Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650631 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от Януари, 2014 г.
2 3  >  >>

 

Как Ви се струва, ако четири години са необходими, за да се сдобиете с къщата на Вашите мечти? За мен звучи изгодна сделка за твърде кратък период! Подобна е историята на тази класическо-рустикална къща в северна Испания, а усилията, които са вложили собствениците със сигурност да успешни.

image

Рустикална къща

Въпреки това, че къщата е в класически старинен стил тя е оборудвана със слънчеви панели, които доставят електричество. Подът е с подгряване, но въпреки това не му пречи да изглежда невероятно рустикален. Желанието на семейството е било къщата да има характерът на провинциална Франция, в интериора да присъстват каменните стени, много антикварни предмети и старинна мебел.

image

Рустикална къща

Цветовете, детайлите и текстурата, всички аксесоари създават зашеметяваща и дяволски реална обстановка от миналото.

Всичко изглежда уютно и комфортно за живеене.

 

Абонирайте се за нашия блог тук: Рустикална къща

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 2276 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Къщата е в типично скандинавски стил. Подовете и стените са облицовани с дърво, а старинните шкафове присъстват във всяко едно от помещенията в къщата. Така интериора на този дом е притворен в един образцов пример за съвременни удобства със съхранено старинно очарование.

image
Планинска къща в Норвегия

 

Хижата е построена преди 30 години на хълм в много живописна местност. В началото изглеждала като обикновена правоъгълна хижа, с малки прозорци, които пропускали малко светлина, което я правело малко мрачна. Затова семейството решава, че иска не само хижата да е с по-големи размери, но и да има изобилие от светлина и въздух – и не на последно място да е в съвременен стил. Тази задача била възложена на архитектите от студиото Arkitektfossland AS. 

image
Планинска къща в Норвегия

 

Четиричленното семейство, има възможност да кара ски, да ловува, и да се възползва от всички аспекти от живота в планината през цялата година. Къщата им служила дълго време с първоначалният си семпъл вид, до момента в който семейството решава, че иска да превърне прекрасната гледка от околния пейзаж  в  част от помещенията. 

image
Планинска къща в Норвегия

 

Това означавало не само повече стъклени повърхности, но и прозорци, които да се спускат до пода. Архитектите са добавили и един важен елемент, задължителен за всяка планинска къща – камина, която да прогонва студа и сгрява стопаните си през дългите зимни вечери. 

Посетете сайта ни тук:  Планинска къща в Норвегия

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 2063 Коментари: 0 Гласове: 2

 

Интериорът на този прекрасен сглобяем дом, който се намира край Моксва още при първи поглед впечатлява с натуралния си вид.

Сглобяема къща в минималистичен стил

 

Сглобяема къща в минималистичен стил

Натуралните материали и топлите текстури на вона на огромните прозорци създават задушевна домашна атмосфера. Къщата е построена за отдих и постоянно жителство на семейството.

Интериорът като цяло е минималистичен и всички стаи са с доволно големи размери. Както по фасадата така и в интериора е използвано много дърво от един и същ вид, подът е черно байцван паркет тип дюшеме, а стените са с еднотонен цвят.

image
Сглобяема къща в минималистичен стил

 

Съвременен дизайн на сглобяемите къщи

На места по таваните се забелязват фигури от гипс-картон и дейтали от текстил, които служат за допълнително детайлизиране на тавана с цел по-привлекателна обстановка. Във всекидневната в близост до дивана има разположена огромна камина облечена с гланциран камък, който придава лукс на цялото помещение. В непосредствена близост до нея има кресло на което може човек да отдъхне след тежък работен ден. Основната баня е с доста впечатляващи размери и под от интересна ситна мозайка.

Разгледайте повече снимки на сайта ни: Сглобяема къща в минималистичен стил

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 2622 Коментари: 0 Гласове: 1

Търсите ли си нещо ново и различно като цветово усещане за Вашето жилище?

image
Красив английски дизайн

 

Със сигурност Ви е писнало от еднотипните текстили по диваните или китайските килими. От толкова много комерсиализъм ще се окаже, че всички си мислят, че са с единствения и неповторим интериор, а всъщност се оказва поредният на конвейрната лента.

image
Красив английски дизайн

 

Работата на това студио за дизайн си личи от далеч. Леките пастелени тонове и традиционните английски мотиви на съвременния дизайн, изглеждат доста хармонични в съчетание. Особено изкусни са в добрият подбор на разнообразни цветове, които изпълват всяка стая с желание за живот.

