Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 396648 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от Юни, 2014 г.
2  >  >>
 Със сигурност не сте си представяли подобен интериор. Частната резиденция е разположена в центъра на столицата на Испания и е обкръжена от огромни класически сгради.
Интериорен дизайн на жилище в Барселона
Интериорен дизайн на жилище в Барселона 

 

Самата тя се различава силно със своята съвременна фасада изпълнена от леки материали на няколко слоя. Интериорът е изпълнен в съвременен стил и е изключително семпъл. Решението на фасадата е предложено заради идеята за защита от уличния шум и любопитните погледи, която едновременно придава уникалност и функционалност. източник

Категория: Бизнес
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове: 1

Къща в съвременен минимализъм. Днешната цел ми е да Ви покажа колко точно може да бъде минимал една къща, в която всичко е сведено буквално до минимум, но по много интуитивен и човешки начин; без всичко да бъде спартанско.

Къща в съвременен минимализъм
Къща в съвременен минимализъм 

180 кв. метра площ изградена изцяло с промишлени материали като шперплат, стъкло, бетон и метал. Главната цел е била да се създаде проект идеално вписващ се в околната среда – извън града в гората. За основа на дизайна е взета стилистика от 1930-40-та година, като особено внимание е отделено на добрата изолация на къщата. Благодарение на линейната планировка в центъра на къщата са разположени всекидневната, кухня с трапезария, а по двете страни са трите спални и баните.

Къща в съвременен минимализъм
Къща в съвременен минимализъм 

Този път наистина достигаме границата на разбираемото, но според мен това си е шедьовър, в който бих живял без проблеми. Единствено ме тревожат подовите части, които са покрити с шперплат, който въпреки импрегнирането си след определено време ще започне да се зацапва доста силно.

 

По проект на arch.625 източник

Ако се интересувате от строителство на сглобяема къща вижте тук: 

СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ ПО НЕМСКА ТЕХНОЛОГИЯ

Категория: Бизнес
Прочетен: 307 Коментари: 0 Гласове: 2
 Шале или къща в гората, както и да го наречете и двете неща означават едно и също нещо. Единствената разлика може да бъде от стилът на проектиране, някъде този стил се изисква да е по-груб и рустикален, а при други клиенти изискването да е абсолютно луксозно и много стилно излъчване.
Шале или къща в гората
Шале или къща в гората 

Този проект Le Coquelicot е точно от този тип луксозни шалета, разположено във френските алпи. Шикозната резиденция за почивка е с площ 580 кв. метра и може да побере 12 гости разположени на 6 етажа, като на всеки етаж има спалня, а отделно къщата разполага с уютна всекидневна с камина; луксозната спа зона е на нивото под земята.

Шале или къща в гората
Шале или къща в гората 

По всички съвременни характеристики за луксозност тази къща получава 5 звезди, които се равняват на луксозен бутиков хотел.

 

Ако случайно проектът Ви хареса, може да посетите и сайтът на вилата.

Източник: Шале или къща в гората 

Вижте още: Строителство на сглобяеми къщи по немска технология

Категория: Бизнес
Прочетен: 406 Коментари: 0 Гласове: 1

Ако сте почитатели на изчистените линии и минималното количество мебели + топлото обкръжение на натуралните мебели, то тази къща ще Ви хареса страшно много.

Къща в стил минимализъм
Къща в стил минимализъм 

Тя е в типично английски стил въпреки, че е построена в Охайо, САЩ. Къщата си носи името Brahler и е разработена от Robert Maschke в крайбрежния град Бей Вилидж. Построена на неголям склон с голямо количество дървета, защитена от съседските погледи чрез невисока ограда, която дава малко лично пространство. 

Къща в стил минимализъм
Къща в стил минимализъм 

Самата къща е била закупена от собствениците в окаяно състояние и заедно с архитектите са започнали план за реновация на екстериора и интериора. Реализацията е изпълнена в стил дървена хижа със съвременно влияние. Самата архитектура на къщата е много интересна тъй като е почти цялата в открити пространства и гледайки я имаш чувството, че е 500 кв. метра. Силно впечатление ми направи и фасадата на къщата, покрита със солиден пласт пълзящи растения + малък зелен покрив.

