Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650907 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от Май, 2014 г.
2 3  >  >>

W е доста известна хотелска верига, за която съм писал вече няколко пъти и тъй като дойде времето, в което откриха и следващият си хотел, реших да споделя с Вас тази радост.

image
Хотел W този път в Швейцария

По проекта са работили Concrete Architectural Assciates, хотелът W този път се намира в един от курортните градове на Швейцария.  Вдъхновен от заобикалящата среда, живописната гора разположена в огромните планински склонове влияят силно на ярките и доминиращи детайли в интериора на хотела.

image
Хотел W този път в Швейцария
Стаите са изпълнени в уютен и спокоен стил, за да те карат максимално да релаксираш, спа центърът пък е изцяло лишен от детайли по невеояртно уникален начин, а всички общи част на хотела са невероятно пищни. Всичко лъха на невероятно висока класа и пълен лукс. Хотел W този път в Швейцария
Категория: Бизнес
Прочетен: 481 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 31.05.2014 11:36

Какво според Вас означава „уютна” къща? Къща която изглежда добре или, в която Вие се чувствате добре, а може би комбинация от двете? За голямата част от инвеститорите в къщи къщата е готова когато има фасадна мазилка в бежов цвят и малко реден камък. Знам, че може би това се прави поради финансови липси, но определено не всички са на това положение, а дори и да не разполагате в момента с подобна ивестиция, все пак това е вашата къща, където ще живеете.

image
Уютна ли изглежда вашата къща отвън?

Cobogo е къща в Бразилия, над която е работил архитект Ней Лима. Съвременната резиденция се отличава от космоса със своята ярко жълта фасада с невероятен детайл, перфектно разположен сред зеленина и дървета. Къщата е с площ 120 кв. метра и е заобиколена от неокласическа ограда, която създава усещане за простор. Вътрешната част от къщата също е доста интересна, смесица между mid century и типичните бразилки декорации и цветове. Изключително добро решение е бетоненият под, който се явява бялото платно в интериора и всичко в него си подхожда идеално.

image
Уютна ли изглежда вашата къща отвън?

Има внушителна колекция от декорации, която е част от личната колекция на семейството.
Източник: 
Уютна ли изглежда вашата къща отвън?

Категория: Бизнес
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.05.2014 16:31
 The Woven Nest — е мансарда в Лондон, в която живеят актриса и музикант. Този тип жилища за типични за младите хора, които все още са по бързата права на живота. Не е лошо да живееш на подобно място, особено ако си го направиш както трябва – функционално, цветово издържано, като истински дом.
image
Харесвате ли своята мансарда?

В тази конкретна мансарда живеят актриса и музикант, но не защото нямат възможност за по-голямо жилище, а защото това е техният начин на живот. Колкото и да е голямо внушението за мансардите, че те са 2 метра място, тази на която попаднах е 70 м2. ATMOS дизайнерите са работили над проектът, като клиентът е участвал активно. Основното ядро на концептът се явява стълбата – деликатно облечена в дървени елементи и с тънки метални парапети.

image
Харесвате ли своята мансарда?

 

Всяка една мебел в апартаментът е повече от функционална, та дори и спестява място. Всичко в тази мансарда отразява интересът на собствениците към японската култура и начин на живот, а той е удивителното съжителство между човек и околната среда около него. А вие в хармония ли сте с Вашия интериор? 

Източник: Харесвате ли своята мансарда? 

Категория: Бизнес
Прочетен: 571 Коментари: 0 Гласове: 0
 Тази потресаваща отреставрирана вила, която е разположена на остров Майорка, Испания е пусната продажба за 7,450,000 евро. Виждайки тази „скромна„ цифра най-вероятно ще Ви се стори твърде голяма. Но ако направим щателен оглед на качественото изпълнение, локацията и панорамната гледка към морето просто ще спрат дъхът Ви.
image
Вила за 7,500,000 мил. евро

 

На площ 2,500 м2 е разположена вилата от 890 м2 с басейн, няколко тераси, площадка за барбекю, паркинг и градина. Шесте спални с лични гардеробни и собствени бани са в близост до голямата всекидневна с камина, трапезария, кухня, сервизно помещение и отделна малка всекидневна за гости… и последният да затвори вратата.

image
Вила за 7,500,000 мил. евро

 

 

Гланцовите натурални подове подчертават натуралния стил и натуралната гама. Всичко вътре изглежда сякаш за там е било създадено от природата. 