Вижте още тук: Красив английски дизайн

Категория: Бизнес
Прочетен: 1127 Коментари: 0 Гласове: 0

Семплите рустик идеи за баня постоянно еволюират. Традицията за използването на камъка като строителен елемент при изграждането на жилища датира от древността. Древните гърци са използвали тежки камъни за строежа на скромните си домове, а в традиционният японски дом на почит е висококачествената дървесина. Естествените материали като камъка и дървоти ни доближават до природата и създават уют и топлина в дома.

image
Бани в рустикален стил

 

Баните в рустикален стил са подходящи за извънградски къщи за отдих, но съвременните им варианти могат да се видят и в градски жилища. В подбраните от нас снимки ще видите голямо разнообразие от идеи за бани в този стил. Както ще забележите основното правило е използването на естествени материали.  

image
Бани в рустикален стил

 

Рустикалният стил не се стреми към изисканост, на него са му присъщи строгия облик и лаконичния декор. Тежкият характер на интериора е подчертан от грубата обработка на естествените материали. Такъв интериор създава чувство за увереност, стабилност и безметежност, а разнообразието от текстури обещава множество възхитителни тактилни усещания.

Селският тип бани имат своя уникален чар. Трудно е да се повярва, че невероятните автентични дървени греди по тавана, дъсчените подове и грубо обработените камъни са сътворени от съвременни дизайнери, а не от древни майстори.
image
Бани в рустикален стил

 

Разбира се, зад привидно грохналите корита често се крият модерни комуникации. А ако искате банята Ви да добие типично селски тип, е добре да поставите ленени пердета и кърпи от същия материал и в същите цветове. Идеално попълнение ще бъде и масивен дървен стол или шкаф – естествено, направен от умел дърводелец.

Прочетете и други интересни статии тук:  Бани в рустикален стил

Категория: Бизнес
Прочетен: 2507 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Зима е… колкото и да не ни се иска вътрешно желаем да видим белият снежец затрупал сивите и мрачни пътища, тъжните клони на дърветата, голите хълмове на планините.

image
Уютна зимна хижа с рустикален дизайн

 

Мечтата на един дизайнер от Ню Йорк

Когато дизайнерът Ами Алън е пожелала да създаде свой собствен рай, някъде далеч в селските райони сред природата и тишината, място където да се отдаде на семейството си и бъдещите идеи върху нови проекти.

Точно такова място е било тази уютна дървена хижа, недалеч от Ню Йорк. Още в моментът, в който я е зърнала тя е почувствала, че това ще бъде „собственият рай”!

image
Уютна зимна хижа с рустикален дизайн

 

Собствен рай

 

Дизайнът е смесица между рустикална и mid-century палитра с абсолютно натурални цветове. Всичко изглежда грубо, някак си натурално и в същото време приветливо. Допадат ми няколкото типа дърво, което е използвано в интериора, а съчетанието му с тъмните греди и белите стени се получава невероятен контраст, който ми се иска да пресъздам и в моя земен рай. А Вие имате ли свое бягство от реалността?

Особено зимните пейзажи са невероятни, убедете се сами по снимките тук: Уютна зимна хижа с рустикален дизайн

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1626 Коментари: 0 Гласове: 0

 

 

Със сигурност сте гледали британски и италиански филми! А случайно да сте забелязвали, че дори и в модерните им кухни има ретро хладилници? SMEG – този уред ще направи кухнята Ви да изглежда уникална и ретро – модерна!

image

Кухни в стил 50-те

Smeg е италиански производител на кухненски уреди, които комбинират в себе си стил и технология. Италианците имат ретро серия наречена Смег – хладилник, който е с ретро форма, ретро цветове и съвременни функции.

image

Кухни в стил 50-те

Без значение дали ВАШАТА кухня е съвременна или рустикална, този уред е част от арт изкуството, което ще добави „черешката” на Вашата кухня. Разгледайте колекцията от идеи, които съм подбрал.

