Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650061 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от Юни, 2014 г.
2  >  >>
 Със сигурност не сте си представяли подобен интериор. Частната резиденция е разположена в центъра на столицата на Испания и е обкръжена от огромни класически сгради.
image
Интериорен дизайн на жилище в Барселона 

 

Самата тя се различава силно със своята съвременна фасада изпълнена от леки материали на няколко слоя. Интериорът е изпълнен в съвременен стил и е изключително семпъл. Решението на фасадата е предложено заради идеята за защита от уличния шум и любопитните погледи, която едновременно придава уникалност и функционалност. източник

Категория: Бизнес
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове: 1

Къща в съвременен минимализъм. Днешната цел ми е да Ви покажа колко точно може да бъде минимал една къща, в която всичко е сведено буквално до минимум, но по много интуитивен и човешки начин; без всичко да бъде спартанско.

image
Къща в съвременен минимализъм 

180 кв. метра площ изградена изцяло с промишлени материали като шперплат, стъкло, бетон и метал. Главната цел е била да се създаде проект идеално вписващ се в околната среда – извън града в гората. За основа на дизайна е взета стилистика от 1930-40-та година, като особено внимание е отделено на добрата изолация на къщата. Благодарение на линейната планировка в центъра на къщата са разположени всекидневната, кухня с трапезария, а по двете страни са трите спални и баните.

image
Къща в съвременен минимализъм 

Този път наистина достигаме границата на разбираемото, но според мен това си е шедьовър, в който бих живял без проблеми. Единствено ме тревожат подовите части, които са покрити с шперплат, който въпреки импрегнирането си след определено време ще започне да се зацапва доста силно.

 

По проект на arch.625 източник

Ако се интересувате от строителство на сглобяема къща вижте тук: 

image

СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ ПО НЕМСКА ТЕХНОЛОГИЯ

Категория: Бизнес
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове: 2
 Шале или къща в гората, както и да го наречете и двете неща означават едно и също нещо. Единствената разлика може да бъде от стилът на проектиране, някъде този стил се изисква да е по-груб и рустикален, а при други клиенти изискването да е абсолютно луксозно и много стилно излъчване.
image
Шале или къща в гората 

Този проект Le Coquelicot е точно от този тип луксозни шалета, разположено във френските алпи. Шикозната резиденция за почивка е с площ 580 кв. метра и може да побере 12 гости разположени на 6 етажа, като на всеки етаж има спалня, а отделно къщата разполага с уютна всекидневна с камина; луксозната спа зона е на нивото под земята.

image
Шале или къща в гората 

По всички съвременни характеристики за луксозност тази къща получава 5 звезди, които се равняват на луксозен бутиков хотел.

 

Ако случайно проектът Ви хареса, може да посетите и сайтът на вилата.

Източник: Шале или къща в гората 

Вижте още: Строителство на сглобяеми къщи по немска технология

Категория: Бизнес
Прочетен: 747 Коментари: 0 Гласове: 1

Ако сте почитатели на изчистените линии и минималното количество мебели + топлото обкръжение на натуралните мебели, то тази къща ще Ви хареса страшно много.

image
Къща в стил минимализъм 

Тя е в типично английски стил въпреки, че е построена в Охайо, САЩ. Къщата си носи името Brahler и е разработена от Robert Maschke в крайбрежния град Бей Вилидж. Построена на неголям склон с голямо количество дървета, защитена от съседските погледи чрез невисока ограда, която дава малко лично пространство. 

image
Къща в стил минимализъм 

Самата къща е била закупена от собствениците в окаяно състояние и заедно с архитектите са започнали план за реновация на екстериора и интериора. Реализацията е изпълнена в стил дървена хижа със съвременно влияние. Самата архитектура на къщата е много интересна тъй като е почти цялата в открити пространства и гледайки я имаш чувството, че е 500 кв. метра. Силно впечатление ми направи и фасадата на къщата, покрита със солиден пласт пълзящи растения + малък зелен покрив.

