Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 647573 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от Февруари, 2014 г.
2  >  >>

 

Продължавам с рубриката – Как трябва да изглежда един бар, като днес барът се казва „Чердак” и се намира в град Минск.

image
Интериор на бар

Най-вероятно не сте и предполагали, че може да има толкова хубав и приятен бар. Днес все по-важно е и значимо за собствениците на барове, интериорите им да бъдат впечатляващи и комфортни за клиентите. Защото повече клиенти = повече печалба и популярност. Архитектите от студио Инблум са разработили успешна формула за интериорът на бар „Чердак” в Минкс.

image
Интериор на бар

Вдъхновен от миналото

При създаването на проекта са били вдъхновени от спомените за детството, творчествата, старите къщи, носталгията по миналото, когато всички си играехме на тавана на лятната къща на село. Интериорът първоначално ще Ви заприлича на строителна площадка на таванско помещение, което сякаш е било изоставано в малко преди завършването на проекта.

image
Интериор на бар

Създаден за комфорт

Фрагментите и текстурата са изключително семпли, но в същото време има добра обстановка, която предполага да разпуснеш с приятели след работа или през почивните дни. За фон бетон,тухли и капандури – натуралният цвят на дървото и дървената конструкция кара всичко да изстрелва топли чувства, дори когато го гледаш на снимка. Така ли си представяхте съвременните барове и заведения? А дали за в бъдеще няма да бъдем още по-дръзки и изобретателни, само и само да спечелим клиентското доверие? Дизайнът е изкуство, което има за цел да направи животът по-лесен и цветен, съгласете се с мен :))))

Повече снимки и статии виж те тук: Интериор на бар

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове: 1

 

Последно време в Китай културата за посещения на кафета е с тенденция за увеличение. Младите и творчески хора правят този отрасъл височко конкурентен, като това се превръща в непрестанно състезание за спечелване на качествените клиенти по нови начини, с нови услуги и уникален интериор на заведението.

image
Интериор на кафе в съвременен стил

Добрият интериор носи клиенти

Днес ще Ви покажа как би трябвало да изглежда едно съвременно кафе, което впечатлява с дизайн и не стои посредствено. Кафето носи гръмкото име Гага и се намира в Китай. Над оформлението и създаването на интериорния концепт са работили дизайнерите от студио Coordination Asia. Те имат доста интересни реализирани проекти, но този е един от най-впечатляващите им.

image
Интериор на кафе в съвременен стил

Качествена обстановка - щастливи клиенти

Главната особеност, която се е явявала като основна идея в този проект е да няма ясно разделение между интериор и екстериор. Вечер мекото осветление в съчетание с качествената джаз музика имат за цел да предразполагат клиентите и да създават невероятна атмосфера карайки ги да се връщат отново и отново. Гледайки снимките ще усетите, че всичко изглежда уютно, домашно и топло – това е постигнато с присъствието на допълнителни декори и наличието на органични материали.

Пове че снимки вижте тук: Интериор на кафе в съвременен стил

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Bright Club & Karaoke Rooms в Одеса— това е едно мулти-функционално заведение, което обединява в себе си ресторант, нощен клуб с караоке зала и 4 ВИП стаи. Надявам се това да не звучи като реклама, защото интериорът и концепцията настина е впечатляваща!!! Собственикът е знаел единствено какво иска да постигне, но как точно ще бъде постигнато е било роля на Диана Лобдък – архитект и дизайнер.

image

Как трябва да изглежда един караоке?

Арт деко и Лофт на едно място

Помещението в което се намира цялото заведение е доста странно и на пръв поглед ( по думите на собственика ). Благодарение на дизайнера и желанието на клиента резултатът е един караоке клуб с максимално достатъчно количество ВиП стаи, които се отличават една от друга по оформление на стила. Това е била заложена като основна идея при създаването на концепта – всяка зала да бъде различно от другата, но до толкова, че да има разпознаваемост.

image

Как трябва да изглежда един караоке?

