Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650384 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от Април, 2014 г.
2  >  >>
 Представяш ли си да живееш на място, в което е живял и работил някой известен артист или дизайнер? Вероятно, това не е мечтата на повечето от Вас, но пък звучи доста привлекателно да живееш един вид в историята.
image
Апартамент в бившето студио на Бърнет Нюман 

 

Бърнет Нюман е американски художник с доста абстрактен похват, който се е подвизавал през миналия век, но и до днес някой от творбите предизвикват интерес. Наскоро негова картина беше продадена на търг за 44 млн. долара. Студиото в което е работил в момента е частен апартамент с площ 175 кв. метра в Ню Йорк, а Andre Kikoski Architect  са свършили уникална работа и заслужават похвала. Помещенията са светли и огромни с голямо количество прозорци, които позволяват да изпъкнат историческите особености на американския лофт. При този вид архитектура безпроблемно се достига до необходимите условия за комфорт на семейството с малки деца или добра работна обстановка.

Повече снимки вижте тук: Апартамент в бившето студио на Бърнет Нюман 

Категория: Бизнес
Прочетен: 895 Коментари: 0 Гласове: 0
 Vorstadt 14 — е името на този удивителен дом в стил Шале, който е типичен за Швейцарските Алпи  – царете на семплите форми и комфорта. Наистина доста трябва да си привърженик на този стил, за да го разбереш. Фундаменталното в него е идеята за възможно най-семпли декори с най-голяма функционалност. И тъй като доста от Вас едва ли ще им се понрави този тип проектиране поради нетипичните декори, то все пак частта която е израснала на село ще си припомни с топли спомени за миналото поради голяма прилика.
image
Шале вшвейцарски стил

 

Същевременно е и доста впечатляващо балансирането между старото и новото. 90%  от съвременните материали, които са използвани са обработени и изглеждат като „изпратени от миналото”. На голямата площ , с която разполага къщата има малко на брой мебели – това е първото нещо, което се забелязва! Бетон в комбинация със стари греди и исторически каменни зидове са в комбинация с белия цвят. Над проекта са работили от студио Roger Stussi.

Вижте повече снимки тук: Шале вшвейцарски стил

Категория: Бизнес
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове: 0
 Винаги съм си падал по японските неща, особено дизайнът и архитектурата. Тези хора са толкова перфекционисти, че немските автомобилни инженери изглеждат като първокласници пред тях.
image
Къща в стилът на японската архитектура 

Ще бъда кратък. Hiroshi Nakamura & NAP една убийствена комбинация от екип, който създава една убийствена жилищна сграда в Токио. Още от първата снимка се вижда, че сградата е напълно „невидима” сред природата – дървета растящи по / вътре в сградата. Къщата е интегрирана в природата с причудливата си форма отвън, помещенията вътре са невероятно прави и просторни и почти всичко е от дърво.

 

Доста напомня на птиче гнездо, сграда построена под условията на природата, а не диктувайки свои.

Вижте още снимки и статии тук: Къща в стилът на японската архитектура 

Категория: Бизнес
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове: 2
 Толкова смел, че чак невероятно! Разглеждайки сайта на този хотел, който ще Ви покажа съвсем след малко, останах изумен колко добре е направено всичко, колко лесно се постига перфекционизъм – нужно е само желание!

The Line – мястото е Лос Анджелис, а концепцията на този бутиков хотел е толкова различна от всичко познато до сега, че просто ще Ви отнесе! Във време в което конкуренцията се стреми всичко е въплътено в образа на комфорта и елегантността, инвеститорите на хотел The Line решават да подходят по различен начин. Хотелът се помещава в стара цигарена фабрика, която е реставрирана с помощта и идеите на огромен екип от хора.

image
Как трябва да изглежда един бутиков хотел 

Всяка стая има панорамна гледка към града, всеки прозорец с една крачка пред пред рая и всичко това е шокиращо. До като при повечето хотели, само 50% от стаите имат невероятна гледка, а всички останали са просто стаи, то тук този процент е някъде към числото 99. Стени от бетон, тавани в бяла мазилка, подове покрити със сив мокет; вече сигурно си мислите (каква ли бетонена джунгла ще е това – правейки сравнение с нашия роден Слънчев бряг !?

НЕ, натуралните текстили, съвременните произведения на изкуството и несравнимата гледка, доставят толкова много лукс, че чак е грехота ако не го посети човек поне веднъж.

 

Текстът по-горе представлява анализ на конкретен проект и няма никаква рекламна цел.


