Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 647536 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от Ноември, 2013 г.
2 3  >  >>

Париж е един от световните центрове за дизайн, тук се изявява и една от най-известните компании в тази област. Ние също имаме щастието да разгледаме интериор на OUMA Productions в парижки апартамент. OUMA са се специализирали в производство на ярки аксесоари за интериора. Не е изненадващо, че апартамента буквално е препълнен с цветни декоративни елементи, с голямо разнообразие от екзотични дрънкулки и архитектурни елементи в индийски стил - с буйни цветове и абсолютно неизвестно предназначение. 

image
Апартамент в Париж

За оформлението на апартамента е използван основно шведски стил. Ако се съмнявате, то погледнете: белите стени, грубите дървени греди, семплите мебели – всичко е тук. Но апартамента не е типично шведски, освен ако скандинавските предци на шведите не са плавали за трофеи до Индия, а това е почти невъзможно. Този интериор не може да се впише напълно в нито един стил или етнос. В дизайна има идея, при това колкото е по-свежа и нестандартна, толкова по-интересен се получава интериора. А идеята в този апартамент е: „ А ако викингите са плавали до Индия за трофеи?“ . Можем да видим какво би се получило в резултат на това и да се усмихнем.

Шведски стил с индийски мотиви.

На места апартамента е изцяло в шведски стил, с неутралните си нюанси на бяло в цвета на стените и напълно бели дървени врати и таван. Виждаме килими, възглавници и шалтета с етнически мотиви, неизменните шведски везани кавьорчета, старинни кресла и маси във Винтидж стил. Ако се вгледаме обаче внимателно в шарките на килима, ще установим , че е с източни мотиви, с богати цветове и разнообразни малки детайли с различни форми, а столовете са с разноцветна украса. И ето с тези разлики отново се отдалечаваме от шведския стил. Но да продължим нататък ....

 

Цялата статия прочетете тук: Апартамент в Париж

Категория: Бизнес
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове: 1

Какво ще се получи, ако изберете прозорци във викториански стил, тапети и килими с етнически мотиви и към всичко това добавите холна масичка Timothy Oulton – в респектиращ колониален стил ? Ами....най-добре е сами да видите резултатите.

image

Съвременна еклектика

Жилището, което ви представяме принадлежи на млада двойка и е с площ от 147 кв.м. с височина на таваните 3м. Интериора е смес от елементи на различни епохи, организирани и изпълнени в стил еклектика.

Дизайна на този апартамент е проектиран и осъществен от две талантливи млади дизайнерки, изучавали професията си в Италия и основали собствено студиото за интериор под името „Арх. Предмет“. Задълбоченото познаване на съвременните тенденции в дизайна, съчетано с добрия вкус на Екатерина Тулупова и Олеса Ситникова – довели до отлични резултати.

Комфорт и уют в съвременен стил.

В своята работа дизайнерките се ръководят от принципа „хубаво и удобно“.  

На първо място това личи от гостната, която е съчетана с кухня и столова. Меките кресла, примамват гостите да се разположат удобно и да изпият чаша вино в приятната компания на своите домакини. Голяма част от вградените мебели са по индивидуални чертежи, благодарение на което дори и на местата, в които липсва достатъчно пространство се усеща комфорт.

Прочетете цялата статия тук: Съвременна еклектика

Категория: Бизнес
Прочетен: 1054 Коментари: 0 Гласове: 0

Собственикът на този лофт искал оригинален интериор, който да е източник на вдъхновение и да отговаря на неговата динамична и откривателска същност. Основното желание на клиента било да има усещане за простор – без никакви ограничения и пречки.

image

Екстравагантен дом

Собственик с динамичен начин на живот

Максим Жуков проектирал този интериор за управител на голям онлайн магазин за спортни стоки в Санкт Петербург. В очакване да увеличи семейството си, собственикът решил да разшири жизненото пространство от 77кв.м. и кардинално да промени дизайна на тристайният си апартамент, разположен в мансардния шести етаж на сграда в предградията.

