Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 396648 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от Април, 2014 г.
2  >  >>
 Представяш ли си да живееш на място, в което е живял и работил някой известен артист или дизайнер? Вероятно, това не е мечтата на повечето от Вас, но пък звучи доста привлекателно да живееш един вид в историята.
Апартамент в бившето студио на Бърнет Нюман
Апартамент в бившето студио на Бърнет Нюман 

 

Бърнет Нюман е американски художник с доста абстрактен похват, който се е подвизавал през миналия век, но и до днес някой от творбите предизвикват интерес. Наскоро негова картина беше продадена на търг за 44 млн. долара. Студиото в което е работил в момента е частен апартамент с площ 175 кв. метра в Ню Йорк, а Andre Kikoski Architect  са свършили уникална работа и заслужават похвала. Помещенията са светли и огромни с голямо количество прозорци, които позволяват да изпъкнат историческите особености на американския лофт. При този вид архитектура безпроблемно се достига до необходимите условия за комфорт на семейството с малки деца или добра работна обстановка.

Повече снимки вижте тук: Апартамент в бившето студио на Бърнет Нюман 

Категория: Бизнес
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове: 0
 Vorstadt 14 — е името на този удивителен дом в стил Шале, който е типичен за Швейцарските Алпи  – царете на семплите форми и комфорта. Наистина доста трябва да си привърженик на този стил, за да го разбереш. Фундаменталното в него е идеята за възможно най-семпли декори с най-голяма функционалност. И тъй като доста от Вас едва ли ще им се понрави този тип проектиране поради нетипичните декори, то все пак частта която е израснала на село ще си припомни с топли спомени за миналото поради голяма прилика.
Шале вшвейцарски стил
Шале вшвейцарски стил

 

Същевременно е и доста впечатляващо балансирането между старото и новото. 90%  от съвременните материали, които са използвани са обработени и изглеждат като „изпратени от миналото”. На голямата площ , с която разполага къщата има малко на брой мебели – това е първото нещо, което се забелязва! Бетон в комбинация със стари греди и исторически каменни зидове са в комбинация с белия цвят. Над проекта са работили от студио Roger Stussi.

Вижте повече снимки тук: Шале вшвейцарски стил

Категория: Бизнес
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове: 0
 Винаги съм си падал по японските неща, особено дизайнът и архитектурата. Тези хора са толкова перфекционисти, че немските автомобилни инженери изглеждат като първокласници пред тях.
Къща в стилът на японската архитектура
Къща в стилът на японската архитектура 

Ще бъда кратък. Hiroshi Nakamura & NAP една убийствена комбинация от екип, който създава една убийствена жилищна сграда в Токио. Още от първата снимка се вижда, че сградата е напълно „невидима” сред природата – дървета растящи по / вътре в сградата. Къщата е интегрирана в природата с причудливата си форма отвън, помещенията вътре са невероятно прави и просторни и почти всичко е от дърво.

 

Доста напомня на птиче гнездо, сграда построена под условията на природата, а не диктувайки свои.

Вижте още снимки и статии тук: Къща в стилът на японската архитектура 

Категория: Бизнес
Прочетен: 314 Коментари: 0 Гласове: 2
 Толкова смел, че чак невероятно! Разглеждайки сайта на този хотел, който ще Ви покажа съвсем след малко, останах изумен колко добре е направено всичко, колко лесно се постига перфекционизъм – нужно е само желание!

The Line – мястото е Лос Анджелис, а концепцията на този бутиков хотел е толкова различна от всичко познато до сега, че просто ще Ви отнесе! Във време в което конкуренцията се стреми всичко е въплътено в образа на комфорта и елегантността, инвеститорите на хотел The Line решават да подходят по различен начин. Хотелът се помещава в стара цигарена фабрика, която е реставрирана с помощта и идеите на огромен екип от хора.

Как трябва да изглежда един бутиков хотел
Как трябва да изглежда един бутиков хотел 

Всяка стая има панорамна гледка към града, всеки прозорец с една крачка пред пред рая и всичко това е шокиращо. До като при повечето хотели, само 50% от стаите имат невероятна гледка, а всички останали са просто стаи, то тук този процент е някъде към числото 99. Стени от бетон, тавани в бяла мазилка, подове покрити със сив мокет; вече сигурно си мислите (каква ли бетонена джунгла ще е това – правейки сравнение с нашия роден Слънчев бряг !?

НЕ, натуралните текстили, съвременните произведения на изкуството и несравнимата гледка, доставят толкова много лукс, че чак е грехота ако не го посети човек поне веднъж.

