Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2014 19:30 - Дървена къща в кънтри стил
Автор: interiorendizain Категория: Бизнес   
Прочетен: 2226 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.02.2014 20:01


Тази двуетажна къща от дърво в Перм, с площ от 204,6 кв.м.  е построена от финландската компания „HONKA“.  За обзавеждането на дома е избран кънтри стил, в който отлично се съчетават дърво и ковано желязо. Естествените тъкани и цветове подчертават стила и властващото присъствие на дървото.

image
Дървена къща в кънтри стил

Къщата е построена върху пилотен фундамент , върху който е отлята монолитна стоманобетонна плоча, което от своя страна позволява изграждането на висок цокъл.

Издигнат над земята първи етаж повишава топлоизолационните характеристики на постройката, тъй като между първия и втория слой остава въздух. Освен това, системата за естествена вентилация на цокълното пространство помага да се поддържа благоприятен микроклимат вътре в помещенията. Високата веранда е защитена от дъжд и сняг с широк навес. В плана на къщата са съхранени традиционните решения.

На първият етаж са разположени общите помещения за развлечения и отдих: дневна с камина, кухня, трапезария, стая с библиотека и музикална уредба, а също и помещение с техническо оборудване. Стопанинът на дома е голям почитател на музиката, поради което е отделено особено внимание на изграждането на музикален кът на първия етаж. 

image
Дървена къща в кънтри стил

Традиционно на хола е отделена главна роля. Доминираща роля в интериора му заема голямата камина, изградена по авторски проект. Ниският перваз покрай камината се явява като своебразен подиум и е покрит с млечно бял мрамор. Благодарение на няколко конструктивни трикове е създадено впечатлението, че камината е изградена изцяло от тухли и камък. Широкият ъглов диван визуално балансира масивната структура на камината, която е възможна благодарение на подсилената конструкция на фундамента. 

image
Дървена къща в кънтри стил

За оформянето на кухнята и трапезарията е избран кънтри стил, идеално пасващ на дървената конструкция на стените. Комбинацията от млечнобели и прохладни зелени нюанси, създава атмосфера на свежа пролетна утрин. Декоративните граници от керамични плочки с цветни орнаменти са добро допълнение към етно-стилът на кухнята.

Стопанката на дома е прекрасна готвачка, затова кухнята е проектирана много внимателно. Над кухненският остров е предвидено допълнително осветление. Намиращата се в непосредствена близост трапезария е уютно просторна и светла, благодарение на големи прозорци. Тук обзавеждането се състои от леки италиански мебели от дърво, допълнени с бюфет. На първия етаж са разположени също и баня с душ, перално помещение и котелно с отделен вход.

image
Дървена къща в кънтри стил

Докато на първият етаж доминира по-груб стил, умишлено подчертаващ специфичния облик на дървената конструкция на къщата, то в жилищното пространство на втория етаж са използвани по-меки текстури и форми. Стените, вратите, пода, прегради и парапети са покрити със специфичен прозрачен лак, подчертаващ естествената красота на дървото и предпазва неговата структура. 

image
Дървена къща в кънтри стил

В родителската спалня една от стените е обшита с гипсокартон и облепена с тапети с благородно шоколадов цвят с орнаменти с бронзов оттенък в арт стил. Леката завеса на прозореца е използвана като декоративен елемент, кото започва с леко провесване от тавана. Зеленото шалте на леглото в съчетано с възглавници, украсени с релефни бродерии, придават изисканост на интериора. Таблата на леглото е от ковано желязо, което хармонизира с полилеите в дома. Банята също е оригинално оформена, като огледалото е с вградени малки огледала с различни диаметри, а цвета на облицования в плочки под напомня на зелена морава. 

image
Дървена къща в кънтри стил

При оформянето на стаята за дъщерята на собствениците, са съчетани елементи на кънтри стил и класика. Централно място заема голямо удобно легло с тапицирана табла. Непосредствено до него са нощни шкафчета с ратанови акценти върху чекмеджетата. Срещу леглото е разположена компактна конзолна тоалетна масичка, проектирана в класически стил и кръгло настенно огледало. Към спалнята има малък балкон с изглед към гъста борова гора. 

Посетете нашият сайт тук: Дървена къща в кънтри стил 





Тагове:   къща,   дърво,   стил,   желязо,   кънтри,   ковано,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650526
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930