Къща в стил минимализъм
Къща в стил минимализъм 

 

Надявам се съвсем скоро да стане мода и при нас да си правим толкова зелени къщите отвън и отвътре? източник

Виж още: Сглобяеми Къщи

Категория: Бизнес
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.06.2014 11:51
 Колко от Вас си мечтаят да живеят със семейството си извън града в някое забутано място сред природата, където най-шумното нещо са Вашите стъпки и смехът на децата Ви.
Къща в селска местност
Къща в селска местност

Проектът Maison Simon е точно това, за което писах в предното изречение.

 

Къщата е по идея на Mathieu Noël & Élodie Bonnefous и се намира във френската местност Везе. Чисти линии, функционалност и комфорт са основните предимства на тази къща, всичко работи за теб – човекът. На площ от 110 кв. метра са разположени кухня, всекидневна и трапезария в една обща открита зона, три спални, баня и библиотека. 

Къща в селска местност
Къща в селска местност

Централно място в дневната заема камината, която ще отоплява къщата през зимния сезон, като подовете също са снабдени с подово отопление. Библиотеката е реализирана по дължината на коридора от дървени рафтове и шкафове с много място за книги и произведения на изкуствата, тъй като собствениците са хора на изкуството. източник

Виж още: СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ

Категория: Бизнес
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове: 0
 Вече писах няколко пъти за енергоефективните къщи и тъй като са ми страст, особено тези с хубав дизайн продължавам да откриват скъпоценни камъни сред тях. 445 кв. метра изпълнени в контрастен камък и стена изваяна под формата на скулптура.
Енергоефективна къща

Енергоефективна къща

 

 

Цялата къща е обкръжена от гора, лишена от звукът на шумните градове и хорските погледи. Къщата се явява идеално укритие за собствениците след тежките работни дни. 

Енергоефективна къща

Енергоефективна къща

Натуралните материали от които е строена къщата са с местен произход, тя разполага и с геотермална система за отопление, рекооперация на енергията във вентилация и вик системата, което прави къщата 55% по енергонезависима от обикновените къщи.

Енергоефективна къща

Енергоефективна къща

Всичко е сертифицирано по стандартите на LEED и удостоена с награда в областта на архитектурата и дизайна. Проектът е на студио William Reue Architecture. Енергоефективна къща

Категория: Бизнес
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове: 0
 Архитектите от Junction са завършили поредният си проект – реновация на исторически интериор от 1889-та година в центъра на Торонто, Канада.
Галерия и апартамент под един покрив
Галерия и апартамент под един покрив

Работата е била не толкова по фасадата, колкото по адаптацията на първи етаж в галерия Mjölk, а на втори и трети е образувана площ за апартамент. По време на реализацията е било необходимо да се решават въпроси от естеството на недостатъчна дневна светлина, малък достъп на въздух поради отсъствието на всякакви тераси и редица други.

Галерия и апартамент под един покрив
Галерия и апартамент под един покрив

 

За целта е бил създаден атриум, който решава голяма част от изникналите проблеми. За реализирането на помещенията е използвано натурално дърво, което отразява любовта на собствениците към естественото, природата, домашния уют и топлота. В интериора силно се чувства северното влияние на дизайн стиловете, а в галерията преобладават произведения на скандинавски и японски интериорни дизайнери, художници и скулптори.

Източник: Галерия и апартамент под един покрив 

Категория: Бизнес
Прочетен: 265 Коментари: 0 Гласове: 0
 Екологична къща? Какво пък може да означава това понятие, може би къщата рециклира сама отпадъците си или материалите, които са използвани са сравнително екологично чисти или просто къщата е енерго независима?
Екологична къща
Екологична къща

Според мен и в трите понятия има по малко истина. Ако си мислите, че като сте използвали OSB плоскости за Вашата барака на село и че тя е екологична сте доста далеч от истината. А тя е точно, че в този вид плоскости има повече лепило и химия от колкото сте си представяли всичко е формалдехид.