 

Текстът по-горе представлява анализ на конкретен проект и няма никаква рекламна цел.


Повече снимки тук: Как трябва да изглежда един бутиков хотел 

Категория: Бизнес
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове: 2
 Къщата на един човек може да каже много за самия него, дори и безгласно. В тази част ще Ви покажа едно жилище на дизайнерът на интериори Тахани Айеш, която страшно много се прочу наскоро с интересният си подход към скандинавския дизайн. Жилището се намира в Осло, Норвегия и отново всичко е в бяло (абсолютно задължителен цвят при този стил), но тук има и няколко допълнителни цветове.
Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер
Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер 

Двуетажната къща е била напълно реставрирана и изпълнена с голямо количество детайл, който увековечава къщата със своя уникален вид. Най-голямо внимание, дизайнерката е отделила върху кухнята тъй като второто хоби и е да готви, съответно прекарва доста време в това помещение.

Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер
Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер 

В интериора има доста голямо количество съвременни предмети от Икеа и в същото време стари, винтидж находки които вкарват много голямо усещане за индивидуален подход. Нещо което липсва при повечето жилища, били те и на човек, който не работи в тази сфера, а е консуматор.

Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер
Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер 

 

Толкова уютно изглежда, че чак те кара да си мислиш, че си се пренесъл там! Повече снимки вижте тук: Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер 

Категория: Бизнес
Прочетен: 431 Коментари: 0 Гласове: 2
 Частна резиденция с площ 418 кв. метра, която е разположена в комплекс Carl Fischer Building в Ню Йорк – това ще Ви впечатли, сигурен съм!
Как трябва да изглежда един двуетажен апартамент
Как трябва да изглежда един двуетажен апартамент 
Това определено е един двуетажен апартамент, който грабва окото още от първия момент. Над проекта са работили архитектите от CWS Architecture съвместно с Lissoni. Като цяло структурни изменения са въведени с цел, за да бъде обособено по-добре жилищното пространство, особено от функционална гледна точка. Апартаментът разполага с невероятна тераса на горния етаж, която е изпълнена от натурални материали и се вписва идеално в заобикалящата среда. Интериорът също е изпълнен с натурални материали по подовете, стъкло и доста мдф. Доста фрапатно е направен хола, като на фона на всичката бяла палитра там им цветен килим и „честър” в тъмна кожа. Мога доста още да изпиша анализирайки този интериор, но най-добре ще бъде да го разгледате сами.
Как трябва да изглежда един двуетажен апартамент
Как трябва да изглежда един двуетажен апартамент 
Това което мога да споделя като „пикантерийка” с Вас, е че разходите по реализацията на този проект възлизат на около 2,5 млн. американски долара; добър бюджет, нали ?
Категория: Бизнес
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове: 5
 Посещавали ли сте скоро къща за гости? Ако сте, то със сигурност вероятността да сте останали впечатлени от дизайна е доста малка, но въпреки всичко съществува такава. Това е така защото инвеститорите (разбирай собственика на къщата) не е пожелал да инвестира достатъчно в лукс, поради ниските цени, които по принцип имат този тип хотели.
Как трябва да изглежда една къща за гости
Как трябва да изглежда една къща за гости 

В Истанбул обаче има една къща за гости, която е собственост и се стопанисва от брат и сестра. Името на къщата е 4 Floors Istanbul и е абсолютно жестока; абсолютно невероятно и брилянтно изпълнение от към дизайн, функционалност и замисъл. Историята на тази къща за гости е следната: с настъпването на икономическата криза в Турция през 2008-ма година бившите собственици продават тази къща на сегашните, като последните решават да я превърнат в къща за гости (за краткосрочни наеми). Красивата къща от XIX век е реставрирана и превъплътена в съвременен стил като са използвани доста произведения на изкуството, една голяма част от предметите в интериора са ръчна изработка. Всеки от 4-те етажа е изпълнен в уютен лофт стил.

Как трябва да изглежда една къща за гости
Как трябва да изглежда една къща за гости 

 

Качественото изпълнение и индивидуалният подход към всеки детайл си личат още от първия момент, атмосферата е драматична и много нетипична за Истанбул. Чувал съм да казват за Истанбул, че е град на безграничността.