Възложителят води доста активен живот: пътува много, интересува се от съвременните тенденции, практикува различни видове спорт и се старае да бъде в крак с времето. Този човек проявява смелост в избора си на стил, желаейки максимално свободно пространство, домашен уют и в същото време наличие на индивидуалност. Тези качества открил в стила на динамичния лофт и той веднага му допаднал.

 

Цялата статия можете да прочетете тук:  Екстравагантен дом

Категория: Бизнес
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.11.2013 10:45

Гледайки, този луксозен апартамент, неволно очакваме да видим Бъкингамския дворец и площад Трафалгар със световноизвестният часовник Биг Бен, забулени в неизменната лондонска мъгла. В действителност обаче, апартамента се намира на стотици километри от Англия, в руския град Краснодар.

image
Луксозен апартамент

 

Цялото това величие е събрано на площ от около 100кв.м. и е проектирано от дизайнерското студио Simutin design. В процеса на обсъждане на дизайна, станало ясно, че клиентите харесват класическият интериор, в който искат да бъдат вмъкнати съвременни акценти. Тези акценти се оказват тапицираните с британски флаг кресла от Andrew Martin. Резултатът е наситено със светлина, уют и цветове – пространство.

Луксозният дизайн грабва буквално от прага. Впечатляващи са: масивните тежки полилеи, дебелите завеси и скъпоценните цветя по стъклата, балдахина над леглата, както и луксозните мебели. Трудно е да не усетите от първият момент на прекрачването на прага - колониалният дух на Великобритания. Но ако все пак сте го пропуснали, то във всекидневната със сигурност ще го усетите, още щом съзрете меките кресла, тапицирани с британското знаме.

 

Цялата статия можете да видите тук: Луксозен апартамент

Категория: Бизнес
Прочетен: 1059 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.11.2013 10:47

Тези мебели, в стил винтидж, ще ви очароват със своя неповторим ретро дух. Идеята за тях идва от историята на пътешественика Tom Richards, чието име било гравирано върху месингова табела на ръчно изработен куфар от началото на 20-ти век в Англия.

image
Ретро куфари

Този куфар, обиколил множество багажни отделения по време на неговите пътешествия - вдъхнови дизайнерите на RH. Специалистите от Restoration Hardwareуспяха да разгадаят дизайна на това вдъхновение и да го претворят в уникален стил за своите мебели.

Какво знаем за RH?

Ресторейшън Хардуер (Restoration Hardware) е американска фирма – производител на мебели. Седалището и се намира в Корте Мадера, Калифорния. В момента управлява около 100 магазина, разположени в тридесет щата на САЩ и Канада.

 

Цялата статия прочетете тук: Ретро куфари

Категория: Бизнес
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.11.2013 10:47

Разположена на скалистите хълмове край град Сонома, тази малка къща е рай за своите обитатели. Заобиколена е от големи дъбови дървета и лозя, създаващи спокойната атмосфера, от която всеки от нас се нуждае през почивните дни. 

image
Малка къща в Испания

Интериорът е изпълнен с естествени материали и уникален дизайн, с подходяща обстановка за релаксация и комфорт.

Автор на проекта е Nicole Hollis, работеща като специалист в студио за проектиране на интериори. Основната насока, в която работи студиото е проектиране и изпълнение на луксозно обзавеждане. Заедно с дизайнерката работи екип от четиринадесет души, сред които са: дизайнери, художници, занаятчии и монтажници. Всички са експерти в работата с дърво, стомана и текстил.

Прочетете цялата статия тук: Малка къща в Испания
Категория: Бизнес
Прочетен: 881 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.11.2013 10:48

Може ли къща, изградена от камък да излъчва уют? Отговор на този въпрос ще откриете в настоящата статия. Каменната къща е построена преди повече от два века в слънчева Италия и наистина има уникален стил. А нейното излъчване ще ви плени с неoчаквана топлина.

image
Средновековна къща от камък в Южна Италия

 

Италия е една от популярните туристически дестинации в Европа и обаянието и винаги пленява посетителите. Ако такива големи градове като Рим, Милано и Венеция – привличат туристите с изобилие от исторически забележителности, то малките провинциални градчета и села предоставят на гостите си уникален италиански вкус, забележителна природа и съхранена средновековна архитектура.