Максимален контраст

Ако трябва да се определи стилът на заведението е арт деко с елементи на лофт. Създаден е максимален контраст както в детайлите и текстурите, така в цветовете и светлината. По стените има декоративна мазилка имитираща бетонена стена покрита с дървени летви, върху тях има плочи с кожа, черна сатенена боя и много други интересни решения ще откриете в снимките по-долу.

 

Повече снимки тук:  Как трябва да изглежда един караоке?

Категория: Бизнес
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове: 2

 

Уютен дуплекс-пентхаус с площ 140 квадратни метра разположен на площад Свети Мария Магдалена в Париж, Франция.

image

Дуплекспентхаус в Париж

Тази резиденция с три спални и два етажа заема дву вековна стара сграда. Над оформлението на пространството са работили архитектурно бюро Michael Herrman. В декора на пентхауса идеално се съчетават съвременният лофт стил и историческите елементи. Стените са от старинен камък, който винаги ще напомня на собствениците за историята и архитектурното наследство. За да бъде още по-впечатляващо дизайнерите решават да направят стъклен прозрачен п  интериора да са напълно функционални.

image

Дуплекспентхаус в Париж

Резиденция с три спални

Една от главните особености на пентхауса се явява вътрешния зелен двор, който е обграден с пет метрови тухлени стени покрити с зелен мъх и прекрасни растения. Мраморната камина, огледалото и светилника са нещата които допълват идеално атмосферата на френските салони през  XIX век. Разположени редом с гостната зона, контрастите между които застава тя са фрапиращо големи. 

image

Дуплекспентхаус в Париж

Трите спални със собствени бани и тоалетни разположени по горните етажи са доста съблазнително предложение за мен. В този проект мога да кажа спокойно че има няколко стила замесени : модернизъм, сюреализъм, минимализъм, хай-тек много игривост и екстравагантност.

Прочетете повече интересни статии тук:  Дуплекспентхаус в Париж

Категория: Бизнес
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Знаете ли как да организирате добре пространството в интериора ако разполагате само с 50 кв. метра? Повечето от Вас най-вероятно ще кажат, че е „лесна работа” и няма нищо сложно в това. Е, да почти сте прави, но не до толкова, че да Ви повярват всички. До това колко можем да организираме пространството в един интериор зависи от собствените ни потребности и това дали жилището е наше или не. Във вашето собствено жилище със сигурност бихте се справили (до някъде) малко по-добре от колкото на чужд гръб.

image
Младежка квартира в съвременния град

50 квадратни метра площ

Необходимата жилищна площ на един апартамент се определя от неговите функции и комфорт. Днес са силно разпространени малогабаритните жилища където всичко е в 1 (тип дядовата ръкавичка). Кухня, хол, трапезария, спалня, гостна, работна зона всичко може да бъде събрано и дори в по-малко от 50 кв. метра. Апартаментът, който ще Ви покажа е разположен на първи етаж в стара сграда в центъра на шведската столица. „Резиденцията” е достатъчно привлекателна за младото поколение, което обича да живее по различен, но комфортен начин. Със своите огромни прозорци и дървени (дюшеме) подове интериорът е типичният за тази част на Европа.

image
Младежка квартира в съвременния град

Създай акцент с декорациите

Почти всичко е белоснежно като има наченки на някакви различни цветови акценти под формата на декорация или част от мебел. Различните цветове на аксесоарите създават към интериора елемент, който му придава игрив характер. Още при първото зърване на снимките ще Ви стане ясно, че тази квартира не подхожда на младите, които ценят комфорта, по стил и простота има своя собствен чар който придава значение на думите разкош и силни чувства!

