Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2014 20:41 - Индустриализъм в лофт в стил еклектика
Автор: interiorendizain Категория: Бизнес   
Прочетен: 1180 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Динамика, стил и съчетаване на новото със старото – това са първите асоциации, които правим докато разглеждаме този лофт в Будапеща. Проекта е дело на дизайнера Шей Сабаг, който е и собственик на този стилен лофт с площ от 200кв.м. Апартаментът се намира на последен етаж в нов жилищен комплекс в Будапеща. Това е дом на истински художник, напоена с любов и внимание към всеки детайл.

image
Лофт в стил еклектика

Въпреки съвременния стил и оформлението, дизайнера изкусно съчетава елементи от различни стилове и време – в лофта много детайли са в стил еклектика, а на някои места ни се струва, че се пренасяме в средновековен замък. Всичко това създава впечатление за изложбено пространство, в което всеки обект е експонат.

image
Лофт в стил еклектика

Тук на стените им е присъдена само ограждаща роля, за да не отвличат вниманието от ярките детайли, луксозните кристални полилеи и дизайнерските мебели. Но при тях Шей Сабаг е внесъл разнообразие – тук там необработени тухли, някъде бетонни плочи или груба мазилка, а на места гладки и бели стени. Индустриалните елементи като вентилационната тръба и нагревателя не развалят не развалят облика на интериора, а се превръщат в красиво допълнение.

image
Лофт в стил еклектика

Подът практически в целия апартамент е саморазливен, но конструктивно прилича на бетонен под. Ярка противоположност на него се явява тавана, обшит с дърво в топлия цвят на коняк. Авторът смело може да се разпорежда със студена сива палитра и материали, благодарение на огромните прозорци, през които проникват много слънчева светлина и топлина.

image
Лофт в стил еклектика

Особено внимание в този апартамент е обърнато на планировката. Тук почти няма прегради , а ролята на регулиращи елементи е поета от самите мебели. Човек сам използва въображението си за да се ориентира за зоната за отдих, кухнята, винарската изба и дори банята. Всеки сантиметър е пропит с отказ от стандартите и стремеж към ново разбиране за заобикалящата ни среда

Повече снимки тук: Лофт в стил еклектика 

 






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650241
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930