Прекрасен пример за това е Relais Masseria Capasa, намираща се в комуната Монтан в Южна Италия. Къщата от камък е построена през 1746 година и внимателно реставрирана и модернизирана от архитекта Паоло Фракасо. Проектирайки интериора, архитекта се е постарал да съхрани архаичния стил на къщата, допълвайки го с детайли от съвременния интериор – великолепно вписващи се към величествените каменни стени.

Прочетете цялата статия тук: Средновековна къща от камък в Южна Италия 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1582 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.11.2013 10:49

Класически стил в пурпурно червено. Вероятно това Ви напомня за сцена от „вампирски“ филм. Лукса, обаче е предпочитан и от „простосмъртните“ – или поне от онези, които могат да си го позволят. В този интериор на къща от 847кв.м. с три-метрови тавани – лукса е ясно изразен и подчертан със скъпи италиански мебели, венециански мазилки, скъп текстил и т.н. Всъщност и сами можете да се убедите ,защо режисьорите на филмовото изкуство черпят вдъхновението си именно от класиката.

image
Класика в пурпурно червено


Интериорите на Татяна Борина са винаги много красиви. Това е тяхно основно и най-важно качеството. От само себе си се разбира, че те са удобни, функционални и изключително адаптивни към изискванията, поставени от клиентите. Също така е ясно, че дизайнерката избира винаги най-точните от наличните средства за осъществяване на проекта. В най-новият си проект Татяна Борина работи на тема „съвременна класика“, създаден в рамките на избраната концепция върху площ от 870 кв.м. с единни пропорции, декорация и напълно композирано.

Семейно гнездо за многолюдно семейство и множество приятели.

Възложителите, които се сдобили с това жилище, искали да го преобразят в семейно гнездо за голямо, приятелско настроено семейство. В тази триетажна къща има доста помещения с различно предназначение: хол, трапезария+кухня, камина, домашно кино, басейн и спални. На автора на проекта било възложено да „обогати“ този набор от необходимите за новите собственици помещения и да повиши съществуващия комфорт.

Получила площадка за своята изява, Татяна Борина определила стила на проекта, като се фокусирала върху идеята за „съвременна класика“ – толкова популярен днес. Идеята за това как да изглежда триетажното здание основно се опира на вече съществуващи дизайнерски решения.

 

Прочетете цялата статия тук: Класика в пурпурно червено

Категория: Бизнес
Прочетен: 802 Коментари: 0 Гласове: 0

Какво да правите с една стара и порутена къща? Мнозина ще Ви посъветват: „Разруши я, и си построй нова!“ А, какво ще се получи, ако се опитате да я реставрирате? Според мен - ще останете приятно изненадани. Защото често реставрираните стари къщи са много по-оживени и атрактивни от съвременното строителство.

image
Реставрирана вила в Италия

 

Четири стари къщи в италианското село Праджелато били реставрирани от архитектурното бюро StudioAta. Дизайнерите и архитектите от бюрото дарили старите домове със съвременен благоустройствен вид, като при това успели да съхранят старинният вид на сградите, отличавайки ги със собствен стил и колоритен дизайн. Съхранени са каменните подове и стени, които заедно с големите арки придават автентичен вид на интериора. А големият дървен бокс внася съвременен стил, спестявайки разрушителни благоустройствени планове.

 

Прочетете цялата статия тук: Реставрирана вила в Италия 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1108 Коментари: 0 Гласове: 1

Студиото на Pitsou Kedem Architect получило задача да възстанови, модернизира и създаде интелигентен интериорен дизайн на историческа сграда в Стария Яфа, Тел Авив, Израел. Това е една екзистенциална, аскетична резиденция със западно изложение и средиземноморски изглед към пристанището на Яфа. Разположена е върху 100кв.м. и белязана от каменни архаични арки.

image
Интериорен дизайн на резиденция в Тел Авив

 

Дом, който разказва истории.