Повече снимки тук: Как трябва да изглежда един бутиков хотел 

Категория: Бизнес
Прочетен: 935 Коментари: 0 Гласове: 2
 Къщата на един човек може да каже много за самия него, дори и безгласно. В тази част ще Ви покажа едно жилище на дизайнерът на интериори Тахани Айеш, която страшно много се прочу наскоро с интересният си подход към скандинавския дизайн. Жилището се намира в Осло, Норвегия и отново всичко е в бяло (абсолютно задължителен цвят при този стил), но тук има и няколко допълнителни цветове.
image
Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер 

Двуетажната къща е била напълно реставрирана и изпълнена с голямо количество детайл, който увековечава къщата със своя уникален вид. Най-голямо внимание, дизайнерката е отделила върху кухнята тъй като второто хоби и е да готви, съответно прекарва доста време в това помещение.

image
Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер 

В интериора има доста голямо количество съвременни предмети от Икеа и в същото време стари, винтидж находки които вкарват много голямо усещане за индивидуален подход. Нещо което липсва при повечето жилища, били те и на човек, който не работи в тази сфера, а е консуматор.

image
Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер 

 

Толкова уютно изглежда, че чак те кара да си мислиш, че си се пренесъл там! Повече снимки вижте тук: Как трябва да изглежда жилището на един дизайнер 

Категория: Бизнес
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове: 2
 Частна резиденция с площ 418 кв. метра, която е разположена в комплекс Carl Fischer Building в Ню Йорк – това ще Ви впечатли, сигурен съм!
image
Как трябва да изглежда един двуетажен апартамент 
Това определено е един двуетажен апартамент, който грабва окото още от първия момент. Над проекта са работили архитектите от CWS Architecture съвместно с Lissoni. Като цяло структурни изменения са въведени с цел, за да бъде обособено по-добре жилищното пространство, особено от функционална гледна точка. Апартаментът разполага с невероятна тераса на горния етаж, която е изпълнена от натурални материали и се вписва идеално в заобикалящата среда. Интериорът също е изпълнен с натурални материали по подовете, стъкло и доста мдф. Доста фрапатно е направен хола, като на фона на всичката бяла палитра там им цветен килим и „честър” в тъмна кожа. Мога доста още да изпиша анализирайки този интериор, но най-добре ще бъде да го разгледате сами.
image
Как трябва да изглежда един двуетажен апартамент 
Това което мога да споделя като „пикантерийка” с Вас, е че разходите по реализацията на този проект възлизат на около 2,5 млн. американски долара; добър бюджет, нали ? Повече тук: Как трябва да изглежда един двуетажен апартамент 
Категория: Бизнес
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове: 5
 Посещавали ли сте скоро къща за гости? Ако сте, то със сигурност вероятността да сте останали впечатлени от дизайна е доста малка, но въпреки всичко съществува такава. Това е така защото инвеститорите (разбирай собственика на къщата) не е пожелал да инвестира достатъчно в лукс, поради ниските цени, които по принцип имат този тип хотели.
image
Как трябва да изглежда една къща за гости 

В Истанбул обаче има една къща за гости, която е собственост и се стопанисва от брат и сестра. Името на къщата е 4 Floors Istanbul и е абсолютно жестока; абсолютно невероятно и брилянтно изпълнение от към дизайн, функционалност и замисъл. Историята на тази къща за гости е следната: с настъпването на икономическата криза в Турция през 2008-ма година бившите собственици продават тази къща на сегашните, като последните решават да я превърнат в къща за гости (за краткосрочни наеми). Красивата къща от XIX век е реставрирана и превъплътена в съвременен стил като са използвани доста произведения на изкуството, една голяма част от предметите в интериора са ръчна изработка. Всеки от 4-те етажа е изпълнен в уютен лофт стил.

image
Как трябва да изглежда една къща за гости 

 

Качественото изпълнение и индивидуалният подход към всеки детайл си личат още от първия момент, атмосферата е драматична и много нетипична за Истанбул. Чувал съм да казват за Истанбул, че е град на безграничността.