Екологична къща
Екологична къща

465 кв. метра еко (или поне така на мен ми изглежда) разположени в град Паранак, Филипините. Къщата е построена в жилищен район в ниска населеност и много малко на брой застроена площ. Къщата на първи етаж представлява кухня, всекидневна и невероятен заден двор с гаражи, втори етаж е отдаден на огромна стая за релакс, две спални и работен кабинет, а трети е мастер спалнята, която заема целия етаж.

Екологична къща
Екологична къща

Задния двор на къщата е с обща площ 250 кв. метра и се явява важна част от резиденцията. Всекидневната е пряко свързана със задния двор чрез огромни плъзгащи прозорци пред, които се разрива красотата на малък изкуствен водопад. Като основен материал архитектите са използвали бамбук поради добрите му еко стойности и историческата ценност. 

Екологична къща
Екологична къща

Подовете са изпълнени с местен гранит, а всички мебели са изработени от масив с локален произход. Една от стените в спалнята е изпълнена с кокосови кори – не бях виждал подобно изпълнение, което толкова много да зарежда с вдъхновение. Електричеството за битови нужди частично се захранва от слънчевите панели на покрива.

 

Е, все още ли си мислите, че знаете как изглеждат еко къщите? източник

Категория: Бизнес
Прочетен: 352 Коментари: 0 Гласове: 0
 Мечтаеш ли си за къща, която е в гората и да е само твоя, скрита от любопитните погледи и бързия живот? Quebrada е твоята мечта – реалност, предназначена за отдих сред природата.
Къща за отдих сред природата
Къща за отдих сред природата

 

В централната част на Чили, имотът е разположен на брега на река в живописен лес, който предлага на собствениците невероятен релакс в условията на пълно уединение. Неголямото пространство от 40 кв. метра разполага с всички необходими неща за пълноценни моменти. Ако Вие сте на тяхното място едва ли бихте си помислили, че е време да гледате турският сериал и след това някое от музикалните „шоута”, които напоследък жужат из родните канали.

Източник: Къща за отдих сред природата

Категория: Бизнес
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове: 0
 Представяш ли си да живееш в прозрачна къща с мисълта, че всеки един момент може да те видят какво правиш? Suppose design са разработили подобен проект за своите клиенти от град Хишорима, Япония.
Японски минимализъм
Японски минимализъм

Къщата е специално проектирана за семейство с три деца, като най-интересното е, че проектът е реализиран в гъсто населен квартал, а около къщата има 2 плътно залепени други. Къщата от далеч се отличава с необичайната си фасада изпълнена от тънък полупрозрачен материал, който заменя тежките и плътни тухлени стени. Всички стени тук действат като един огромен прозорец, в резултат помещенията са равномерно осветени с дневна светлина без необичайни форми образувани от отворите на прозорците, а декорите в къщата са абсолютно типични за японския минимализъм, на който аз лично съм голям привърженик.

Японски минимализъм
Японски минимализъм

 

Макар и да съм силно впечатлен от изпълнението на този проект и гениалната идея, малко би ме смущавало особено вечер всички да знаят в коя стая съм и да ми се вижда силуета?

Източник: Японски минимализъм 

Категория: Бизнес
Прочетен: 309 Коментари: 0 Гласове: 0
 

Представи си следното… стоиш си на стола и се взираш в далечината където се събират морето и небето, точката в която всичко става вечно и нищо не е толкова силно колкото този единствен момент.

Извънградска къща за отдих
Извънградска къща за отдих

Подухва лек морски бриз с мирис на изсъхнали водорасли, чуват се разговорите на няколко двойки морски птици в далечината, а ти стоиш сам с мислите си. Внезапно осъзнаваш, че стоиш на верандата на любимата си къща край морето; става ти хубаво и си казваш, че си постигнал всичко в живота – красиви и здрави деца, любяща половинка и красива къща на точното място.