 

Разгледайте и други наши статии тук: Младежка квартира в съвременния град 

Категория: Бизнес
Прочетен: 978 Коментари: 1 Гласове: 0

 

Мечтаете ли си за дните, в които ще идете на море или океан? За дните, в които безгрижно ще се препичате като филийка на тостер на плажа. За онези 10-15 дни, в които работата ще е понятие, което няма особено значение – това се нарича тотален релакс на съзнанието!

Ще споделя една тайна с Вас!

image
Къща с невероятен дизайн

Нон-стоп релакс

Тази мечта може да бъде осъществена и доста продължителна, единственото нещо, което трябва да направите – купете/направете си къща край морето или океана! Сега повечето ще кажат, че това става с финансови възможности – да, разбира се, че са необходими пари, но нали знаете – Който търси, намира! И междувременно до като всички сме в процес на купуване на къщата, ще Ви покажа на какво попаднах вчера, ровейки се из дълбините на интернет.

image
Къща с невероятен дизайн

Къща на брега на океана

Проектантите от  Benjamin Garcia Saxe Architecture ( по дълго име не можаха ли да измислят )))) ) представят своя последен проект – частен дом Flotanta, построен на живописния участък близо до плажа с невероятната гледка към Тихия Океан в Коста Рика.

Съвременната резиденция представлява къща 300 кв.м издигната на склон, върху огромни и масивни колони от бетон. Идеята на архитектите за този подход идва от мотивацията да запазят колкото се може повече от природата около и под къщата. Растенията буквално си виреят под къщата, а материалите от които е построена са малко бетон, метал и много дърво.

image
Къща с невероятен дизайн

Всекидневното обитаване на тази къща би било нон-стоп релакс и спокойствие, защото има няколко съставки, които са правилно добавени:

- гледка към океана

- красива природа

- уютна и комфортна къща

- много усмивки (които са резултат от горните три)

Хвърлете един поглед върху проекта и ще се убедите: Къща с невероятен дизайн

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1572 Коментари: 0 Гласове: 2

 

Преди време, когато бяхме малки ни учеха, че в миналото голяма част от населението е живяло по селата, а много малка част в градовете. Тенденциите обаче в един момент рязко се обръщат, може би защото на все по-малко хора им се работи на полето или друг вид тежък труд. Днес 80-85% по мое мнение от населението на нашата страна живее в градовете. Ако направим сравнение между миналото и настоящето – дали днес всички от тези 85% жители на градовете са щастливи?

image
Дървена къща на село

Къща на село – апартамент в града

Напоследък се забелязва и друга тенденция, доста клиенти се оказва че си мечтаят се къща край някое селце, в гората, край езеро … далеч от прашните улици и намръщените граждани на градовете. Попаднах на една къща, която е построена до едно село край Амстердам от колегите Korteknie Stuhlmacher Architecten.

image
Дървена къща на село

 

Къщата представлява частен дом в древно селище недалеч от големия град. Клиентът е купил мястото заедно със старата къща, разположена на живописния бряг на езерото IJsselmeer (на български не ми е ясно как точно би звучало, а какво остава да се напише), което след кратко търсене из гугъл се оказва, че езерото и местностите край него са силно ценени поради самобитността, традициите и историческите находки там.

image
Дървена къща на село

 

Простите работи правят живота хубав

Именно затова реставрацията на тази къща протича абсолютно като по учебни. Цялата въшност е запазена, интериорът се променя до толкова, че да бъде угоден и функционален по съвременните стандарти за едно семейство. Фасадата е класическа с тъмни вертикално разположени дъски и бели прозорци. В качеството си на основен материал в интериора и екстериора се явява натуралното дърво. 

image
Дървена къща на село

Декорацията е изпълнена в съвременен стил, но лишен от претенциозности. Просторните помещения в този тип къщи винаги са изпълнени с чувство за простор и много натурална светлина. В крайна сметка интериорът изглежда комфортен и уютен изпълнен с много настроение.

