Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2013 00:17 - Коледни свещи
Автор: interiorendizain Категория: Бизнес   
Прочетен: 2383 Коментари: 0 Гласове:
0



Какво е заначението на коледните свещи в празничния декор?
В миналото те са били използвани като източник на светлина, а днес са по-скоро със символично значение.

image
Коледни свещи

 

Свещта е задължителен атрибут в някои религиозни церемонии. В християнската религия, тя символизира светлината на Христос. Освен това по традиция, коледните свещи са част от коледната украса не само у нас, но и в много страни по света. Ще ги откриете в най-различни форми и големина, а празничната атмосфера с тях е наистина неповторима.

image
Коледни свещи

Декоративните свещи внасят уют и създават прекрасна атмосфера. С малко въображение ще успеете да ги аранжирате и превърнете в акцент на празничния декор в дома си. Към аранжировката можете да добавите: ядки, плодове, елхови клончета, гирлянди, изкуствен сняг и др. Самите свещи могат да бъдат поставени във венец, чаши, поднос или фенери. Последният вариант е най-безопасен, ако имате малки деца.

image
Коледни свещи

 

Свещите могат да бъдат и чудесен подарък за любимите ви хора. Те са оценени дори и от имена във висшата мода като: Prada, Karl Lagerfeld, Christian Dior и Maison Martin Margiela, които са пуснали на пазара тази година селекция от дизайнерски свещи за Коледните и Новогодишни празници.

Символика на цветовете.

Светлината от пламъка на свещите създава много повече настроение и уют от запалената лампа. Освен това се смята, че цветовете на свещите имат различно символично значение. Червеното обикновено се свързва с любовта, бялото с душевна чистота, синьо и сребърно с нова надежда, зеленото носи хармония от природата, жълтото символизира интелекта, а златистото внася позитивна енергия.  

Цялата статия прочетете тук: Коледни свещи 






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650200
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930