Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650456 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 14.03.2014 г.

Вероятно вече сте забелязали поредицата от Как трябва да изглежда…

Е, случайно ако сте попадали по бутиковите хотели в страната и навярно Ви е направило впечатление всичко лъскаво, скъпо и модерно. То мога да Ви кажа, че един хотел е бутиков не защото вътре има мебели и декори на известни дизайнери или мястото където е построен и услугите, които предлага.  Ще се наложи да се разочаровате съвсем малко, защото всички тези неща трябва да бъдат в обратен ред – първо услугата прави един хотел добъре, след това локацията му и на последно място интериора.

image

Не е необходимо да сте заобиколени от блестящи полюлей за 40 000 $ и кресла за по 10 000 $! Важно е цветовите нюанси, формите всичко да е в синхрон и да бъде лесно за възприемане от съзнанието Ви. Дори когато понякога съзнанието ни е силно раздвоено от някой странен интериор, то това означава, че дизайнерът си е свършил работата.

Интериор на бутиков хотел не се прави лесно

image

Четиризвездният бутиков хотел Salvator Villas and Spa се намира на едно райско място край град Парга в Гърция. Този удивителен курортен град е построен във вид на амфитеатър и се явява един от най-живописните в страната – сравнението на който и да е друг град в Гърция с него е безполезно и неоснователно. 

image

Архитектите от Angelos Angelopoulos изпълняват концепта на хотела като комфортен за пребиваване без интериорът да е основния акцент, тъй като имате панорамна гледка за съзерцаване. Разкошът тук също не е на почит – всичко е бяло, зелено и натурални цветове. 

image

Разбира се присъстват величествени елементи като дърво и натурален камък, който си пасват добре с традиционната архитектура. Части от декорите са съвременни, но можеби над 80% от тях са специално изработени за хотела.

Повече тук:  Как трябва да изглежда един бутиков хотел?

Категория: Бизнес
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.03.2014 17:34

 

Собственикът на този лофт е Marcos Quirarte. Апартамента се намира в Халапа, Веракру, Мексико с размери 5 на 12м. Този апартамент е мансарден и преди да се преобрази в жилище се използвал като игрище за скуош. Това обяснява наличието на високи тавани, изобилие от пространство и липсата на прозорци. Липсата на прозорци е голям минус за интериора – няма слънчева светлина, няма красиви гледки. Какво можем да направим, когато разполагаме с голямо пространство, на което обаче липсват прозорци?

image
Техно-минимализъм в лофт апартамент

Слънчевата светлина може да се замени с изкуствени, но също толкова красиви гледки, които да създадете сами. Какво ще кажете за използването на проектор, който да проектира виртуален поглед „навън“ върху стената на апартамента ? Маркос симпатизира на тази идея и използва лаптопа си, свързвайки го с проектор Sony и възползвайки се от голямата площ на една от стените в своя лофт. Така поддържа една минималистична естетика, като същевременно получава и естествен център на колоритен интериор със забавление за гости под формата на домашно кино.

image
Техно-минимализъм в лофт апартамент

Собственикът очевидно знае как да улесни всекидневието си и това е видно от луксозния на пръв поглед светъл интериор, който обаче е и с доста спартански вид. Освен това очевидно обича компанията на приятели и споделя, че често кани гости в своя техно-дом и заедно с тях гледа филми на проектора, като в повечето случаи тези филми са неми.

image
Техно-минимализъм в лофт апартамент

Маркос е прекарал три месеца в пустинята Сонора, което според него е променило изцяло възгледите му. От пустинята, ежедневието си, желанието за функционалност и някои NY лофтове, които е разглеждал - той е почерпил и вдъхновение за интериора на жилището си. Любимите му фрагменти от апартамента са банята и огледалата в столовата. Като най-голямо предизвикателство Маркос определя решението си за разпределянето на мебелите и аксесоарите в нестандартното жилищно пространство, така че домът му да се сдобие с уют.

image
Техно-минимализъм в лофт апартамент
Едно от малкото места, които са останали с най-малко промени е банята на долния етаж. В кухнята собственикът е вложил много старание, въпреки че е само на 23 години и води все още ергенски живот. 

Разгледайте повече тук:  Техно-минимализъм в лофт апартамент

Категория: Бизнес
Прочетен: 594 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650456
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31