Източник: Вила за 7,500,000 мил. евро

Категория: Бизнес
Прочетен: 620 Коментари: 0 Гласове: 0
 Като чуем италианска стока и веднага настръхваме и си казваме, че това е абсолютно качествено и в никакъв случай не може да бъде менте. Познах ли?
image
Италиански ресторант

Не мога да отрека, че италианските стоки (един голям процент от тях) са изпипани, но доста голяма част от тази илюзия се дължи и на маркетингова стратегия. В проектът, който ще Ви покажа ясно си личи, че всичко е пипнато с италианска точност; атмосферата е пресъздадена – типичната за италиански провинциален ресторант.

image
Италиански ресторант

Архитектите от Soboleva Strozhuk са работили над проектът за италиански ресторант за паста с интересното име Паста – Баста, разположен в Чернигова, Украйна. Решението ресторантът да бъде изпълнен с повече натурални материали, бетон и дълбоко синьо – зелената гама е абсолютно удачно, тъй като подобни ресторанти не се срещат всеки ден. Все пак идеята на един ресторант не е само да представя добра храна, а трябва да разполага и с добър интериор, който да предразполага гостите към добрата храна.

 

Убедете се сами в това, като хвърлите един поглед на проекта.

Източник: Италиански ресторант 

Категория: Бизнес
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове: 0
26.05.2014 11:53 - Вила мечта
 Ако си мечтаете за голяма вила край морето с огромен infinity басейн, Астон мартин в черен цвят пред входната врата и милион долара джобни всеки ден, най-вероятно в момента сънувате. Но всичко това е възможно не само в сънищата, стига всеки от нас да има малко повечко късмет и много – много упоритост.
image
Вила мечта

Вила Chameleon е расположена на Майорка, Испания. Къщата е със скромната площ от 2495 кв. метра и разделена на 3 етажа, разполага с 10 спални, 9 бани, площадка за хеликоптер, невероятен басейн, всекидневна, кухня, винарна, домашен кино салон и всякакви други удоволствия, които се сещате. На фона гората и огромните красиви скали къщата идеално се откроява и дори от птичи поглед лъха на красота.

image
Вила мечта

 

Бели безгранични подове, лед подсветки на басейна и във всички стаи са програмирани да светят в различни цветове в зависимост от настроението на собствениците; Light дизайнът тук е абсолютно в действие. 200 кв. метра са отделени само за гостите, които разполагат с гледка, която дори не може да си представите.   

Източник: Вила мечта 

Категория: Бизнес
Прочетен: 500 Коментари: 0 Гласове: 0
 Неделя е… повечето от Вас едва ли ще са станали преди 9 часа, както мен да ровят из интернет за инспириращи проекти в любимия ми стил – nordic. Не след дълго търсене ( около 15 мин.) попаднах на 130 кв. метра частен интериор в скандинавски стил, не къде да е, а във Варшава, Полша и мигновено го споделям с Вас.
image
Nordic – квартира за снимки или апартамент за живеене

Soma Arch. са поработили известно време над този проект, тъй като желанията на клиента са били да се измени разпределението на жилището като се избият няколко стени и се добавят нови; така жилището от малка спретната къщурка се сдобива със своите 5 стаи и огромен коридор. По снимките от реализирания проект се вижда, че всичко се е получило точно както трябва, че дори и малко отгоре – колкото и да изглежда неудобно за живеене и просто като за снимки, тук – комфорт и функционалност вървят ръка за ръка при скандинавските жилища, абсолютно задължително правило! Всекидневна с неголяма кухня, пет спални, две бани и коридор, който има система за съхранение на дрехи са 24/7 на разположение на собствениците.

image
Nordic – квартира за снимки или апартамент за живеене

Светло дъбово дюшеме е разположено в целия апартамент, което се явява идеален баланс за снежно белите стени. Както винаги присъства и черно /графитеното разположено върху множество дизайнерски предмети и мебели. Присъстват голямо количество декорации, които създават контраст – картини с рамки, огледала, гланцовите плочки по кухнята, корнизи и т.н

 

Добро начало на неделния ден, нали!?     

Nordic – квартира за снимки или апартамент за живеене

Категория: Бизнес
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове: 1
 Има ли дни в които сте толове весели и настроението Ви е толкова повдигнато, че дори и мрачен скандинавски ден не може да го развали?

Е може би този ден е един от тези дни, в които всичко е невероятно въпреки, че слънцето не е толкова ярко, а облаците са леко намръщени. Споделям с Вас едно кътче от РАЯ, което не е чак толкова далеч защото е на нашата планета.

image

 

Този разкошен хотел The Brando, е бижу което ще бъде открито през юли 2014-та година и е разположен на райският остров Френска Полинезия на 50 км. от Таити.