Вижте още снимки тук: Как трябва да изглежда една къща за гости 

Категория: Бизнес
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове: 0
 Винаги се оглеждам за находки от типа на стари къщи край града, които да превърна в мечатата си за жилище. Нещо подобно на тази ферма, която се намира край каталунските пиринеи на север в Испания.
image
Реконструкция на стара ферма в къща за живеене 

Тя представлява традиционна ферма, която е реставрирана през 2000 година и се използва като къща на щастливо семейство. Оригиналните материали при изграждането са запазени – камък, дървени греди и дъски от няколко вина дърво – дъб, ела, бор; всичко е максимално запазено, за да се чувства духът на миналото, но преразказан по съвременен начин. В основите на дизайна е положена идеята за щастлив и безгрижен живот. И това ако не е мечта?

Реконструкция на стара ферма в къща за живеене

Категория: Бизнес
Прочетен: 974 Коментари: 0 Гласове: 2
 Тайванското архитектурно студио Atelierii са наети от клиентите, които имат желание да създадат невероятно разкошно жилище в Тайбей. Къщата има 265 кв. метра площ и са използвани различни видове натурални камъни. Декорите в къщата са предимно в тъмната гама, като светлините и ярки отенъци отсъстват напълно.
image
Как трябва да изглежда един луксозен апартамент в черно 

 

Отделните функционални зони са организирани като open space пространство, което използва различни текстури, които пък от своя страна сформират доста драматизъм. Всекидневна, кухня и трапезария са обединени в едно пространство, а редом с тях е разположена и неголям домашен кабинет. В този интериор всичко е логично и добре организирано, като нищо не пречи или е излишно. Доста е интересно как толкова тъмни елементи в комбинация с добро осветление и гланцови повърхности създава невероятно усещане за лукс от което онемявате.

Как трябва да изглежда един луксозен апартамент в черно

Категория: Бизнес
Прочетен: 558 Коментари: 0 Гласове: 0
 Диванът за една всекидневна винаги има значение дали е голям, малък, твърд или мек. По-важно е обаче да Ви харесва на Вас самите и да се вписва в заобикалящия го интериор.От Normann Copenhagen са създали нов вид диван Swell, по дизайн на Йонас Вангел. Формите са прости и меки и изглежда точно така както трябва да изглежда един диван.
image
Минимализъм и уют с диваните на Swell 
Диванът безупречно трябва да присъства в стаите за отдих, а swell изглежда идеален за тази цел. Със своите меки форми, напомня на бухнал хляб, който чака да бъде пъхнат във фурната. Триместният диван предлага удобни подлакътници, доставящи максимален комфорт. Рамката е направена от дърво и стомана, а меката обшивка е с избор от 21 цвята текстил. Диванът идеално би се вписал във всеки интериор, особено в консервативните черно-бели гами – където е необходимо да се играе с формите и светлината. За щастие Ние сме щастливи, че не един път сме ползвали продуктите на тази фабрика.   Идеята на тази статия е информационна, а не рекламна! Минимализъм и уют с диваните на Swell 
Категория: Бизнес
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове: 0
 
image
Как се прави реставрация на стара сграда и интериор 
Всички сте виждали как се реставрират старите сгради, преправят фасадата, пребоядисват я, нови прозорци и т.н и т.н.Реставрацията на която попаднах ще Ви харесва (поне на мен ми харесва), тя е доста по-различна от това което виждаме всеки ден – особено за вътрешната част. Petrini Solustri започват работа по реставрирането на древна италианска вила в община Serra De’ Conti , Италия. Оригиналните тухлени зидове са запазени, а просторните помещения са запълнени със съвременни дизайнерски мебели без те да са прекалено много. Изключително вдъхновяващ проект, разгледайте го. Повече снимки тук: Как се прави реставрация на стара сграда и интериор 
Категория: Бизнес
Прочетен: 739 Коментари: 0 Гласове: 1
 Бетон и стъкло! Какво си представихте когато прочетохте тези две думи? Може би някоя строителна площадка с ваклички работници с ботуши, целите омазани в бетон и работна площадка с ръждива арматура; да не забравим и стъклото някъде там из обекта.
image
Как трябва да изглежда една съвременна вила от бетон и стъкло 

Е, днес е доста модерно да се използва бетон и стъкло в комбинация като краен щрих за интериорите и екстериорите. Крайградските къщи са идеални за отдих и релакс. BAK Architects са създали невероятен шедьовър в курортния град Мар Азул, Аржентина.Къща принадлежи на семейство с подрастващи деца, които съвсем качествено ще използват лятната резиденция за игра. Основните нужди на клиента са били да има просторна всекидневна зона и две неголеми спални с отделни бани. 

image
Как трябва да изглежда една съвременна вила от бетон и стъкло 

Спрямо особеностите и характеристиката на терена, архитектите предлагат къщата да бъде под формата на L (от англ.) с площ 95 кв.метра, изпъленена на няколко нива, като основните материали да са бетон, стъкло и дърво. Практически всички мебели в къщата са от бетон с изключение на леглата, меката мебел, столовете и входната врата.Може и да не Ви хареса тази комбинация за лятната Ви къща, но със сигурност е хит сред доста голяма част от клиентите в този сектор. 