Този дом може да разказва истории, защото е свързан с едно от най-старите пристанища в света. През изминалите столетия, всеки един от многобройните собственици е оставил своя отпечатък върху сградата, а основния замисъл в работата на архитектите бил - да се възстанови автентичността и.

Затова първокласния екип на Pitsou Kedem използва експозиционни методи за отделяне на допълнителните материали и епоксидна смола за подсилване на старите стени, замаскирани под пластове зле замислени подобрения. Така се разкрила оригиналната конструкция и материали, будещи възхищението на наблюдателя с топлото си излъчване под славното Средиземноморско слънце. От друга страна архаичните арки, разкриващи широки и открити пространства създават пост-индустриален минималистичен лофт, наподобяващ аскетизма на храмове и манастири.

 

Прочетете цялата статия тук: Интериорен дизайн на резиденция в Тел Авив 

Категория: Бизнес
Прочетен: 938 Коментари: 1 Гласове: 1

Ocaсa се намира на най-известния площад в Барселона - Plaзa Reial. Интериорът му е коктейл от архаичен стил със цветни графики по стените, килимчета и орнаменти с ориенталски нотки и мебели със съвременен дизайн. Това е място с артистична душа, което привлича посетителите си с обстановка, чийто декор напомня много на театрална сцена.

image
Театрален интериор

 

Най-известния площад в Барселона е Plaзa Reial, възхитителен оазис в рамките на един хвърлей камък от Rambla и задължителна част от маршрута на велосипедните преходи. На площада, който датира от 1848г, се издигат високи палмови дървета и е обграден от просторна аркадна галерия. Тази обстановка е освежена от появата на Ocaсa – кафе, ресторант, коктейл бар и нощен клуб в номер 15 – като израз на почит към артиста и художника Josй Pйrez Ocaсa.

През 70-те години Ocaсa е бил икона в борбата за права на хората с различни сексуални наклонности в Барселона. Той често бродел по Plaзa Reial (където е и живеел) облечен в женски одежди, шокирайки разхождащите се там граждани.

 

Прочетете цялата статия тук: Театрален интериор

Категория: Бизнес
Прочетен: 841 Коментари: 0 Гласове: 0

Ако трябва да сравня къщата на моите родители и дома, в който живея – моят изглежда така, сякаш се е свил след пране. За да получи човек вдъхновение за интериора на такова тясно жилище, ще е нужно да погълне доста книги на такава тематика... или да спести време и нерви и да потърси съвета на специалисти, каквито са напремер Cecconi Simone от Канада.

image
Дизайн на малки жилища

 

Anna Simone и Elaine Cecconi управляват канадската агенция за интериор и дизайн Cecconi Simone, основана през 1982г. Нарастващата урбанизация и тенденцията да се живее във все по-малки жилища издига агенцията като лидер в дизайна на малки жилища. Техните съвременни интериори отговарят на начина, по който живеят хората днес. The Trinity Bellwoods Town + Home е проект, който показва професионализма на дизайнерите и как малкото жилище може да изглежда по-голямо.

Trinity Bellwoods е квартал, разположен в центъра на канадския град Торонто. Архитекта Richard Wengl е определен като отговорник за дизайна на къщите в този район, а задачата на Cecconi Simone е да предоставят необходимият съвременен вид и уют.

 

Прочетете цялата статия тук: Дизайн на малки жилища 

Категория: Бизнес
Прочетен: 2115 Коментари: 0 Гласове: 3

Ето един апартамент от 20кв.м., чийто проект е осъществен тази година. Спектралният мини-апартамент е проектиран от студио BETILLON / DORVAL‐BORY в Париж. Тук, за да компенсират малката площ, дизайнерите взели нетрадиционно решение по отношение на осветлението и резултатът от работата им е доста интересен.

image
Мини апартамент с необичайно осветление

 

Проблем с осветлението! Как се решава?