image
Къща в стил минимализъм 

 

Надявам се съвсем скоро да стане мода и при нас да си правим толкова зелени къщите отвън и отвътре? източник

Виж още: Сглобяеми Къщи

Категория: Бизнес
Прочетен: 747 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.06.2014 11:51
 Колко от Вас си мечтаят да живеят със семейството си извън града в някое забутано място сред природата, където най-шумното нещо са Вашите стъпки и смехът на децата Ви.
image
Къща в селска местност

Проектът Maison Simon е точно това, за което писах в предното изречение.

 

Къщата е по идея на Mathieu Noлl & Йlodie Bonnefous и се намира във френската местност Везе. Чисти линии, функционалност и комфорт са основните предимства на тази къща, всичко работи за теб – човекът. На площ от 110 кв. метра са разположени кухня, всекидневна и трапезария в една обща открита зона, три спални, баня и библиотека. 

image
Къща в селска местност

Централно място в дневната заема камината, която ще отоплява къщата през зимния сезон, като подовете също са снабдени с подово отопление. Библиотеката е реализирана по дължината на коридора от дървени рафтове и шкафове с много място за книги и произведения на изкуствата, тъй като собствениците са хора на изкуството. източник

Виж още: СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ

Категория: Бизнес
Прочетен: 806 Коментари: 0 Гласове: 0
 Вече писах няколко пъти за енергоефективните къщи и тъй като са ми страст, особено тези с хубав дизайн продължавам да откриват скъпоценни камъни сред тях. 445 кв. метра изпълнени в контрастен камък и стена изваяна под формата на скулптура.
image

Енергоефективна къща

 

 

Цялата къща е обкръжена от гора, лишена от звукът на шумните градове и хорските погледи. Къщата се явява идеално укритие за собствениците след тежките работни дни. 

image

Енергоефективна къща

Натуралните материали от които е строена къщата са с местен произход, тя разполага и с геотермална система за отопление, рекооперация на енергията във вентилация и вик системата, което прави къщата 55% по енергонезависима от обикновените къщи.

image

Енергоефективна къща

Всичко е сертифицирано по стандартите на LEED и удостоена с награда в областта на архитектурата и дизайна. Проектът е на студио William Reue Architecture. Енергоефективна къща

Категория: Бизнес
Прочетен: 769 Коментари: 0 Гласове: 0
 Архитектите от Junction са завършили поредният си проект – реновация на исторически интериор от 1889-та година в центъра на Торонто, Канада.
image
Галерия и апартамент под един покрив

Работата е била не толкова по фасадата, колкото по адаптацията на първи етаж в галерия Mjцlk, а на втори и трети е образувана площ за апартамент. По време на реализацията е било необходимо да се решават въпроси от естеството на недостатъчна дневна светлина, малък достъп на въздух поради отсъствието на всякакви тераси и редица други.

image
Галерия и апартамент под един покрив

 

За целта е бил създаден атриум, който решава голяма част от изникналите проблеми. За реализирането на помещенията е използвано натурално дърво, което отразява любовта на собствениците към естественото, природата, домашния уют и топлота. В интериора силно се чувства северното влияние на дизайн стиловете, а в галерията преобладават произведения на скандинавски и японски интериорни дизайнери, художници и скулптори.

