Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 647587 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 04.02.2014 г.

Понякога най-добрите вещи са удивително прости. Одеялото, например, ни служи доста често. Освен, че ни сгрява през зимата, то може да послужи и като аксесоар в интериора на жилището. Одеялата могат да бъдат не само украса, но внасят и усещане за умиротворение.

image
Одеялата като аксесоар в интериора

 

Ако сте от хората, които обичат да обновяват обзавеждането си или да вдъхвате нов живот на старото, тогава тази статия ще ви даде няколко идеи. Основното предимство на тези идеи е, че няма да отнемат от средствата ви. За някои от тях можете да използвате и стари одеяла, които вече не използвате и сте закътали дълбоко в гардероба си.

image
Одеялата като аксесоар в интериора

Искате ли да покажете любимото си одеяло ? Постелете го в края на леглото, така че да акцентирате върху него. В този случай много добре би изглеждало одеяло, което е ръчно изработено.

Ако обичате да колекционирате одеяла, можете да ги сложите на всякъде, където можете да ги използвате. Когато вещите са скътани в шкафа, често забравяме за тяхното съществуване.

image
Одеялата като аксесоар в интериора

Какво да правите с любимото си одеяло, в което се е появила дупка или е леко прокъсано в края ? – Ами, преобразете го в калъфка.

Използвайте одеялото за да демонстрирате семейните си инициали или герб. Може да Ви изглежда леко старомодно, но все още има семейства, които имат семеен герб и искат да го изложат на показ като част от своето семейно наследство.

image
Одеялата като аксесоар в интериора

Можете да поставите одеяла и върху парапети, колони и греди.

Използвайте одеяло вместо шалте, за да внесете уют в спалнята си. Опитайте да съчетаете бяло спално бельо с ярко одеяло.

image
Одеялата като аксесоар в интериора

Ако обичате често да променяте интериора в дома си, отново в помощ ще ви бъде одеяла. Изберете си няколко модела, които да сменяте на определени периоди от време. Опитайте да определите такива, например, за пролетта, лятото, есента и зимата.

image
Одеялата като аксесоар в интериора

Одеялото на дивана се нрави на всеки домашен любимец, а това предпазва и самият диван от замърсяване.

Използвайте одеяло, за да внесете повече топлина в стаята. Линията на съвременните мебели в детската стая, например, може да се поразчупи със смекчаващите весели цветове на одеяло.

image
Одеялата като аксесоар в интериора

Ако столът или креслото са прекалено малки за възглавници, то одеялото е добър заместител.

Абонирайте се за блога ни тук: Одеялатакато аксесоар в интериора

Категория: Бизнес
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.02.2014 17:53

Всекидневната или хола (както му казваме на разговорно) на повечето нови жилища е слята с кухненската част, като по този начин помещението е нито кухня нито всекидневна или пък трапезария. В този ред на мисли за всекидневна са отделени твърде малко площ. Следващите няколко идеи ще Ви дадат храна за размисъл как да декорирате малкото жилище, така че да изглежда по-голямо и луксозно?

image
10 идеи за малка всекидневна

1. Използвайте мебели в светли тонове

Светлите тонове на мебелите работят като магия, особено ако се намират във Вашата малка всекидневна. Всички мебели трябва да бъдат или без крака или с малки такива, за да изглежда подът чист и голям. Тъмните мебели консумират голяма част от светлината в стаята и правят визуалното пространство да изглежда малко. За да раздвижите цялата идеи може да добавите малка табуретка в кожа от крава (изглежда доста стилно и винаги впечатлява гостите).

image
10 идеи за малка всекидневна
2. Използвайте свежa цветова палитра

Светлите тонове като зелено и синьо могат да бъдат смесени с неутрални цветове, като по този начин ще направят визуално впечатление в помещението. Може да използвате контрастни и шарени възглавнички или килими. Минимизирайте по възможност цветовете, които използвате в помещението до три или четири. Тройната цветова палитра и монохроматичните цветови схеми работят идеално за малки помещения и жилища. Светлото дърво също може да бъде използвано за под, като това създава допълнително усещане за топлота и приветливост.

image
10 идеи за малка всекидневна
3. Използвайте огледала

Огледалата правят помещението да изглежда голямо. Въпреки, че това се случава само визуално. Ако съумеете да разположите огледала на точните места, те дори могат да рефлектират светлината, като това допълнително ще уголеми стаята. Имайте предвид, ако огледалата отразяват неподходящи аксесоари или цветове това може визуално да смали стаята или да я направи мрачна.

image
10 идеи за малка всекидневна
4. Използвайте вертикалите

Хората доста често се сещат, че в една стая могат да се използват не само хоризонталите, но и вертикалите. Ако искате стаята Ви да изглежда по-висока използвайте високи вази, няколко реда картини по стените, завеси и други. Това ще отмести погледът на очите от мебелите и ще накара тази добавка да работи за Вас.

image
10 идеи за малка всекидневна
5. Използвайте мебели с дребни детайли

Използвайте малки мебели или мебели с малки детайли по тях, които да пасват на размерите на помещението. Може да използвате няколко кресла, които образуват формация от диван, вместо да използвате диван в реални размери. По този начин ще може да раздвижвате помещението винаги, когато Ви е необходимо място.

image
10 идеи за малка всекидневна
6. Използвайте мебели с много функции

Мултифункционалните мебели са добро решение за малки жилища или стаи. Например, маса с рафтчета под самия плот, където могат да бъдат съхранявани книги или други предмети за ежедневна употреба. Този тип мебели ще направят малкото Ви жилище да функционира като голямо жилище.

image
10 идеи за малка всекидневна

7. Контролирайте бъркотията

Избягвайте по възможност да разхвърляте или използвате ненужните вещи в помещенията. Използвайте декоративни кутии за вещи, които ще съхраняват ненужните предмети и ще играят роля на декорация. Подредете всичко по рафтове в някоя част на жилището.  
image
10 идеи за малка всекидневна
8. Използвайте средна до голяма дължина окачени предмети или картини

Уверете се, че картините, които закачате по стената са над мебелите и на нивото на очите.

image
10 идеи за малка всекидневна
9. Слой светлина

Уверете се, че завесите са семпли и леки, като по този начин ще пропускат светлината в стаята. Използвайте лампиони и стоящи лампи, като допълнително осветление, когато натуралната светлина е в ограничено количество през деня.

image
10 идеи за малка всекидневна
10. Монтаирайте по-голям телевизор на стената (по възможност)  

Ако обитавате жилището си предим вечер, възможно е да използвате по-голям телевизор, който ще осветява помещението с допълнителна светлина, а цветните образи от екрана ще действат като допълнителна декорация.  

Посетете блога ни тук: 10 идеи за малка всекидневна

Категория: Бизнес
Прочетен: 2281 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 04.02.2014 17:56
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 647587
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728