Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 649895 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 23.06.2014 г.
 Архитектите от Junction са завършили поредният си проект – реновация на исторически интериор от 1889-та година в центъра на Торонто, Канада.
image
Галерия и апартамент под един покрив

Работата е била не толкова по фасадата, колкото по адаптацията на първи етаж в галерия Mjцlk, а на втори и трети е образувана площ за апартамент. По време на реализацията е било необходимо да се решават въпроси от естеството на недостатъчна дневна светлина, малък достъп на въздух поради отсъствието на всякакви тераси и редица други.

image
Галерия и апартамент под един покрив

 

За целта е бил създаден атриум, който решава голяма част от изникналите проблеми. За реализирането на помещенията е използвано натурално дърво, което отразява любовта на собствениците към естественото, природата, домашния уют и топлота. В интериора силно се чувства северното влияние на дизайн стиловете, а в галерията преобладават произведения на скандинавски и японски интериорни дизайнери, художници и скулптори.

Източник: Галерия и апартамент под един покрив 

Категория: Бизнес
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове: 0
 Екологична къща? Какво пък може да означава това понятие, може би къщата рециклира сама отпадъците си или материалите, които са използвани са сравнително екологично чисти или просто къщата е енерго независима?
image
Екологична къща

Според мен и в трите понятия има по малко истина. Ако си мислите, че като сте използвали OSB плоскости за Вашата барака на село и че тя е екологична сте доста далеч от истината. А тя е точно, че в този вид плоскости има повече лепило и химия от колкото сте си представяли всичко е формалдехид.

image
Екологична къща

465 кв. метра еко (или поне така на мен ми изглежда) разположени в град Паранак, Филипините. Къщата е построена в жилищен район в ниска населеност и много малко на брой застроена площ. Къщата на първи етаж представлява кухня, всекидневна и невероятен заден двор с гаражи, втори етаж е отдаден на огромна стая за релакс, две спални и работен кабинет, а трети е мастер спалнята, която заема целия етаж.

image
Екологична къща

Задния двор на къщата е с обща площ 250 кв. метра и се явява важна част от резиденцията. Всекидневната е пряко свързана със задния двор чрез огромни плъзгащи прозорци пред, които се разрива красотата на малък изкуствен водопад. Като основен материал архитектите са използвали бамбук поради добрите му еко стойности и историческата ценност. 

image
Екологична къща

Подовете са изпълнени с местен гранит, а всички мебели са изработени от масив с локален произход. Една от стените в спалнята е изпълнена с кокосови кори – не бях виждал подобно изпълнение, което толкова много да зарежда с вдъхновение. Електричеството за битови нужди частично се захранва от слънчевите панели на покрива.

 

Е, все още ли си мислите, че знаете как изглеждат еко къщите? източник

Категория: Бизнес
Прочетен: 693 Коментари: 0 Гласове: 0
 Мечтаеш ли си за къща, която е в гората и да е само твоя, скрита от любопитните погледи и бързия живот? Quebrada е твоята мечта – реалност, предназначена за отдих сред природата.
image
Къща за отдих сред природата

 

В централната част на Чили, имотът е разположен на брега на река в живописен лес, който предлага на собствениците невероятен релакс в условията на пълно уединение. Неголямото пространство от 40 кв. метра разполага с всички необходими неща за пълноценни моменти. Ако Вие сте на тяхното място едва ли бихте си помислили, че е време да гледате турският сериал и след това някое от музикалните „шоута”, които напоследък жужат из родните канали.

Източник: Къща за отдих сред природата

Категория: Бизнес
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове: 0
 Представяш ли си да живееш в прозрачна къща с мисълта, че всеки един момент може да те видят какво правиш? Suppose design са разработили подобен проект за своите клиенти от град Хишорима, Япония.
image
Японски минимализъм

Къщата е специално проектирана за семейство с три деца, като най-интересното е, че проектът е реализиран в гъсто населен квартал, а около къщата има 2 плътно залепени други. Къщата от далеч се отличава с необичайната си фасада изпълнена от тънък полупрозрачен материал, който заменя тежките и плътни тухлени стени. Всички стени тук действат като един огромен прозорец, в резултат помещенията са равномерно осветени с дневна светлина без необичайни форми образувани от отворите на прозорците, а декорите в къщата са абсолютно типични за японския минимализъм, на който аз лично съм голям привърженик.

image
Японски минимализъм

 

Макар и да съм силно впечатлен от изпълнението на този проект и гениалната идея, малко би ме смущавало особено вечер всички да знаят в коя стая съм и да ми се вижда силуета?

Източник: Японски минимализъм 

Категория: Бизнес
Прочетен: 554 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 649895
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2014  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30