Разгледайте и останалата част от този проект: Дървенакъща на село или апартамент от сив бетон в града

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 920 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Испанската марка Aparici е разпространена в 107 страни в целия свят. Фабриките на Aparici работят по съвременни технологии и произвеждат голямо разнообразие от керамични плочки, вписващи се във всеки стил в интериорния дизайн и задоволяващи всеки каприз на клиента.

image
Испанска керамика от Ceramicas Aparici

Фирмата е създадена през 1961г. в Алкор (провинция Кастейон де ла Плана), където производството на плочки е вековна традиция и е неразривно свързано с културата на региона.  Зад основаването на компанията стои екип от осем души. Печената керамика тогава се произвеждала в традиционни пещи.

image
Испанска керамика от Ceramicas Aparici

През 1966г., когато производството на керамични плочки претърпява бум във всички провинции, започва първото разширение на компанията – производствените площи достигат 10 000 м2, а числеността на персонала се увеличила на 50 служителя. Ръста на производство позволява на Ceramicas Aparici да е сред първите компании пуснали на пазара керамични подови плочки. 

image
Испанска керамика от Ceramicas Aparici

В края на седемдесетте години отново става разширение: сега в компанията работят 150 души, производствените площи са 20 000 м2 , а производствената  мощност 6 000 м2 . В настоящето производственият капацитет на Aparici възлиза на сума от 14 500 000 м2 продукция на година и заема обща площ от 280 000 м2.

Качеството е една от основните характеристики на на марката Ceramicas Aparici, която се проявява в две приоритетни направления на дейността:

 

image
Испанска керамика от Ceramicas Aparici

- Продукцията - Всички продукти са с най-високи технически и естетически характеристики, заемащи достойно място в средно-високият сегмент на пазара.
- Обслужването – Чрез обширна мережа от търговски агенти и представители, действащи в световен мащаб, Aparici поддържа пряк контакт с клиентите. Индивидуалният подход и максималното внимание гарантират удовлетворение на техните потребности.
- Трудът е движеща сила по пътя за постигане на целите и средство за достигане на добри резултати, които са невъзможни без упорство, ентусиазъм и заинтересованост.
- Иновации, както в областта на технологиите и дизайна, така и в процесите на управление и организация – това е важна задача за компанията и нейните инвестиции в бъдещето. 

image
Испанска керамика от Ceramicas Aparici

Опитът на Aparici е повече от 45 години работа в отрасъла, което се явява надежден актив, позволяващ на клиентите да се доверят на компанията. Всичко това е осигурило мястото на Ceramicas Aparici като един от лидерите в индустрията по показатели като: обем продажби, качество на продукция, модерен дизайн и участие на международния пазар.

В момента Ceramicas Aparici разполага с три фабрики (една от тях произвежда облицоващи плочки, втората- подови плочки, а третата – гранитогрес).  Те са оборудвани със съвременна техника с автоматизирани системи за контрол за всеки един от етапите на производство: пресоване, глазиране, изпичане и сортиране.

image
Испанска керамика от Ceramicas Aparici

Организацията на производството, в основата на която лежат такива понятия като качество, иновации и труд – обезпечава значително ръста на производителната мощност, която достига 14 500 000 м2 на година, което ясно свидетелства за мощен потенциал и жизнеспособност на компанията. Ceramicas Aparici решително залага на екологичното производство.  Цялото оборудване е окомплектовано с ефективно системи за разделно събиране на отпадъци и енергийна оптимизация. Това носи голям принос за опазване на околната среда и устойчивото развитие.

image
Испанска керамика от Ceramicas Aparici

Както показват последните проучвания за тенденциите на пазара, потребителите гледат на керамичните плочки не просто като на строителни материали, а като ключов елемент в създаването на уникален облик на домовете си. Затова в производството на Aparici  се отделя важно място на научно-изследователската работа и дизайна, в които процеса на обновление е постоянен и позволява адаптиране към изменчивостта и потребностите на пазара.