 

Посетете сайта ни тук: Кухни в стил 50-те

Категория: Бизнес
Прочетен: 2948 Коментари: 0 Гласове: 0

Кухнята е сърцето на всяка къща, мястото където майките отдават любовта си чрез храната. Начинът ни на работа в кухнята с годините се променя. Ако преди време кухните са били с едно разположение, днес имат доста различна функционалност и разположение.

image
Кухненскидизайн тренд

Вашата кухня в крак ли е с тенденциите? Предлагам Ви няколко идеи, които ще Ви помогнат да направите Вашата кухня максимално комфортна и ефективна. Ако решите да замените цялата кухня със сигурност трябва да отделите време, за да помислите върху функциите, които желаете да използвате и възможностите (финансовите), с които разполагате.

Уверете се, че сте наясно с днешните системи за кухни, като по този начин ще може да определите по-лесно един реалистичен бюджет. Ако имате съмнения, че не бихте се справили сами, потърсете мнението или помощта на професионален дизайнер или мебелист. Доста често дизайнерите са в крак с тенденциите и бързо ще Ви ориентират в границите на цена / комфорт / възможности.

Цветовите вариации.

image
Кухненскидизайн тренд

 

Със сигурност не е задължително да се придържате към белия цвят, средните тонове или тъмното. Няма дефиниран и точен цвят, който казва – това е тук, това е там. Имате възможност да избирате и комбинирате с множество цветове и системи. Умело съчетаните цветове ще създадат интересна фокусна точка, която вдъхне модерно усещане и нов живот. Доста експерти съветват кухненските шкафове да бъдат в сив, тъмносив или кремав цвят тъй като лесно се добавят цветни детайли чрез аксесоарите.

Стилна мивка.

Една луксозна мивка може много да направи за Вашата кухня. Възможностите са безкрайни, дълбоки, метални, композитни, стъклени, каменни и т.н. , като единственото важно нещо е те да бъдат дълбоки (по-възможност).

Луксозни аксесоари и уреди.

image
Кухненскидизайн тренд

 

Едни от най-луксозно изглеждащите кухни днес са тези, които имат вградени уреди и луксозни аксесоари.

Има явен интерес към иноксовите и метални аксесоари, както и към такива, които спестяват място. Хладилници с две врати или хладилни чекмеджета, затоплящи шкафове, вградена микровълнова са една доста добра инвестиция за кухня. За повечето хора, кухнята е сърцето на всяка фамилия, мястото за празници, дискусии и важни ритуали.

Кухнята може да бъде практична и стилна по много начини. Но най-важното от всички неща – кухнята трябва да отразява Вашата индивидуалност и стил.

Кухненски дизайн тренд: Модерна перспектива в сърцето на Вашия дом

Категория: Бизнес
Прочетен: 1068 Коментари: 0 Гласове: 2

Играта с цветове и основният виновник при създаването на каквато и да е атмосфера в пространството, което обитаваме. Например бялото може да създаде ведра обстановка, а контрастно червеното може да Ви накара да изпитвате малко повече романтични чувства.

image

Освежаващи спални в жълти и зелени цветове

Жълто

Можем да избираме между толкова много цветове, но едно е сигурност – след тази статия Вие ще сте една крачка по-близо до възможността да изберете ВАШИЯТ точен цвят за спалнята, дори и изборът Ви да е между ограничени цветове. Ще Ви дам една идея за освежаваща комбинация, която ще става все по-модерна и използвана – жълто или зелено, а защо не комбинация от двете за Вашата спалня!

image

 

Освежаващи спални в жълти и зелени цветове

Зелено

Жълтото е „щастлив”, а зеленото аналог на „природата”. Когато комбинирате и двата цвята ще получите резултат, който не само освежава интериора, но и Вашето настроение. Подбрах няколко спални, където тези цветове са основната комбинация. Спалните са с най-различен дизайн от модерен до традиционен! Без значение дали това е личната Ви спалня или спалнята за гости, тези цветове са подходящи за всяка една спалня и Винаги ще създават чувството за жизнен живот. Разгледайте идеите по-долу и ще се убедите сами!