Повече снимки тук: Как трябва да изглежда една съвременна вила от бетон и стъкло 

Категория: Бизнес
Прочетен: 933 Коментари: 0 Гласове: 0
 Ако сте почитатели на доброто вино, то знаете от какво значение е правилното му съхранение. Отделно от това е важно и как изглежда самата винарна, тя трябва да впечатлява и да бъде в духа на виното и лукса. Едно е сигурно, винарната която ще Ви покажа днес никога не бихте казали, че това изглежда като винарна отвън. На пръв поглед изглежда като абсолютно стандартна къща редом с останалите, като единственото нещо което ще Ви насочи е табелата която оказва, че това е винарна.
image
Как трябва да изглежда една винарна 
Дизайнерите от студио March Gut съвместно с архитектите от Wolfgang Wimmer представят завършеният проект на винарна Stroblkeller , която е част от австрийската винена компания Clemens Strobl. Старата винарна, която е функционирала дълго време е реставрирана и обновена като за запазени някой от историческите елементи. Различните помещения за презентация, съхранение тук имат съвсем различно измерение. Помещението за съхранение на продукцията е дълбоко под земята (както се предполага), а дегустации и презентации се правят на приземния етаж на къщата, като всичко вътре е организирано като дом.
image
Как трябва да изглежда една винарна 
Формите, цветовете и материалите напълно съответстват на характера на заданието и създават уютна атмосфера, която е важна за пълното изживяване от виното. Вижте повече снимки тук: Как трябва да изглежда една винарна 
Категория: Бизнес
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове: 2
 Винаги съм харесвал необикновените и различни проекти на къщи, още повече когато те са реализирани. Treehouse Solling е точно такъв проект, необикновен с добра локация, която ти дава възможност да се развихриш в мислите си. Къщата е построена от baumraum близо до град Услар, Германия.
image
Как трябва да изглежда една сглобяема къща

Интересната разновидност на къща от дърво е построена редом с дърветата и заобикалящата я околна среда, което я прави част от нея. Основно къщата има 1 единствено предназначение – тотален релакс на обитателите и. Веднага се забелязва, че самата къща има само спални помещения без тоалетни, бани и други такива. Това е така защото тя е построена в близост до къщата в която живеят собствениците. 37 кв. метра релакс с огромна тераса стояща върху малък водоем свързваща земята със усамотението. Повече вижте тук: Как трябва да изглежда една сглобяема къща 
Категория: Бизнес
Прочетен: 584 Коментари: 0 Гласове: 1
 

За да бъде денят Ви впечатляващ и зареден с нови преживявания, сутринта трябва да е ползотрворна и изпълнена със свежест. Дори сутрин когато стават от хотелското легло – стаята трябва да е светла, приветлива и създаваща обстановка и уют. Продължавам с поредицата Как трябва да изглежда – като този път ще насочим вниманието към един доста съвременен хотел във Франция, град Нант. Архитектът Патрик Ноге работи над индериора на хотел Okko. Четири звездният хотел е разположен на самият център на града и е основан на принципа на безграничното гостоприемство.

image
Как трябва да изглежда един съвременен хотел 

Стилна и съвременна обшивка отвън и отвътре посреща всички, които се нуждат от сън и малко почивка. Вътре всичко е много функционално, вътрепки своите размери и дори е на достъпна цена. Лукс на който цената със сигурност трябваше да е далеч над предлаганата в Okko. Проектът е изграден в съответствие с тенденциите за съвременни хотели, като акцентът попада върху безупречният сервиз и комфортът. В Okko Вие никога няма да чуете да се споменават допълнителни такси за услуги или нещо подобено, просто защото всичко е включено в цената на стаята. Това е изключително важен елемент от услугите на един хотел (по мое мнение) тъй като никога няма да ти развалят настроението с някакви допълнителни и скрити такси; грешка, която 99% от хотелите в страната допускат. Разгледайте снимките от галериите по-долу и ще се убедите, че това е наистина един невероятен хотел.

Как трябва да изглежда един съвременен хотел

Категория: Бизнес
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650384
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930