Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650324 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 05.02.2014 г.

Тази двуетажна къща от дърво в Перм, с площ от 204,6 кв.м.  е построена от финландската компания „HONKA“.  За обзавеждането на дома е избран кънтри стил, в който отлично се съчетават дърво и ковано желязо. Естествените тъкани и цветове подчертават стила и властващото присъствие на дървото.

image
Дървена къща в кънтри стил

Къщата е построена върху пилотен фундамент , върху който е отлята монолитна стоманобетонна плоча, което от своя страна позволява изграждането на висок цокъл.

Издигнат над земята първи етаж повишава топлоизолационните характеристики на постройката, тъй като между първия и втория слой остава въздух. Освен това, системата за естествена вентилация на цокълното пространство помага да се поддържа благоприятен микроклимат вътре в помещенията. Високата веранда е защитена от дъжд и сняг с широк навес. В плана на къщата са съхранени традиционните решения.

На първият етаж са разположени общите помещения за развлечения и отдих: дневна с камина, кухня, трапезария, стая с библиотека и музикална уредба, а също и помещение с техническо оборудване. Стопанинът на дома е голям почитател на музиката, поради което е отделено особено внимание на изграждането на музикален кът на първия етаж. 

image
Дървена къща в кънтри стил

Традиционно на хола е отделена главна роля. Доминираща роля в интериора му заема голямата камина, изградена по авторски проект. Ниският перваз покрай камината се явява като своебразен подиум и е покрит с млечно бял мрамор. Благодарение на няколко конструктивни трикове е създадено впечатлението, че камината е изградена изцяло от тухли и камък. Широкият ъглов диван визуално балансира масивната структура на камината, която е възможна благодарение на подсилената конструкция на фундамента. 

image
Дървена къща в кънтри стил

За оформянето на кухнята и трапезарията е избран кънтри стил, идеално пасващ на дървената конструкция на стените. Комбинацията от млечнобели и прохладни зелени нюанси, създава атмосфера на свежа пролетна утрин. Декоративните граници от керамични плочки с цветни орнаменти са добро допълнение към етно-стилът на кухнята.

Стопанката на дома е прекрасна готвачка, затова кухнята е проектирана много внимателно. Над кухненският остров е предвидено допълнително осветление. Намиращата се в непосредствена близост трапезария е уютно просторна и светла, благодарение на големи прозорци. Тук обзавеждането се състои от леки италиански мебели от дърво, допълнени с бюфет. На първия етаж са разположени също и баня с душ, перално помещение и котелно с отделен вход.

image
Дървена къща в кънтри стил

Докато на първият етаж доминира по-груб стил, умишлено подчертаващ специфичния облик на дървената конструкция на къщата, то в жилищното пространство на втория етаж са използвани по-меки текстури и форми. Стените, вратите, пода, прегради и парапети са покрити със специфичен прозрачен лак, подчертаващ естествената красота на дървото и предпазва неговата структура. 

image
Дървена къща в кънтри стил

В родителската спалня една от стените е обшита с гипсокартон и облепена с тапети с благородно шоколадов цвят с орнаменти с бронзов оттенък в арт стил. Леката завеса на прозореца е използвана като декоративен елемент, кото започва с леко провесване от тавана. Зеленото шалте на леглото в съчетано с възглавници, украсени с релефни бродерии, придават изисканост на интериора. Таблата на леглото е от ковано желязо, което хармонизира с полилеите в дома. Банята също е оригинално оформена, като огледалото е с вградени малки огледала с различни диаметри, а цвета на облицования в плочки под напомня на зелена морава. 

image
Дървена къща в кънтри стил

При оформянето на стаята за дъщерята на собствениците, са съчетани елементи на кънтри стил и класика. Централно място заема голямо удобно легло с тапицирана табла. Непосредствено до него са нощни шкафчета с ратанови акценти върху чекмеджетата. Срещу леглото е разположена компактна конзолна тоалетна масичка, проектирана в класически стил и кръгло настенно огледало. Към спалнята има малък балкон с изглед към гъста борова гора. 

Посетете нашият сайт тук: Дървена къща в кънтри стил 

Категория: Бизнес
Прочетен: 2226 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.02.2014 20:01

 

Най-вероятно сте чували за езерото Тахое в Калифорния, Америка. Там са снимани доста холивудски продукции, тъй като е едно от най-красивите езера на света. Ако случайно не сте и подозирали за това езеро, то тази информация ще Ви бъде интересна. Всички къщи край езерото имат свой собствен планински стил – стил Тахое. Това не е само стил на интериор и екстериор, това е цяла философия.

image
Дървена къща в стил Тахое

Как изглеждат къщите в стил Тахое?

Този стил буквално ще промени Вашето усещане за живот, трансформацията на обитаваните площи е невероятна – сякаш е нещо естествено и част от самия Теб. Интериорът на тези къщи превръща негативната енергия около Вас в хармония и създава чувство на приветливост и релакс. Стилът Тахое комбинира в себе си няколко тип фолклорни мотива и различни стилове мебели, като основно изискване е присъствието на дърво. Ако живеете на село или имате хижа в планината, може да инспирирате и да обзаведете Вашия интериор в Тахое стил.

image
Дървена къща в стил Тахое

Като за начало е добре да направите малко проучване и колекция от списания, сайтове, каталози и прошури, който ще Ви помогнат да се ориентирате в конкретния стил. Изберете си точна цветова схема и по възможност илюстрирайте идеите си. Ако не успеете да се справите сами, потърсете помощ от професионален дизайнер. Ние в tallbox имаме опит с изграждането на дървени къщи в планински стилове.

image
Дървена къща в стил Тахое

Мебелите и интериорната декорация в Тахое стил напомня доста на кънтри стиловете. Изобилието на натурално дърво в къщата създава топлина в истинския смисъл на думата. Дизайнери и архитекти използват дървото почти за всичко в този интериорен стил – дървени стени, подове, тавани и мебели. Особено дървената стълба за преминаването към втория етаж от къщата създава наистина здравословна атмосфера.

 

Има и точно цветово решение, по което може да работите: черно, златисто-оранжево, бяло и натурален байц на дървото. Опитайте се да пресъздадете Тахое стила не само за интериора, но и за ектериора за максимално реалистично пресъздаден комфортен стил. Къщата в Тахое стил задължително трябва да бъде заобиколена от гора, което добавя финалния щрих и черешката.

Повече статии и снимки вижте тук:  Дървена къща в стил Тахое

Категория: Бизнес
Прочетен: 1946 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650324
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728