Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650113 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 07.03.2014 г.

 

Динамика, стил и съчетаване на новото със старото – това са първите асоциации, които правим докато разглеждаме този лофт в Будапеща. Проекта е дело на дизайнера Шей Сабаг, който е и собственик на този стилен лофт с площ от 200кв.м. Апартаментът се намира на последен етаж в нов жилищен комплекс в Будапеща. Това е дом на истински художник, напоена с любов и внимание към всеки детайл.

image
Лофт в стил еклектика

Въпреки съвременния стил и оформлението, дизайнера изкусно съчетава елементи от различни стилове и време – в лофта много детайли са в стил еклектика, а на някои места ни се струва, че се пренасяме в средновековен замък. Всичко това създава впечатление за изложбено пространство, в което всеки обект е експонат.

image
Лофт в стил еклектика

Тук на стените им е присъдена само ограждаща роля, за да не отвличат вниманието от ярките детайли, луксозните кристални полилеи и дизайнерските мебели. Но при тях Шей Сабаг е внесъл разнообразие – тук там необработени тухли, някъде бетонни плочи или груба мазилка, а на места гладки и бели стени. Индустриалните елементи като вентилационната тръба и нагревателя не развалят не развалят облика на интериора, а се превръщат в красиво допълнение.

image
Лофт в стил еклектика

Подът практически в целия апартамент е саморазливен, но конструктивно прилича на бетонен под. Ярка противоположност на него се явява тавана, обшит с дърво в топлия цвят на коняк. Авторът смело може да се разпорежда със студена сива палитра и материали, благодарение на огромните прозорци, през които проникват много слънчева светлина и топлина.

image
Лофт в стил еклектика

Особено внимание в този апартамент е обърнато на планировката. Тук почти няма прегради , а ролята на регулиращи елементи е поета от самите мебели. Човек сам използва въображението си за да се ориентира за зоната за отдих, кухнята, винарската изба и дори банята. Всеки сантиметър е пропит с отказ от стандартите и стремеж към ново разбиране за заобикалящата ни среда

Повече снимки тук: Лофт в стил еклектика 

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1180 Коментари: 0 Гласове: 1

 

По принцип като чуя бистро и в главата ми изниква следната картина: Тъмно, мрачно и доста нечисто място с доста странна миризма (леко хладно и мирис на стар мокет и пържено) където се събират някакви хора да консумират някаква храна и напитки за много бързо и некачествено. Къде му е удоволствието от консумацията на храна и напитки ако всичко това, което написах по горе е валидно? Едва ли само моето съзнание прожектира този филм?

image
Интериор на бистро

Щастие от Виното

За щастие попаднах на нещо и ще Ви покажа как би трябвало да изглежда едно бистро! La Bottega del Vino – по името се разбира какво точно ще се предлага основно там, мястото му е в Семпионе (парк в гр. Милано), Италия. Над оформято на интериора и концепцията са работили архитектите от студио Gianluca Geroli. Тясното и продълговато помещение е част от бивш завод, което е било необходимо да се адаптира в стилно заведение за обществено хранене.

image
Интериор на бистро

Индустриален стил

Главен герой в проекта е виното, като всичко около него е приложено в концепта на заведението. Очевидно е присъствието на индустриалната нотка в дизайна, който е представен чрез оригиналните тухлени стени. Има огромен панорамен прозорец, който позволява на слънчевата светлина и любопитните очи да галят нежно попиващите тази божествена напитка и дървените (леко рустикални) мебели.

Повече снимки и интересни статии тук:  Интериор на бистро

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650113
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31