Източник: Галерия и апартамент под един покрив 

Категория: Бизнес
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове: 0
 Екологична къща? Какво пък може да означава това понятие, може би къщата рециклира сама отпадъците си или материалите, които са използвани са сравнително екологично чисти или просто къщата е енерго независима?
image
Екологична къща

Според мен и в трите понятия има по малко истина. Ако си мислите, че като сте използвали OSB плоскости за Вашата барака на село и че тя е екологична сте доста далеч от истината. А тя е точно, че в този вид плоскости има повече лепило и химия от колкото сте си представяли всичко е формалдехид.

image
Екологична къща

465 кв. метра еко (или поне така на мен ми изглежда) разположени в град Паранак, Филипините. Къщата е построена в жилищен район в ниска населеност и много малко на брой застроена площ. Къщата на първи етаж представлява кухня, всекидневна и невероятен заден двор с гаражи, втори етаж е отдаден на огромна стая за релакс, две спални и работен кабинет, а трети е мастер спалнята, която заема целия етаж.

image
Екологична къща

Задния двор на къщата е с обща площ 250 кв. метра и се явява важна част от резиденцията. Всекидневната е пряко свързана със задния двор чрез огромни плъзгащи прозорци пред, които се разрива красотата на малък изкуствен водопад. Като основен материал архитектите са използвали бамбук поради добрите му еко стойности и историческата ценност. 

image
Екологична къща

Подовете са изпълнени с местен гранит, а всички мебели са изработени от масив с локален произход. Една от стените в спалнята е изпълнена с кокосови кори – не бях виждал подобно изпълнение, което толкова много да зарежда с вдъхновение. Електричеството за битови нужди частично се захранва от слънчевите панели на покрива.

 

Е, все още ли си мислите, че знаете как изглеждат еко къщите? източник

Категория: Бизнес
Прочетен: 693 Коментари: 0 Гласове: 0
 Мечтаеш ли си за къща, която е в гората и да е само твоя, скрита от любопитните погледи и бързия живот? Quebrada е твоята мечта – реалност, предназначена за отдих сред природата.
image
Къща за отдих сред природата

 

В централната част на Чили, имотът е разположен на брега на река в живописен лес, който предлага на собствениците невероятен релакс в условията на пълно уединение. Неголямото пространство от 40 кв. метра разполага с всички необходими неща за пълноценни моменти. Ако Вие сте на тяхното място едва ли бихте си помислили, че е време да гледате турският сериал и след това някое от музикалните „шоута”, които напоследък жужат из родните канали.

Източник: Къща за отдих сред природата

Категория: Бизнес
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове: 0
 Представяш ли си да живееш в прозрачна къща с мисълта, че всеки един момент може да те видят какво правиш? Suppose design са разработили подобен проект за своите клиенти от град Хишорима, Япония.
image
Японски минимализъм

Къщата е специално проектирана за семейство с три деца, като най-интересното е, че проектът е реализиран в гъсто населен квартал, а около къщата има 2 плътно залепени други. Къщата от далеч се отличава с необичайната си фасада изпълнена от тънък полупрозрачен материал, който заменя тежките и плътни тухлени стени. Всички стени тук действат като един огромен прозорец, в резултат помещенията са равномерно осветени с дневна светлина без необичайни форми образувани от отворите на прозорците, а декорите в къщата са абсолютно типични за японския минимализъм, на който аз лично съм голям привърженик.

image
Японски минимализъм

 

Макар и да съм силно впечатлен от изпълнението на този проект и гениалната идея, малко би ме смущавало особено вечер всички да знаят в коя стая съм и да ми се вижда силуета?

Източник: Японски минимализъм 

Категория: Бизнес
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове: 0
 

Представи си следното… стоиш си на стола и се взираш в далечината където се събират морето и небето, точката в която всичко става вечно и нищо не е толкова силно колкото този единствен момент.

image
Извънградска къща за отдих

Подухва лек морски бриз с мирис на изсъхнали водорасли, чуват се разговорите на няколко двойки морски птици в далечината, а ти стоиш сам с мислите си. Внезапно осъзнаваш, че стоиш на верандата на любимата си къща край морето; става ти хубаво и си казваш, че си постигнал всичко в живота – красиви и здрави деца, любяща половинка и красива къща на точното място.

image
Извънградска къща за отдих

Всичко това не беше история, а е реална история, която се случва Едгартаун, Сащ. 585 кв. метра живописна приказка на място с богата растителност и невероятна гледка. Island House има две лица, които гледат към два рая – от едната страна към водата, а другата към залива. Резиденцията представлява реално две къщи разположени една до друга, които впоследствие са били съединени в едно цяло.