Площта на жилището е само 20кв.м., а формата му е продълговата. Недостатък е, че прозорците се намират в средата на помещението и крайните части страдат от липса на естествена светлина. А като се вземе под внимание и факта, че в началото е било разделено на две стаи, можете да предположите колко тясно е изглеждало. Проблемът с осветлението изправило дизайнерите пред сериозени затруднения, които изисквали задълбочено проучване. Така стигат до интересен аспект: различните изкуствени източници на светлина имат различен коефицент в спектъра на светлината. Затова има модерни осветителни тела с равномерен спектър, които практически доставят естествено осветление, а има и такива, чиято светлина е само с теснолентова спектрална мощност. Естествено тук не говорим за обикновените лампи, които познаваме от детските си години и можем да си закупим за жълти стотинки от почти всеки супермаркет, макар и те да си имат някои предимства.

Как да се постигне уют в 20кв.м.?

За осветлението на апартамента, дизайнерите решили да използват едновременно натриеви лампи с ниско налягане, които излъчват монохроматична жълто-оранжева светлина и качествени луминисцентни лампи с контраст на осветяване 940, предназначени за осветяване на по-високите части на помещението. Затова осветлението е организирано така, че личните помещения са осветени от натриеви лампи, а обединените кухня и трапезария - с луминесцентни лампи. Необикновеното осветление може да се включи едновременно, а може и по отделно, при което се получават интересни светлинни ефекти. Например на светлината на натриевата лампа всички предмети губят цветовете си и изглеждат жълто-оранжеви и сиви. Това сиво осветление обаче може да се доближи доста до естественото. 

Прочетете цялата статия тук: Мини апартамент с необичайно осветление

Категория: Бизнес
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.11.2013 18:44

Дълги колони на дървета, висящи масивни проектори, лампи и кабели. Тази обстановка ще видите в ресторанта на нощен клуб «Electric», който се намира в Париж, Франция. Над създаването на този уникален интериор на пентхаус работили архитектите Матю Ленар (Mathieu Lehanneur) и Анна Мусина (Ana Moussinet).

image
Клуб Electric

 

„Ако Алиса в страната на чудесата обичаше рок музиката, именно това е мястото, на което би попаднала в продължение на дни и нощи ....“ – твърди Матю Ленар. Това не е изненадващо, като се има в предвид прекрасния изглед към Париж, който се открива от огромните прозорци и стилните мощни дървета – една съвсем основателна причина да посетите този клуб.

 

Вижте цялата статия тук:  Клуб Electric
Категория: Бизнес
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове: 0

„Мъжки“ апартамент – това определение не е задължително да се свързва с технологичен хай-тек или аскетичен минимализъм. Черно-бялата гама, избрана от архитектката Виктория Тажетдинова, определила строгия и в същото време разкошен характер на интериор за апартамент от 140кв.м., принадлежащ на млад джентълмен.

image

Дизайна на този апартамент, според признанието на архитекта, изглежда като „нанизани“ на бял фон цветови акценти и декоративни елементи. Приоритетния за младия човек класически стил, с помощта на Виктория Тажетдинова получил съвременна интерпретация с ясна организация и черно-бяла окраска. Сега, апартамента в столичния (Московски) жилищен квартал «Воробьевы горы», може да се похвали с характера на този джентълмен – той е по мъжки сдържан и елегантен, с класически вид и при това е в течение на всички актуални тенденции.

Как се сформират и отделят помещенията?

Работният процес започнал от нулата – на архитетката било поверено помещение без носещи стени и прегради. Въпреки голямата площ на която се разполага(140 кв.м.) – било решено пространството да се използва само рационално и....по мъжки логично. Така в апартамента се появяват две зони: лична и обща. Условната граница минава по коридора – тя осигурява достъп, както до входната врата, така и до личното пространство.

Как се компенсира липсата на богата цветова гама?

Строго сдържана, а дори до известна степен и слаба, цветовата палитра се компенсира от скъпите предмети в интериора и сложните декоративни елементи. Особено внимание архитектката е отделила на мазилката, придаваща на помещението параден класически вид.
Прочетете цялата статия тук:  Черно-бял интериор

Категория: Бизнес
Прочетен: 1010 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 647536
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Ноември, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930