 

Прочетете и други наши интересни статии тук: Освежаващи спални в жълти и зелени цветове 

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 3575 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Ето и няклко добри идеи какво да направите със старото си пиано.

image

Идеи за старото Ви пиано

Всички имахме преди години старо пиано вкъщи! Днес голяма част от тези музикални инструменти са срещнали злата участ да бъдат изхвърлени или строшени на подпалки – колкото и гадно да изглежда, това е самата истина.

image

Идеи за старото Ви пиано

Ако имате все още старо пиано, което не желаете да ползвате, но въпреки това сърце не Ви дава да го изхвърлите, може да му вдъхнете нов живот и предназначение! 

Предлагам Ви няколко различни и страхотни идеи, с които ще съживите старото пиано:

image

Идеи за старото Ви пиано

image

Идеи за старото Ви пиано

 

image

Идеи за старото Ви пиано

 

Прочетете и други интересни наши статии тук: Идеи за старото Ви пиано

 

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1228 Коментари: 0 Гласове: 1

 

 

От комфортната обстановка в банята зависят както самочувствието и пълноценният отдих и релаксация на стопаните,  така и позитивното им настроение. Именно във банята ние получаваме сутрешният си заряд за бодрост, а в края на деня отмиваме блажено цялата негативна енергия, натрупала се през деня.

image

Бани в ретро стил

Стилът на банята се определя от интериора на дома, както и от темперамента на собственика. Ретро стила се избира от уверени хора, които откриват в антиките елементи на неповторима красота.  За да се подчертае ретро стила, може да се избере истинска чугунена вана със старинна чешма, тя ще се превърне в основен акцент в интериора на банята. За да се превърне в акцент е необходимо да и се отреди централно място, така че да привлича вниманието. 

image

Бани в ретро стил

За да се придаде винтажност на стила на банята е необходимо и поставянето на няколко декоративни елемента с полъх от античността. Използвайте стари съдове, медни кутийки, сандъчета и др. Ако пространството позволява могат да се внесат и мебели в ретро стил (столове, кресла, тоалетки и огледала) или да се украси стената с антично огледало. Дори не толкова обичайни за банята, те ще помогнат за създаване на антуража.

 

Прочетете и други интересни статии тук: Бани в ретро стил

Категория: Бизнес
Прочетен: 2968 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Най-вероятно е да сте ходили на екскурзия в Лондон и да сте обърнали внимание на доста тесните жилища, като повечето от тях са с изключително лош дизайн или нещо е за сметка на комфорта.

image
Стилни апартаменти в Лондон

Най-вероятно е да сте ходили на екскурзия в Лондон и да сте обърнали внимание на доста тесните жилища, като повечето от тях са с изключително лош дизайн или нещо е за сметка на комфорта. 

image
Стилни апартаменти в Лондон

В един от централните райони на Лондон, съвсем скоро е открит тъй дългоочаквания комплекс със съвременни апартаменти Leman Street, разположен до една от най-елегантните постройки от началото на 20-ти век. Наред с всички забележителни проекти, впечатление ни прави един пентхаус на последния етаж. Върху дизайна са работили дизайнери от TG studio.

image
Стилни апартаменти в Лондон

Главната концепция на този интериор  е:

- да се запази невероятната гледка към града посредством огромни прозорци

- натурални/близки  тонове

- да се запази по възможност тересата

Ползвани са натурални материали като естествен камък и дървесен фурнир, които в комбинация по между си дават добър резултат.   Разгледайте и други интересни статии тук: Стилни апартаменти в Лондон
Категория: Бизнес
Прочетен: 2201 Коментари: 0 Гласове: 0

 

През последните няколко години 3D технологиите грабнаха вниманието на потребителите. Освен в киното, вече и в домашни условия можете да се наслаждаваме на 3D филмите, които изглеждат по-реални и ни изпълват с еуфория. Можем ли да внесем малко от тази еуфория и част от този приказен свят и в дома си? Изглежда, че е възможно с помощта на 3D изображенията.