 

Да помечтаем заедно… Извънградска къща за отдих 

Категория: Бизнес
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.06.2014 11:43
 Ако сте привърженик на червените тухли и натуралните елементи в интериор, имате 90 кв. метра жилище и случайно се чудите какво точно да направите с него защото вече е скучно? То този проект Не е за Вас!
image
Къща от дърво и стъкло

 

Pascal Flammer представи наскоро своят последен проект в Швейцария. Изпълнен изцяло от стъкло и дърво, къщата е предназначена да създава спокойствие и безметежност сред природата на своите собственици. На първи етаж на къщата е разположена просторна всекидневна и гостна стая с невероятна гледка, а самият етаж е вкопан в земята, решение което е доста интересно и различно. На второ ниво са разположени четири отделни спални, а тук височината на таваните е цели 6 метра. Двата етажа са свързани с вита стълба.

Източник: Къща от дърво и стъкло

Категория: Бизнес
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове: 0
 Датският производител Vifa от 1930-та година се занимава с производството на акустични системи с марка Copenhagen.
image
Достижениятана скандинавския минимализъм

От началото на 2014-та година вече има и достъп до луксозната страница на компанията, където може да се разгледат различните продукти онлайн. Акустиката Copenhagen съчетава в себе си скандинавския минимализъм и техническите достижения на производителя. Ако обърнете внимание на последния продукт той изглежда като традиционен предмет от интериора, готов да се включи във всеки един дизайн стил, а по снимките всичко лъха на професионализъм и лукс.

image
Достижениятана скандинавския минимализъм

 

Бихте ли ползвали подобен аксесоар във вашия хол?

Източник: Достижениятана скандинавския минимализъм

 
Категория: Бизнес
Прочетен: 715 Коментари: 0 Гласове: 0
 За Вас, които живеете в мансарда, за Вас които всеки ден проклинате интериора, в който живеете, че е твърде малък; тесен; нестандартен. Не загубвайте надежда, всичко е възможно да заблести – единствено е необходимо желание и определена инвестиция.
image
Мансарда или тавански лукс 

Колегите от Ruetemple изглежда знаят какво точно са искали да постигнат с този апартамент на младо семейство с дете в Москва. Проектът е получил името „Таванското” тъй като заема мансардния етаж и тавана на сградата с обща площ 150 кв. метра. Пред архитектите е стояла задачата да превърнат това непригодно място във функционално място за живеене.

image
Мансарда или тавански лукс 

Изискванията на собственика единствено са били да бъдат използвани светли цветове и минимално количество мебели и предмети в проекта. Оформлението е коридор, всекидневна, кухня, кабинет, стая за гости, родителска и детска спални, като за децата има и стая за игра.

image
Мансарда или тавански лукс 

 

В края си проектът вече свободно може да се каже, че прилича на лофт с максимална функционалност, стил и минимално количество декори въпреки сложната архитектура. 

Източник: Мансарда или тавански лукс 

Категория: Бизнес
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове: 0
 Да сте забелязали напоследък, че доста се използва шперплат в интериорите? До преди няколко години се използваше само за строителни дейности, но от известно време доста е популярен и като за мебели. За всичко това са виновни скандинавските влияния.
image
Зеленото студио
Бюрото Fraher Architects са направили своят собствен офис с гръмкото име The Green Stdio, в стилът точно за който писах по-горе. Формата на самата сграда е доста интересна, като на покрива разполагат с градина, а интериора е изпълнен с много дневна светлина, бели стени и топъл натурален цвят от шперплат.
image
Зеленото студио
Страхотно вдъхновение за съботния плажен ден…   Източник: Зеленото студио
Категория: Бизнес
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650061
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2014  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30