Вижте още снимки тук: Как трябва да изглежда една къща за гости 

Категория: Бизнес
Прочетен: 609 Коментари: 0 Гласове: 0
 Винаги се оглеждам за находки от типа на стари къщи край града, които да превърна в мечатата си за жилище. Нещо подобно на тази ферма, която се намира край каталунските пиринеи на север в Испания.
Реконструкция на стара ферма в къща за живеене
Реконструкция на стара ферма в къща за живеене 

Тя представлява традиционна ферма, която е реставрирана през 2000 година и се използва като къща на щастливо семейство. Оригиналните материали при изграждането са запазени – камък, дървени греди и дъски от няколко вина дърво – дъб, ела, бор; всичко е максимално запазено, за да се чувства духът на миналото, но преразказан по съвременен начин. В основите на дизайна е положена идеята за щастлив и безгрижен живот. И това ако не е мечта?

Реконструкция на стара ферма в къща за живеене

Категория: Бизнес
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове: 2
 Тайванското архитектурно студио Atelierii са наети от клиентите, които имат желание да създадат невероятно разкошно жилище в Тайбей. Къщата има 265 кв. метра площ и са използвани различни видове натурални камъни. Декорите в къщата са предимно в тъмната гама, като светлините и ярки отенъци отсъстват напълно.
Как трябва да изглежда един луксозен апартамент в черно
Как трябва да изглежда един луксозен апартамент в черно 

 

Отделните функционални зони са организирани като open space пространство, което използва различни текстури, които пък от своя страна сформират доста драматизъм. Всекидневна, кухня и трапезария са обединени в едно пространство, а редом с тях е разположена и неголям домашен кабинет. В този интериор всичко е логично и добре организирано, като нищо не пречи или е излишно. Доста е интересно как толкова тъмни елементи в комбинация с добро осветление и гланцови повърхности създава невероятно усещане за лукс от което онемявате.

Как трябва да изглежда един луксозен апартамент в черно

Категория: Бизнес
Прочетен: 304 Коментари: 0 Гласове: 0
 Диванът за една всекидневна винаги има значение дали е голям, малък, твърд или мек. По-важно е обаче да Ви харесва на Вас самите и да се вписва в заобикалящия го интериор.От Normann Copenhagen са създали нов вид диван Swell, по дизайн на Йонас Вангел. Формите са прости и меки и изглежда точно така както трябва да изглежда един диван.
Минимализъм и уют с диваните на Swell
Минимализъм и уют с диваните на Swell 
Диванът безупречно трябва да присъства в стаите за отдих, а swell изглежда идеален за тази цел. Със своите меки форми, напомня на бухнал хляб, който чака да бъде пъхнат във фурната. Триместният диван предлага удобни подлакътници, доставящи максимален комфорт. Рамката е направена от дърво и стомана, а меката обшивка е с избор от 21 цвята текстил. Диванът идеално би се вписал във всеки интериор, особено в консервативните черно-бели гами – където е необходимо да се играе с формите и светлината. За щастие Ние сме щастливи, че не един път сме ползвали продуктите на тази фабрика.
 
Идеята на тази статия е информационна, а не рекламна! Минимализъм и уют с диваните на Swell 
Категория: Бизнес
Прочетен: 365 Коментари: 0 Гласове: 0
 
Как се прави реставрация на стара сграда и интериор
Как се прави реставрация на стара сграда и интериор 
Всички сте виждали как се реставрират старите сгради, преправят фасадата, пребоядисват я, нови прозорци и т.н и т.н.Реставрацията на която попаднах ще Ви харесва (поне на мен ми харесва), тя е доста по-различна от това което виждаме всеки ден – особено за вътрешната част. Petrini Solustri започват работа по реставрирането на древна италианска вила в община Serra De’ Conti , Италия. Оригиналните тухлени зидове са запазени, а просторните помещения са запълнени със съвременни дизайнерски мебели без те да са прекалено много. Изключително вдъхновяващ проект, разгледайте го.
Категория: Бизнес
Прочетен: 456 Коментари: 0 Гласове: 1
 Бетон и стъкло! Какво си представихте когато прочетохте тези две думи? Може би някоя строителна площадка с ваклички работници с ботуши, целите омазани в бетон и работна площадка с ръждива арматура; да не забравим и стъклото някъде там из обекта.
Как трябва да изглежда една съвременна вила от бетон и стъкло
Как трябва да изглежда една съвременна вила от бетон и стъкло 

Е, днес е доста модерно да се използва бетон и стъкло в комбинация като краен щрих за интериорите и екстериорите. Крайградските къщи са идеални за отдих и релакс. BAK Architects са създали невероятен шедьовър в курортния град Мар Азул, Аржентина.Къща принадлежи на семейство с подрастващи деца, които съвсем качествено ще използват лятната резиденция за игра. Основните нужди на клиента са били да има просторна всекидневна зона и две неголеми спални с отделни бани. 