Всички гости на хотела се доставят с частен самолет и имат възможност да се разположат в една от 35-те вили, всяка с личен басейн и собствена част от плажа заобиколени от палми, орхидеи и много небесно синя вода. Гостите на The Brando могат да се насладят на процедури за красота, спа салон от възможно най-голямата класа, салон за релакс, бар в самата лагуна, тенис кортове, библиотека или просто да се разходят из рая.

 

Пожелавам Ви приятна разходка.

Как изглежда ВАШАТА вила в рая

Категория: Бизнес
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове: 1
24.05.2014 12:20 - Дом в стил Kenzo
 Доста съм въодушевен от това, което виждам напоследък из интернет. Не говоря за комерсиалните проекти, които се бълват на килограм, имам предвид точно този тип проекти, който ще споделя с Вас сега.
image
стил Kenzo

Студио Olga Akulove (Украйна) са работили до скоро по този интериор в Киев. Стилистическата идея е била да се оформи апартамент в стил Kenzo Home един наскоро зародил се стил с основа индустриъл (което абсолютно им допада като идея – тъй като собствениците харесват по начало азиатските предмети заедно с европейските такива. Резултатът е един наистина моден дом, който не е твърде голям, но е достатъчно стилен и интересен. Стените са сведени до минимум, като за усамотение са използвани стъклени матови (подвижни) панели между отделните зони. Всичкото това стъкло нямаше да изглежда толкова впечатляващо ако не бяха каменния плот и колоните от груб бетон.

image
стил Kenzo

Част от балконът е бил заделен за вътрешната площ на спалнята, която има излаз към мини-тераса. Стъклената стена в спалнята играе ролята на разделител между гардеробната, терасата и гостната. Това че площта не е особено огромна не означава, че няма как да има растения и зеленинка – напротив! Грубата текстура на колоните, белите полимерни матови подове и таванът покрит с дюшеме над кухненската зона си пасват така, че сякаш от както свят светува са били там.

 

Обмисляте ли вече и Вашият дом да бъде в стил Kenzo?

Категория: Бизнес
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове: 1
 

Голяма мода е да се правят големи лъскави офиси на големи и малки компании, та нали всички искат да покажат на клиентите колко са велики и добри. Истината обаче е, че работните офиси също са много важни.

image
Новият офис на рекламната агенция McCann

Както знаете работните офиси са тези, в които не се очакват да влизат клиенти. Архитектурното бюро Gensler и Tom Dixon са разработили интерира на MaCann Erickson в Ню Йорк – това е работният им офис с много малка посетителска част. Както знам, тази компания обслужва едни от доста известни козметични брандове в света.

image
Новият офис на рекламната агенция McCann

Общата площ от 12 077 кв. метра е забележителна и представляват 5 етажа от сграда. Вместо отделни кабинети и закрити малки стаички тук всичко е просторно и с минимален брой стени – цари свободата и спонтанността.

image
Новият офис на рекламната агенция McCann

Високо на Central Park под 102 медни лампи с голямо разнообразие от форми и детайли в натурална палитра и изключително съвременни акценти.

 

А Вие имате ли търпение, когато отивате към офиса?

image
Новият офис на рекламната агенция McCann

Източник: Новият офис на рекламната агенция McCann 

Категория: Бизнес
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове: 0
 Както всички знаем, германците се славят с голяма инженерна точност и здравите си коли. Не казвам, че съм привърженик на всичко немско или каквото и да е било, но тази сглобяема къща в стил немски минимализъм, на която попаднах ми грабна вниманието веднага.
image
Немска сглобяема къща 

 

Архитектите от (se)arch Freie са разработили къща G12 (какво име само), разположена в град Иберлинген. Построена на малък хълм къщата предлага невероятна панорамна гледка към Bodensee (езеро), което е граница на няколко държави. Благодарение на огромните си прозорци от пода до тавана и свободното разпределение на къщата – предлага максимална дневна светлина и невероятно усещане за безграничност. Признавам, че както доста пъти интериора е изпълнен минимализъм с елементи на mid-century, но в крайна сметка „големите” са за да ги копираме…

Източник: Немска сглобяема къща 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1408 Коментари: 0 Гласове: 7

Имаш стара къща на село, която е в ужасно състояние – обрасла в бурени, купища вехтории и никакво човешко присъствие. Единствените обитатели са котките, птичките и цялата флора на света.

image

Защо да направите реставрация на стара къща 

 

Ако се припознавате в по-горните две изречения, то най-вероятно Вие сте щастливци, но все още не го знаете. Ще Ви покажа един проект на който попаднах; проект, който наистина ще Ви взема акъла.