Изложените интериори на Ceramicas Aparici предоставят възможност за правилен избор на материали. Многообразните художествени решения, внедрени в керамиката на Aparici, позволяват изцяло да се въплътят във вече разработени интериорни решения, както и изразяване на неповторим стил и вдъхване на нов живот на дома.

image
Испанска керамика от Ceramicas Aparici

 

Керамиката на Aparici  е в състояние да удовлетвори всеки каприз – от съвременни линии, модна цветова гама и класически решения,  с елементи имитиращи естествени материали , до рустик стил и имитация на камъни, мрамор и скъпоценни материали.

На последната си изложба компанията Ceramicas Aparici представи цели 25 нови колекции, и всички тези нови продукти са били вече на склад във фабриките. Компанията Terra започва да си сътрудничи с Ceramicas Aparici  с излагането в 11 изложбени зали на пълноценни колекции. В складовите запаси вече са записани такива серии като: Acoustic, Advance, Alexander, Ego, Unique и Wind. Още 5 колекции е възможно да бъдат достъпни „при поръчка“ -  Avenue, Instant, Neutral, Nordic, Sagesta

image
Испанска керамика от Ceramicas Aparici

 

Разгледайте повече от 400 снимки към тази статия тук:  Испанска керамика от Ceramicas Aparici

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1410 Коментари: 0 Гласове: 1

 

Много обичам и ми е голямо удоволствие да седна на ресторанта или заведения с добър вътрешен дизайн, който те кара да се чувстваш комфортно. А с добрата услуга на заведението и комбинацията от дизайн ще се връщам отново и отново на това място.

Италиански ресторант с пост-апокалиптичен дизайн

Все пак дизайнът има за цел не само да консумира пари и инвестиции за разни мебели, декорации и аксесоари – идеята е да живеем по комфортно, да се вдъхновяваме, да релаксираме – интериорите не трябва да ни натоварват психически или физически.

Италиански реосторант в пост-апокалиптично бъдеще

Попаднах на ресторант с италианска кухня с името „Перец” (чушка) в Киев, който е изпълнен в стил „домашен лофт” едва ли има подобен стил, но идеята на този стил е да се чувстваш като у дома, а реално си на ресторант. Всички мебели в ресторанта се явяват авторски и ръчна изработка по дизайн на Yo Dezeen. Всичко изглежда скромно, неангажиращо, но в същото време лъха силно на лукс и висок стил. Необикновения бар е изпълнен с листа от нитована ламарина в черно и струговани мебелни крака – сякаш си на стар самолет, където все още не всичко е метал.

image
Италиански ресторант с пост-апокалиптичен дизайн

 

Контрастен колорит в интериора

Надписите по стените добавят колоритност и създават ефет за пост-апокалиптично бъдеще. Освен четерите помещения в ресторанта има и терасата, която е изпълнена в тъмни тонове и ярки контрастни кресла, които добавят много острота на целия интериор. Шарени възглавнички, картини и фогорафии с изображения на чушки във всички цветове и доста декоративни елементи усилват ефектът – УАУ.

Разгледайте и останалата част от снимките по този проект тук: Италиански ресторант с пост-апокалиптичен дизайн

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 2232 Коментари: 0 Гласове: 1

 

Винаги съм харесвал дървените и сглобяеми къщи, особено ако са разположени близо до езеро или гора. Студио Naka Architects проектират само в този стил типичен минимал за японците стил. Този проект се намира близо до село Хакуба, Япония. Построена недалеч от туристическу курорт и в самата гора, вилата е идеално място за живеене не само през почивните дни, но и целогодишно.

image
Вила от дърво в японски стил Хакуба

С площ почти 84 кв. метра и необичайна форма, която е обоснована от климатичните условия в тази част на планетата, вилата идеално се вписва в природата като част от нея. Висока и широка със силно скосени покриви, вилата е идеално защитена от силните снеговалежи, които падат в тази част на Япония, често снежната покривка е минимум 1 метър.

