е модернистичен с елементи на съвременен, като на няколко места забелязваме аксесоари от винтидж стил. Във всяка една стая няма излишни елементи на дизайна, всичко е премерено и някак си минималистично представено, но в същото време абсолютно достатъчно и с чувство за комфорт. Детската стая е семпла в сив, бял и червен цвят което я превръща в унисекс.

Как трябва да изглежда една лятна къща на брега?

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Гледка към залива на Сан Франциско http://goo.gl/Mv1ypn

 Колкото и да ми се иска всички да имаме гледки към някой залив – това не е възможно или е възможно?! За да имаш подобна гледка трябват някой съставки:

image
Гледка към залива на Сан Франциско

- добра локация

- дълбок джоб (който да подсигури локацията)

- висока / ниска сграда

- качествен интериор

- желание

Гледка към залива на Сан Франциско

Съставките са подредени на случаен принцип, като последната може би е най-важната. Апартаментът на който попаднах се намира в Сан-Франциско и отговаря на всяко едно от горните тирета. Студио MacCracken представят проектът Green Street Condo – неголям апартамент 92 кв.метра разположен в сграда от 1960-та година в района край залива. Дизайнерите са се стремили да използват възможно най-ефективно пространството,  като спалнята и банята са оставени малки, за да има много места за дневната и трапезарията.

Гледка към залива на Сан Франциско
Няколко от съществуващите стени се е наложило да бъдат премахнати, за да не закриват панорамната гледка, която ще видите от снимките по-долу. Благодарение на тази корекция със стените цялото жилище се изпълва с натурална светлина, с разпределението става възможно най-функционално.

Вижте още от света на интериора тук:  Гледка към залива на Сан Франциско

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Архитектът Владимир Малашонок оформил интериора на апартамент 115 кв. метра в Москва. Предназначението на този апартамент е да поместява семейство от двама, като целият апартамент е изпълнен в минималистичен стил с ключови елементи на драматизъм. Благодарение на препланировките в интериора са образувани хол, всекидневна, трапезна, кабинет, спалня, баня – като голяма част от апартамента е open space, в която се помещават трапезната, кухнята и всекидневна с място за отдих.

image
Как изглежда един минималистичен интериор?

В интериора доминират контрастните и драматични форми, а функционалностите са представени на първо място. Бяло, натурално дърво и сиво са основните цветови елементи, като декорациите са сведени почти до минимум. Тъй като всичко е реализирано с ограничен бюджет, материалите са внимателно подбирани и крайният резултат е наистина впечатляващ.

Повече снимки и интересни статии можете да видите тук: Как изглежда един минималистичен интериор?

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 918 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.03.2014 18:57

 

Запознати ли сте с лофт интериорите? Знаете ли как трябва да изглежда един лофт интериор, къде точно най-добре се разлизират този тип интериори и нужен ли е голям бюджет?

image
Как изглежда един лофт интериор?

Жилищното пространсто с оформление и акценти на лофт стил, където при всичките груби материали – те са поднесени по нежен начин, който ще създаде комфорт, това е лофт интериора. Апартаментът, който ще откриете по-долу няма типичните груби елементи за лофт стиловете като тръби, открити кабели, мръсни тухлени стени – всичко е меко, представено по начин възможно най-достъпен за незапознатите с лофт интериорите. Този проект е реализиран на Bond street в Ню Йорк, САЩ – а дизайнерите са Axis Mundi Design.

Разгледайте всички снимки на линка тук:  Как изглежда един лофт интериор?

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове: 1

Рядко попадам на клиенти в страната, които желаят жилището им да бъде проектирано в скандинавски стил, а още повече на такива с нестандартни жилища и желание за нещо различно. В Канада обаче изглежда повече хора разбират от начин на живот и са почитатели на скандинавския стил за интериора.

image
Апартамент в скандинавски стил

Триетажният апартамент в резиденция Esplanade е построен в 1910-та година в Монреал като наскоро жилището, което ще разгледате съвсем след малко е било на нов собственик. Купувачът е имал свое виждане за интериора и наема студио Emilie Bedard да оформят интериора на триетажното задание. Новият собственик е имал виждане апартаментът не само да бъде реставрирано, но и с нов живот със свой характер.

image
Апартамент в скандинавски стил

При изпълнението навсякъде се забелязват как успешно да съчетани семпли материали като дървото и камъка, оригинални тухлени стени и бетонени тавани, напомнят за предшествениците от скандинавските страни. Белите стени и светлите дървени части на пода се вписватс добре със специално разработените за това място мебели. По дължината на цялата трапезария е разположена с хубава гледка.

Повече снимки вижте тук:  Апартамент в скандинавски стил

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1023 Коментари: 0 Гласове: 1

Чист въздух, романтика, любим човек, добра храна, добро питие… тишината на спокойствието те обвзема мигновено щом пристъпиш прага на тази вила (дори тази стъпка да бъде мислено). El Mirador е построена на края на света, далеч от хорските погледи сред дивата природа, оглеждайки се в дълбокото синьо небе. С първите два реда предполагам успях да пресъздам усещането, което вероятно бихте изпитали ако сте собственици на вилата, която е по снимките по-долу.

image
Вила на края на земята

Живот със стил

CC Arquitectos проектират вилата на голям склон като отстрани вилата изглежда наполовина в земята вкопана. Обгърната от зеленина, защитена от директните слънчеви лъчи и суровият климат там вилата е идеалното място където да прекараш почивните си дни. Интериорът е изпълне от груби и натурални материали, които правят интериора невероятен. Акцентирано е върху взаимодействието на околната среда и интериора.

Вилата разполага с веранда, невероятна гледка и басейн който ще ти даде всичко необходимо, за да бъдеш щастлив.

Разгледайте повече снимки тук: Вила на края на земята

Категория: Бизнес
Прочетен: 827 Коментари: 0 Гласове: 1

25 hours Hotel Bikini е името на новото място за отдих и кратко пребиваване изпълнено с емоции. Бикини хотел в Берлин е град в града и е разположен върху стария Bikini-Haus построен през 1950-та година в Берлин, Германия. Още от момента на откриването си преди 60 години този хотел е станал символ на свободата, позитивното мислене и динамичност.

image
Как трябва да изглежда един бутиков хотел?

Миналото – бъдещето

Днес хотелът се казва 25 hours Bikini Berlin – отговаря на съвременните нужди на пътешествениците и дори привлича местните живущи. Дизайнерът Вернер Айслингер представлява студио за дизайн Айслингер – разработват цялостната концепция за реновирането и вдъхването на нов живот на мястото. Хотелът разполага с 149 номера на стаи оформени в нужния комфорт и с предизвикателен интериор. В самия хотел има зони за отдих, магазин, три конферентни зали, сауна, бар, ресторант и параклис.

image
Как трябва да изглежда един бутиков хотел?

Обстановката

Стилът на хотела е смесица между mid-century и индустриализъм, като крайният резултат бих могъл да кажа е някакъв вид индустриална еклектика. Всяка стая е с абсолютно зашеметяващ дизайн, цветовете са силно контрастни, различни и в същото време изключително подходящи и пасващи на обстановката.

Повече снимки можете да видите тук:  Как трябва да изглежда един бутиков хотел?

Категория: Бизнес
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650733
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31