Архитектурното бюро Buero Philipp Moeller е работило над реновирането на тази стара ферма в Германия. Построена през 1890-та година и отреставрирана по начин, по който е съхранена историята като главният акцент е поставен върху реорганизацията на вътрешните пространства, за да създаде повече комфорт за собствениците – семейство от четири човека.

image

Защо да направите реставрация на стара къща 

 

 

Архитектите са имали желание да съхранят типичния характер на фермата въпреки желанието на клиента да я направи по модерна. За щастие (както се вижда по снимките) всичко е станало по плана на архитектите, на първи етаж са обособени всекидневната, трапезарията, сервизни помещения и зона за релакс. Къщата е с площ 388 кв. метра и е абсолютно невероятна.

Източник: Защо да направите реставрация на стара къща

Категория: Бизнес
Прочетен: 1059 Коментари: 0 Гласове: 0
 Случава ли Ви се понякога домът Ви да заработи и като офис?

 

Архитектурното трио Paulina Sasinowska + Maciej Kurkowski + Maciej Sutula е оформило интериор с площ 216 кв. метра в центъра на Варшава. Определено жилищната площ и офисната част с конферентна зала са идеално слети, а стилът е индустриален, което позволява още по-големи възможности (а, и е един от любимите ми)!

image
 Жилищно и офисно пространство на едно 

Архитектите са имали за задачи да предложат уют и домашна атмосфера, но създадени в условията на културни мероприятия – звучи ли Ви сложно? Цветовото оформление на пространството е основано на големи и обрани елементи, абстрактни рисунки на фона на монохромната сива гама по стените, бели тавани и черни подове. Необходимата гъвкавост, която предлага офисното пространство е продиктувано от решението за обичайната маса за преговори съставена от модулни малки елементи, които могат да бъдат използвани за различни цели.

image
 Жилищно и офисно пространство на едно 

 

В допълнение на това апартаментът разполага с гостна и кухня, зала за игра, спални за гости и основна спалня. Почти съм сигурен, че не сте виждали скоро точно такъв офис! 


 Жилищно и офисно пространство на едно 

Категория: Бизнес
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове: 1
 Има доста холивудски продукции, които снимат в Кабо Сан Лукас заради престижното място, богатите квартали и луксозните къщи там, при население едва 69 хил. души.
image
Луксозна  вила в Кабо Сан Лукас

Проектантското бюро Olson Kundig завършва своят последен проект на съвременна вила именно в този град-съкровище. По интериорът е работил Терри Ханзикер, като е успял да представи отлично желанието на клиентите си – вилата изглежда богата, разкошна и отразява високият стандарт на живот. Това е едно от идеалните места където да прекарате отпуската си в условията на абсолютен комфорт и забавление.

image
Луксозна  вила в Кабо Сан Лукас

 

Двуетажната вила разполага с гостна, всекидневна, трапезна и кухня и цял частен блок със спални. На втори етаж са разположени спалните за гости, баните към тях и детска стая за игра. Най-важното в този проект според дизайнерите е взаимодействието на интериора с заобикалящата среда.

Източник: Луксозна  вила в Кабо Сан Лукас 

Категория: Бизнес
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове: 0
 Понякога се налага да разширим къщата си и доста често (поне от това, което виждам) резултатът е плачевен. Дали поради незнание или от нежелание за инвестиция, собствениците тръгват по грешния път.
image

Съвременна пристройка към традиционна къща 

 

Попаднах на един чудесен проект за пристройка към норвежка традиционна къща. Къщата е собственост на Arne Garborgsvei и проектът е изпълнен от TYIN Tegnestue в град Тронхайм, Норвегия. Пристройката представлява съвременна постройка 48 кв.метра. Семейството е от четири човека, които се нуждаят от допълнително пространство към къщата и решават да направят това разширение. Така на първи етаж е проектирана просторна гостна, всекидневна, а на втори две многофункционални спални с високи тавани и възможност за организиране на допълнителни спални места.

image

Съвременна пристройка към традиционна къща 

 

 

Съвременната пристройка се откроява на фона на традиционните исторически къщи в района на града, благодарение на необичайната геометрия. Фасадата и облечена от дървена ламперия в различен цвят и вертикално разположена – която се явява екологично чист материал, а за интериора са използвали натурална бреза.

ИЗТОЧНИК: Съвременна пристройка към традиционна къща 

Категория: Бизнес
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650907
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031