Интериорът е изцяло в дърво – минимализъм с много малки наченки на mid-century, като последният се забелязва единствено в столовете и креслата. През зимата верандата на вилата, става част от интериора като по този начин гостите могат да пият чай в зимната си градина, без да се тревожат от обстановката отвън.

Разгледайте и други интересни статии тук: Вила от дърво в японски стил Хакуба

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове: 0

Проект Holiday House Vitzanau – този проект е ярко доказателство, че нестандартното творческо може да бъде достатъчно интересно и логично. Идеята за строителството върху скалисти склонове – обдухвани от безпощадни ветрове с вертикална граница – буквално на ръба.. всичко се прави за комфорт и невероятна гледка. Студио Лишер и Партньори съумяват да докажат, че реализацията на всичко е възможна – единствето е необходимо истинското желание и възможности на клиент.

image
Дървена къща в бетонена облечка в Швейцария

 

Дизайн на границата

 

Дизайнът е типишен за швейцарските домове – минимализъм в топли и комфортни цветове и материали, а в този случай дърво, кожа, метал и бетон. Всичко в стаите дори и таваните са облечени в дърво, като първоначално бихте си помислили, че това ще направи стаите да изглеждат ниски. Но един бърз преглед на галерията от снимки, доказва че всичко вътре в интериора е толкова балансиран и комфортен, че и дума не може да става за визуално неудобство. Почти всички стаи имат огромни прозорци, които гледат към езерото и безкрайните планини на Швейцария.

 

Какво ли не бих дал да се събуждам всяка сутрин с подобна гледка!

Категория: Бизнес
Прочетен: 796 Коментари: 0 Гласове: 2

Ако Ви предстои реконструкция на съществуващо жилище или стара къща, то тази статия е точно за Вас. В друг случай, ако просто сте любопитни какъв би бил ефектът от реновирането на стара къща, то отново може да продължите да четете по надолу.

image
Реконструкция на частен дом в Испания

Стара къща с нов концепт

Този частен дом претърпява реконструкция от нулата. Къщата се намира в град Петрер, Испания. Старата къща е в квартал с предимно стари сгради и определено е имал нужда от основен ремонт и освежаване. Архитектите създаван план и концепт, който определя преработката на разпределението и комфортните зони в интериора. На най-долното ниво се разполага гараж, първо ниво е заето от всекидневната, а последното ниво е спалният блок.

image
Реконструкция на частен дом в Испания

 

Реконструкция на старото

В новият дом съществуват всички условия за комфорт и безметежност на собствениците. Интериорът е изпълнен в светла гама, което редом с разпределението на помещенията ги прави визуално по просторни.

Кухнята и трапезарията разположени на първи етаж, заедно с всекидневната и изолирана посредством стъклен параван, който описва периметъра на помещнията, но визуално не го затваря. На втория етаж се намират двете спални и едно мулти функционално помещение, което може да се използва за гостна стая и като стая за релакс.

Вижте повече тук: Реконструкция на частен дом в Испания
Категория: Бизнес
Прочетен: 647 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.02.2014 10:59

Архитект Марина Рубина умее и обича да проектира сглобяеми къщи, които изглеждат различно. Попаднах на един от нейните проекти, който се намира в Принстън, Ню Джърси, САЩ.

image
Модулна къща сглобена за един ден

Тази частна къща е с доста съвременен външен вид и е разположена в центъра на самия град на пет минути от университета, публичаната библиотека, гарата и редица магазини и ресторанти. Поглеждайки околните къщи и заобикалящата среда къщата на вид се вписва без да е коренно различна, но в същото време тя се различава. Отличителен белег на къщата е неправилната и форма.

image
Модулна къща сглобена за един ден

Модулна къща – различна от всички

Фасадата е покрита с хоризонтални фасадни планки, с които са покрити всички останали къщи в съседство.

