По принцип като чуя бистро и в главата ми изниква следната картина: Тъмно, мрачно и доста нечисто място с доста странна миризма (леко хладно и мирис на стар мокет и пържено) където се събират някакви хора да консумират някаква храна и напитки за много бързо и некачествено. Къде му е удоволствието от консумацията на храна и напитки ако всичко това, което написах по горе е валидно? Едва ли само моето съзнание прожектира този филм?
Интериор на бистро |
Щастие от Виното
За щастие попаднах на нещо и ще Ви покажа как би трябвало да изглежда едно бистро! La Bottega del Vino – по името се разбира какво точно ще се предлага основно там, мястото му е в Семпионе (парк в гр. Милано), Италия. Над оформято на интериора и концепцията са работили архитектите от студио Gianluca Geroli. Тясното и продълговато помещение е част от бивш завод, което е било необходимо да се адаптира в стилно заведение за обществено хранене.
Интериор на бистро |
Индустриален стил
Главен герой в проекта е виното, като всичко около него е приложено в концепта на заведението. Очевидно е присъствието на индустриалната нотка в дизайна, който е представен чрез оригиналните тухлени стени. Има огромен панорамен прозорец, който позволява на слънчевата светлина и любопитните очи да галят нежно попиващите тази божествена напитка и дървените (леко рустикални) мебели.
Повече снимки и интересни статии тук: Интериор на бистро