image

3D подове – технология

Историята на саморазливните подове ни връща 50 години назад, когато за първи път се появяват в Европа, но поради високата си цена не успяват да се сдобият със съвременната си популярност. Разбира се, технологията  за 3D изображения върху саморазливните подове няма нищо общо с технологията, по която се правят 3D филмите. 

image

3D подове – технология

Този вид подове се създават въз основа на творчеството на художници, които за първи път рисуват 3D изображения върху асфалт с цветни тебешири. Внасянето на това изкуство в жилищата, придова на интериора оригиналност и го прави по-ефектен. Препоръчително е, когато изберете такъв под да имате минимално количество мебели за обзавеждане на съответното помещение. По този начин красотата на 3D пода ще се разкрие в цялата си прелест.

Технология

image

3D подове – технология

В апартаментите много често основата на саморазливният под се прави от бетон. Под въздействието на различни фактори обаче,  в бетона могат да се образуват пукнатини, които от своя страна могат да доведат до деформация на бъдещият под. За да се избегне това, повърхността на бетона първо трябва да бъде внимателно почистена с прахосмукачка, като се внимава да не останат частици в пукнатините и след това да се нанесе грунд.   

image

3D подове – технология

Трябва да отбележим, че основата за бъдещият под трябва да бъде гладка, но и леко грапава. За да се добие такъв ефект се позволява добавянето на малко кварцов пясък в повърхностния слой грунд. Остатъкът от пясъка лесно се отстранява след като изсъхне грунда, което е и задължително условие преди да се продължи със следващите стъпки и за да се предотврати евентуална деформация.

image

3D подове – технология

Следващият етап е заливането му с полимер с дебелина на слоя  до 2мм. Върху този гладък слой се поставя предварително разпечатаното изображение, което се запечатва с прозрачен полимерен компонент и накрая се нанася защитен лак. По ваше усмотрение, под прозрачния полимерен слой можете да подредите мидени черупки или различни дребни предмети. Можете да добавите допълнителни ефекти, като внесете светещи или светлоотразяващи елементи .

image

3D подове – технология

Процесът на съхнене на полимерът може да отнеме 5-7 дни. Периодът може да е по-дълъг в сравнение с този за изработването на други подови настилки, но е абсолютно необходим за да се гарантира в последствие здравината и качеството на подовата настилка. 

image

3D подове – технология

Ако се спазва тази технология, производителите дават гаранция от 10 години, в течение на които няма да ви се налагат ремонти по подовата настилка.

 

Посетете нашата страница за да прочетете и други интересни статии:  3D подове – технология

Категория: Бизнес
Прочетен: 7873 Коментари: 1 Гласове: 2

 

 

Знаете ли, които са основните трендове, които оформят арт деко интериорите? Арт Деко спокойно може да се нарече визуално въздействие върху интериора чрез артистични творби и декори, който първоя се появява във Франция след първата световна война. Стилът може да се каче, че е възникнал в резултат на грабежите през войната на арт изкуства, като голяма част от хората започват активно да ги използват по къщите си. Арт Деко има френски, египедски и средиземноморски „чипки” сол, като геометрични повтаряеми шарки, свежи цветове и акценти.

5 елемента на арт деко

Дори е не предполагате, колко е лесно да постигнете ретро-стил от 1930-та – 40-та започвайки от ектериора и завършвайки в интериора. 

Контрастни геометрични форми.

image

Основни трендове при арт деко интериорите

Арт Деко движението се отличава със силната връзка между контрастните форми и дизайна. За да добави отличителна черта във вашия дом, започнете с контрастни тапети с някакви геометрични форми. Правилни и криволинейни форми хващат окото, които ще направят вашия интериор луксозен и привлекателен.

Отличителни материали в арт деко

image

Основни трендове при арт деко интериорите

През 1930-та пътуването и туризмът са били доста популярни, като това неминуемо започва да се отразява на интериорното обзавеждане до този момент. Различни принтове на животни, кожи, екзотични материали, перли, кристали започват да присъстват като декорация.