Как трябва да изглежда една съвременна вила от бетон и стъкло
Как трябва да изглежда една съвременна вила от бетон и стъкло 

Спрямо особеностите и характеристиката на терена, архитектите предлагат къщата да бъде под формата на L (от англ.) с площ 95 кв.метра, изпъленена на няколко нива, като основните материали да са бетон, стъкло и дърво. Практически всички мебели в къщата са от бетон с изключение на леглата, меката мебел, столовете и входната врата.Може и да не Ви хареса тази комбинация за лятната Ви къща, но със сигурност е хит сред доста голяма част от клиентите в този сектор. 

Повече снимки тук: Как трябва да изглежда една съвременна вила от бетон и стъкло 

Категория: Бизнес
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове: 0
 Ако сте почитатели на доброто вино, то знаете от какво значение е правилното му съхранение. Отделно от това е важно и как изглежда самата винарна, тя трябва да впечатлява и да бъде в духа на виното и лукса.
Едно е сигурно, винарната която ще Ви покажа днес никога не бихте казали, че това изглежда като винарна отвън. На пръв поглед изглежда като абсолютно стандартна къща редом с останалите, като единственото нещо което ще Ви насочи е табелата която оказва, че това е винарна.
Как трябва да изглежда една винарна
Как трябва да изглежда една винарна 
Дизайнерите от студио March Gut съвместно с архитектите от Wolfgang Wimmer представят завършеният проект на винарна Stroblkeller , която е част от австрийската винена компания Clemens Strobl. Старата винарна, която е функционирала дълго време е реставрирана и обновена като за запазени някой от историческите елементи. Различните помещения за презентация, съхранение тук имат съвсем различно измерение. Помещението за съхранение на продукцията е дълбоко под земята (както се предполага), а дегустации и презентации се правят на приземния етаж на къщата, като всичко вътре е организирано като дом.
Как трябва да изглежда една винарна
Как трябва да изглежда една винарна 
Формите, цветовете и материалите напълно съответстват на характера на заданието и създават уютна атмосфера, която е важна за пълното изживяване от виното.
Вижте повече снимки тук: Как трябва да изглежда една винарна 
Категория: Бизнес
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове: 2
 Винаги съм харесвал необикновените и различни проекти на къщи, още повече когато те са реализирани. Treehouse Solling е точно такъв проект, необикновен с добра локация, която ти дава възможност да се развихриш в мислите си. Къщата е построена от baumraum близо до град Услар, Германия.
Как трябва да изглежда една сглобяема къща
Как трябва да изглежда една сглобяема къща

Интересната разновидност на къща от дърво е построена редом с дърветата и заобикалящата я околна среда, което я прави част от нея. Основно къщата има 1 единствено предназначение – тотален релакс на обитателите и. Веднага се забелязва, че самата къща има само спални помещения без тоалетни, бани и други такива. Това е така защото тя е построена в близост до къщата в която живеят собствениците. 37 кв. метра релакс с огромна тераса стояща върху малък водоем свързваща земята със усамотението.
Категория: Бизнес
Прочетен: 319 Коментари: 0 Гласове: 1
 

За да бъде денят Ви впечатляващ и зареден с нови преживявания, сутринта трябва да е ползотрворна и изпълнена със свежест. Дори сутрин когато стават от хотелското легло – стаята трябва да е светла, приветлива и създаваща обстановка и уют. Продължавам с поредицата Как трябва да изглежда – като този път ще насочим вниманието към един доста съвременен хотел във Франция, град Нант. Архитектът Патрик Ноге работи над индериора на хотел Okko. Четири звездният хотел е разположен на самият център на града и е основан на принципа на безграничното гостоприемство.

Как трябва да изглежда един съвременен хотел
Как трябва да изглежда един съвременен хотел 

Стилна и съвременна обшивка отвън и отвътре посреща всички, които се нуждат от сън и малко почивка. Вътре всичко е много функционално, вътрепки своите размери и дори е на достъпна цена. Лукс на който цената със сигурност трябваше да е далеч над предлаганата в Okko. Проектът е изграден в съответствие с тенденциите за съвременни хотели, като акцентът попада върху безупречният сервиз и комфортът. В Okko Вие никога няма да чуете да се споменават допълнителни такси за услуги или нещо подобено, просто защото всичко е включено в цената на стаята. Това е изключително важен елемент от услугите на един хотел (по мое мнение) тъй като никога няма да ти развалят настроението с някакви допълнителни и скрити такси; грешка, която 99% от хотелите в страната допускат. Разгледайте снимките от галериите по-долу и ще се убедите, че това е наистина един невероятен хотел.

Как трябва да изглежда един съвременен хотел

Категория: Бизнес
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 396648
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930