Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650770 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 08.01.2014 г.
08.01.2014 11:44 - Азиатски бани

 

В повечето случаи баните са с различен дизайн от този на останалата част от жилището. Това е така, защото това помещение има уникална функция където трябва да присъстват определени аксесоари и функционалност. Но въпреки всичко банята трябва да е част от дизайна и заедно с останалите стаи трябва да имат обща идея и завършен вид.

image

Азиатски бани

Крайната цел

Обикновено, за да постигнете напълно прилежна и подходяща концепция на банята, сходна с тази на интериора е необходимо да вложите по малко повече от всичко. Още по-интересно става, ако „уравнението” е с крайна цел – натурално усещане, близо до природата. Азиатските интериори винаги са ме впечатлявали, как умело успяват да създават усещане за близост с природата.

До като голяма част от Вас си мислят, че този тип обзавеждане не е подходящо за нашият начин на живот и региони ( и това е правилно ), то баните в този стил, също са изградени и създадени по идентичен концепт.

image

Азиатски бани

Кое е основното при азиатските типични интериори?

Дърво, бамбук, растения, скулптури и други близки до природите акценти. Ако си мислите, че вашата баня не може да заприлича като 15-те идеи, които ще намерите малко по-долу – грешите! Подът и стените са в идеална хармония! Мивката направена от камък добавя частичка от природата, а плотът под нея доза топлота. Декорите от бамбук и дърво ще накарат банята да е едно ниво по-близо до азиатския стил. Растенията със сигурност са навсякъде в тази баня, дори и по тавана! Тази баня е доста вдъхновяваща, а склптурите по стените са идеалната добавка. Светлините във нисшите на стената от камък добавя драматични нотки в тази азиатска баня. Дървото тук е използвано навсякъде, дори и самата вана е от дърво. Дора идея са речните камъчета по стената. Бамбук, речни камъни, свещи, дървен под – много добра и семпла комбинация за азиатски стил баня.

image

Азиатски бани

Е, няма какво да коментираме тази баня. Излишно е да Ви убеждавам, че тя е в азиатски стил, като това се вижда повече от ясно с тази невероятна статуя. Когато си мислите за японски интериор, имайте предвид, че при тях дървото е на почит! В баните то също се използва и е разпространено.

Интересно е съчетанието на тавана и дървото в банята. Доста типично е за тези бани резките контрасти не само в цветове, но и в материали.  А прозорците са почти задължителни! Металният таван играе чисто декоративна роля, като напомня за бамбук. Тук се вижда и интересна комбинация на масив череша и лилава боя. Тук съвременния дизайн среща азиатския. Чистота и топлота, поднесени в елегантна линия, като за акцент стълба от бамбук, която служи за съхранение на кърпи. Цветовете на плочките много добре се комбинират с дървото използвано по стените. Невероятно решение е малката стеничка, която разделя основното помещение и тоалетната чиния. Принтираното дърво върху стъклената преграда на душ кабината със сигурност печели в тази баня!

image

Азиатски бани

Тези приглушени сиви цветове на мозайката придават много комфорт. Огледалото от бамбукова рамка допринася за усещането на азиатски стил.

Тази баня впечатлява с умела комбинация на цветове, материали и текстури. Таванът с този вентилатор и перки от натурален текстил, малкото растение до ваната на прозореца, бамбукът на преден фон.. невероятно е!

Вижте и други статии тук:  Азиатски бани

Категория: Бизнес
Прочетен: 2077 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650770
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031