Извънградска къща за отдих
Извънградска къща за отдих

Всичко това не беше история, а е реална история, която се случва Едгартаун, Сащ. 585 кв. метра живописна приказка на място с богата растителност и невероятна гледка. Island House има две лица, които гледат към два рая – от едната страна към водата, а другата към залива. Резиденцията представлява реално две къщи разположени една до друга, които впоследствие са били съединени в едно цяло.

 

Да помечтаем заедно… Извънградска къща за отдих 

Категория: Бизнес
Прочетен: 347 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.06.2014 11:43
 Ако сте привърженик на червените тухли и натуралните елементи в интериор, имате 90 кв. метра жилище и случайно се чудите какво точно да направите с него защото вече е скучно? То този проект Не е за Вас!
Къща от дърво и стъкло
Къща от дърво и стъкло

 

Pascal Flammer представи наскоро своят последен проект в Швейцария. Изпълнен изцяло от стъкло и дърво, къщата е предназначена да създава спокойствие и безметежност сред природата на своите собственици. На първи етаж на къщата е разположена просторна всекидневна и гостна стая с невероятна гледка, а самият етаж е вкопан в земята, решение което е доста интересно и различно. На второ ниво са разположени четири отделни спални, а тук височината на таваните е цели 6 метра. Двата етажа са свързани с вита стълба.

Източник: Къща от дърво и стъкло

Категория: Бизнес
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове: 0
 Датският производител Vifa от 1930-та година се занимава с производството на акустични системи с марка Copenhagen.
Достижениятана скандинавския минимализъм
Достижениятана скандинавския минимализъм

От началото на 2014-та година вече има и достъп до луксозната страница на компанията, където може да се разгледат различните продукти онлайн. Акустиката Copenhagen съчетава в себе си скандинавския минимализъм и техническите достижения на производителя. Ако обърнете внимание на последния продукт той изглежда като традиционен предмет от интериора, готов да се включи във всеки един дизайн стил, а по снимките всичко лъха на професионализъм и лукс.

Достижениятана скандинавския минимализъм
Достижениятана скандинавския минимализъм

 

Бихте ли ползвали подобен аксесоар във вашия хол?

Източник: Достижениятана скандинавския минимализъм

 
Категория: Бизнес
Прочетен: 401 Коментари: 0 Гласове: 0
 За Вас, които живеете в мансарда, за Вас които всеки ден проклинате интериора, в който живеете, че е твърде малък; тесен; нестандартен. Не загубвайте надежда, всичко е възможно да заблести – единствено е необходимо желание и определена инвестиция.
Мансарда или тавански лукс
Мансарда или тавански лукс 

Колегите от Ruetemple изглежда знаят какво точно са искали да постигнат с този апартамент на младо семейство с дете в Москва. Проектът е получил името „Таванското” тъй като заема мансардния етаж и тавана на сградата с обща площ 150 кв. метра. Пред архитектите е стояла задачата да превърнат това непригодно място във функционално място за живеене.

Мансарда или тавански лукс
Мансарда или тавански лукс 

Изискванията на собственика единствено са били да бъдат използвани светли цветове и минимално количество мебели и предмети в проекта. Оформлението е коридор, всекидневна, кухня, кабинет, стая за гости, родителска и детска спални, като за децата има и стая за игра.

Мансарда или тавански лукс
Мансарда или тавански лукс 

 

В края си проектът вече свободно може да се каже, че прилича на лофт с максимална функционалност, стил и минимално количество декори въпреки сложната архитектура. 

Източник: Мансарда или тавански лукс 

Категория: Бизнес
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове: 0
 Да сте забелязали напоследък, че доста се използва шперплат в интериорите? До преди няколко години се използваше само за строителни дейности, но от известно време доста е популярен и като за мебели. За всичко това са виновни скандинавските влияния.
Бюрото Fraher Architects са направили своят собствен офис с гръмкото име The Green Stdio, в стилът точно за който писах по-горе. Формата на самата сграда е доста интересна, като на покрива разполагат с градина, а интериора е изпълнен с много дневна светлина, бели стени и топъл натурален цвят от шперплат.
Зеленото студио
Зеленото студио
Страхотно вдъхновение за съботния плажен ден…
 
Категория: Бизнес
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 396648
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2014  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30