Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2014 13:07 - Как трябва изглежда една сглобяема къща
Автор: interiorendizain Категория: Бизнес   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
1



Навярно си мислите, че сглобяемите къщи могат да бъдат само във възрожденски стил или стил, който е неопределен поради възможностите на конструкциите. Грешите! В зависимост от това дали вашата къща има конструкция от метал или дърво, възможностите се простират до ръба на вашето въображение; и това на архитекта ви. Понякога архитектите (които наемате… тези с по-ниската оферта) следват пътищата на „по лесното” явно защото не работят със сърцето си, а за джоба си и от там идва един генерален Ваш проблем. С предното изречение нямам за цел да обидя някой, това е самата действителност – виждаме всеки ден пълни безумици в готови къщи и цели сгради, които инвеститорът се налага да плаща още един път (след завършването им), за да стане всичко както трябва.

image
Как трябва изглежда една сглобяема къща

Ето как би изглеждал процесът при един проект (на къща) ако той трябва да протече нормално:

- уточнение и позициониране на стаите на къщата (тук трябва да се отдели сериозно внимание и комуникация с клиента)

- ходови линии, функционални зони и т.н (тук също както горното)

- обикновено на предните две тирета, работата не е свършена както трябва, не са положени необходимите усилия и от там идват всички проблеми

- следват всички останали фази по проектирането на къщата…

И за да не бъда голословен ще споделя с Вас един проект на къща в Италия на остров Лидо. Вилата се казва Jesolo Lido и е проектирана от JM Arch., индивидуално разработения проект за конструкцията на къщата от дърво с обща площ 320 кв.метра е реализирана за 6 месеца. Забелязва се веднага умелото боравене с конструкции при отсъствието на греди във всекидневната, която е с доста голяма площ.

image
Как трябва изглежда една сглобяема къща
Къщата е нискоенергийна и устойчива на сеизмична активност като за това не е жертва за сметка на красотата или годишните разходи по поддръжката. Няколко тераси и открити площи обикалят цялата къща, като всички от тях са индивидуални желания на клиента смесени с високо технологични решения. Декорите са крайни приятни и лаконични, всичко е в бяло като на места има леки цветни акценти, почти минимализъм за мен тази къща е невероятна проекция на моята мечта!

Повече снимки вижте тук:  Как трябва изглежда една сглобяема къща






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650395
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930