Къщата дори си има име – Quarry – името идва от серията на архитекта за модулни къщи, които представляват къща с основна жилищна част и неголямо студио. На първи етаж в резиденцията е ситуирана всекидневната, трапезарията, кухнята и домашен офис. Втори етаж е зает от спалните и стая за игра. Отделното студио е предназначено за гости или близки родственици на семейството.

Повече снимки вижте тук: Модулна къща сглобена за един ден

Категория: Бизнес
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове: 6

 

Черната пустиня – какво име само има къщата на която попаднах ровейки се за нещо по-интересно. Кой ли нормален клиент ще кръсти домът си „черната пустиня”?

 

image

Интериор с агресивна геометрия

Е, името не е просто случайно, а е следствие от резултата и философията между клиент – дизайнер/архитект. Архитектурното студио, което е работило по този дом работи на територията на Калифорния. Къщата е с площ 145 м2 е построена върху скален склон.

image

Интериор с агресивна геометрия

Минимализъм отвън и отвътре

Желанието на клиента е било домът му да предпазва от жаркото слънце и в същото време да има открита гледка и достъп до натуралната светлина. Подслонът – както го нарича собственикът е проектиран в доста съвременен стил върху който минимализмът има голямо влияние, особено при екстериора.

image

Интериор с агресивна геометрия

Агресивна външност

Агресивната геометрия го отличава от типичните сгради в региона. Отвън мога да кажа, че ми изглежда като „стелт” изтребител, който току-що е кацнал в прашната и камениста пустиня.Вътрешното пространство е разделено на стаи, които са доста линейни като форма. През всекидневната (която играе роля и на буферна зона) има общ достъп към спалните и кухнята.

image

Интериор с агресивна геометрия

Централно място

Централно място в къщата заема дворът, имението е изградено с идеята да напомня убежище в суровата действителност – комфортна пещера с черен интериор и екстериор, които подсилват усещането. 

Разгледайте повече снимки тук:  Интериор с агресивна геометрия

Категория: Бизнес
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 12.02.2014 11:41

Случайно попаднах на едно съкровище, което идеално описва модерното мислене на италианците и показва на какво са способни в интериорния дизайн. Не казвам, че са най-добрите, но тук определено са си свършили доста прилично заданието. Проектът на апартамент реализиран по италианска „рецепта”, който се намира в Болцано, Италия. Частната резиденция е върху разгърната площ 300 кв.метра и е изпълнена в съвременен стил.

image
Апартамент в съвременен италиански стил

Проект по италиански стил

Зоната на антрето и коридора при входа е отделена от просторна гардеробна от която се влиза в общата част на кухнята и трапезарията. Всички стаи в жилището плавно преливат от една в друга, но в същото време можем и ясно да ги разграничим с помощта на интериорните врати. Спалнята зона е изградена като родителска стая и две детски стаи, като всяка от тях има лична тераса с невероятна гледка. За гостите също е помислено, като те имат цял отделен „блок” в апартамента – спалня, баня и зона за релакс (колко от Вас мислят толкова за гостите си?). Почти всички мебели в апартамента са в бял гланц, като контра пункт игра подът, който е реализиран в дюшеме с безцветен натурален лак.

image
Апартамент в съвременен италиански стил

Естествена светлина и комфорт

Към вторият етаж на жилището се стига чрез доста модерна стълба, която има led подсветки на всяко стъпало. Стълбата води и до зоната за отдих (на терасата), която е оборудвана с джакузи и шезлонг. Интересно е решението край стълбата, което се явява част от пода на терасата – той е реализиран в закалено стъкло, което доста доста натурална светлина през деня на тъмният коридор, който се образува под самата стълба. Интересно е решението и в една от баните – тя е със стъклена плъзгаща врата. 

Прочетете и други интересни статии тук: Апартамент в съвременен италиански стил

Категория: Бизнес
Прочетен: 4837 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.02.2014 11:24
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 647573
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728