Контрастни цветове

image

Основни трендове при арт деко интериорите

Терминът „контрастни” не трябва да се подценяват, тъй като те са един от основните акценти в арт деко стилът. Използването на свежи и контрастни цветове и декорации може мигновенно да съживи интериора. Баните и кухните стандартно е прието да бъдат с монохромни черно – бели плочки и комбинации от червено до тъмно кафяво.

Творби и склуптури

image

Основни трендове при арт деко интериорите

Свежи и класически маслени картини, склуптури, настолни лампи, декоративни завеси и мебели с множество малки детайли, които винаги ще Ви показват, че това е Арт Деко стилът. Съберете във вашата стая няколко от тези декорации в интериора и Вие ще сте крачка по-близо до стилът.

Елементи от космополитанския Арт Деко

image

Основни трендове при арт деко интериорите

В разгара на създаването на Арт Деко, стилът директно добавя и въздейства визуално и драмантично в живота на хората и техните интериори. Мебелите имат чисти линии и по тях присъстват контрастни текстили на зигзаг, ленти, квадрати и т.н. Доста често имате усещането, че сте като във филм от Холивуд.

 

Прочетете още интересни статии тук: Основни трендове при арт деко интериорите 

Категория: Бизнес
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове: 2

Знаете ли, че елементите на фен шуй са 5 на брой? Огън, вода, замя, метал и дърво. Всеки от тези елементи работи заедно и поотделно, за да възвърне мира и добрата енергия в интериора.

Дърво

Първият елемент е дървото, който се използва за творческата енергия и растеж. Дървото също е елемент „отговрен” за аспекти като раждането, силата, гъвкавостта и интуицията. Този елемент трябва да бъде пазен в баланс, за да се избегнат депресията, ината и психическата издръжливост. Липсата на дърво в интериора може да предизвика недостиг на творчество, несигурност и депресия. Добавете дърво в интериора посредством растения, хартия и текстил.

image
Петте елемента на Фен Шуй
Огън

Огънят е символ на ентусиазма и лидерските умения. В интериора огънят се използва, за да мотивира издръжливостта, вдъхновението и куража. Балансът на огъня е от изключително значение. Липсата му може да Ви доведе до състояние на гняв, агресия и избухливост. Експертите доста често свързват липсата на чувства, ниското самочувствие, късогледството с липсата на огън. За да добавите огън във вашия дом, може да използвате свещи, силни осветителни тела и големи количества натурална слънчева светлина. В допълнение е електрониката, червения цвят, розово или лилавото също могат да послужат като елементи на огъня.

image

Земя

Земята въздейства на физическата сила и в същото време чувството за солидност и баланс. Липсата на елементът земя в интериора, може да доведе до чувство на скука и мудност. Дезорганизация, хаос, и малко концентрация са най-честите възможни проблеми, които могат да Ви сполетят, ако не се погрижите за присъствието на елемента. Цветовете, които могат да свършат работа са – зелено, кафяво и пясък. Снимките на пейзажи в правоъгълна или квадратна форма биха допринесли благополучно за дома.

image

Метал

Металът въздейства върху чистият ум и логика, дисциплината и концентрацията. Освен липси на елементи, негативно влияние може да се постигне и чрез прекаленото присъствие на даден елемент – липса на концентрация и тревожност. За да добавите метал в интериора може да използвате овални или кръгли форми на желязото, алуиний, злато, сребро и т.н. Цветове са бяло, сиво и светли пастели и контрасти.

image

Вода

imageВодата е отговорна за емоциите и духновността. Водата балансира вдъхновението, мъдростта и прозрението, до като неговият излишък може да доведе до чувството на дисбаланс и мътен океан от липса на емоции. Липсата на вода води до чувство на самота, изолация и стрес. Опитайте се да добавите елементът на водата в интериора чрез черното и абсолютно всеки тъмен цвят като синьо, зелено, лилаво или пък рефлективни повърхности и симетрични форми. Фонтани и аквариум с най-добрата опция за присъствието на фен шуй елементът вода.

 

Прочетете и други наши статии тук: Петте елемента на Фен Шуй 

 

 

 

 

 

 


Категория: Бизнес
Прочетен: 1548 Коментари: 0 Гласове: 3
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650631
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031