Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 647601 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 05.03.2014 г.

 

Timothy Oulton са британска марка мебели, носещи името на своя основател и творчески директор. До март 2013, компанията има 30 изложбени галерии по целият свят. Веригата магазини Restoration Hardware предлагат много от продуктите на Timothy Oulton.

image
Мебели във винтидж стил

Timothy Oulton е роден в Манчестер, Англия. Той израства заобиколен от антиките от бизнеса на баща си в Halo Antiques, основан през 1976 година. От седемгодишна възраст Timothy Oulton учи в пансион Ampleforth College в стар бенедиктински манастир, което по-късно оставя отпечатък върху дизайна на мебелите му в стар английски стил. След като завършва училище на 18, Timothy Oulton започва да работи при баща си в "Halo Antiques", наследявайки умението да открива присъщата красота, художествената стойност и съвършенството в дизайна на всеки предмет.

След години, преминали в търговия на стоки, Timothy Oulton разширява бизнеса заедно с брат си и официално поема управлението на Halo. Установявайки, че бизнеса с антики има дългосрочно бъдеще, той настоява компанията да се съсредоточи върху възпроизводството на предмети с античен облик, но със съвременна визия.   

image
Мебели във винтидж стил

 

Всички мебели на Timothy Oulton са ръчно изработени с използване на най-добрата технология и замислени с деликатен баланс между традиция и иновация. Всеки детайл е педантично изработен с лека артистичност, професионализъм и внимателно подбрани материали. Ръчната изработка на отделните елементи и ръчното им сглобяване гарантират качеството на мебелите. Безброй човекочасове са вложени във всеки продукт за постигане на художествен стандарт, който гарантира индивидуалност. Самият Oulton споделя, че за изработката на един сравнително голям диван са необходими четири – пет дни, като 14 часа се отделят само за полиране и след девет дни дивана е готов за продажба.

image
Мебели във винтидж стил

Не само меката мебел, но и куфарите на марката са в списъка на най-търсените. Всяко парче има около 400 довършителни шипове, които се прикрепят ръчно. Един от кожените куфари има 3 800 щифта, които отново са прикрепяни един по един на ръка. Цените разбира се са високи, но Oulton твърди, че иска мебелите му да се купуват от ценители и не желае да продава през многобройните онлайн магазини. Компанията възнамерява да излезе на китайският пазар с над 12 магазина.

image
Мебели във винтидж стил

Внася се и екологична нотка към бранда Timothy Oulton с използването на възстановени греди за някои мебели. Този дървен материал е спасен от дестилационни фабрики, мелници, стари английски имения и излезли от употреба китайски джонки. Спасеното дърво носи следи от миналото и отпечатък от природата – несъвършенствата са емблематични, като всяко парче е единствено по рода си. Прецизната изработка на мебелите в Timothy Oulton ги превръща в идеално попълнение към интериора на всеки дом. 

Разгледайте стотици снимки за  Мебели във винтидж стил

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1617 Коментари: 0 Гласове: 0

 Трудно ли ставате сутрин като знаете, че трябва да отивате на работа? Казвате ли си – оохх, не от ново!? Голяма част от вашето недоволство може би се дължи на това, че не харесвате работата, което е въпрос на лично възприятие и избор. А останалата част от желанието Ви се образува от заобикалящите Ви колеги и офис пространството в което работите. Ако не се чувствате комфортно на работното си място е съвсем нормално на подсъзнателно ниво да изпитвате дискомфорт.

image

Вероятно знаете българската поговорка „ на обущаря обувките са му скъсани”? Е, тя може би важи за всички професии от много работа или желание (не знам за второто) винаги нямаме време да направим необходимото и да помогнем с това, с което може.

image

Студио Versea представя своят интериор – офисът където работят и той не е никак безличен. Малкото пространство, което имат в историческа сграда се отличава с доста стил и оригинални архитектурни елементи в своя съвременен декор. В интериора доминират белият цвят, подчертаните тухли по стените и тъмните дървени греди по тавана.

image

Работната зона представлява кухня, баня с тераса (за да могат колегите да имат всички удобства за релакс) и 2 работни зони. Всичко изглежда някак си домашно и комфортно, за да могат да работят най-продуктивно.

Повече снимки и статии вижте тук: Интериор на студио за дизайн

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1665 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.03.2014 14:20
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 647601
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31