Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650220 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 17.02.2014 г.

Проект Holiday House Vitzanau – този проект е ярко доказателство, че нестандартното творческо може да бъде достатъчно интересно и логично. Идеята за строителството върху скалисти склонове – обдухвани от безпощадни ветрове с вертикална граница – буквално на ръба.. всичко се прави за комфорт и невероятна гледка. Студио Лишер и Партньори съумяват да докажат, че реализацията на всичко е възможна – единствето е необходимо истинското желание и възможности на клиент.

image
Дървена къща в бетонена облечка в Швейцария

 

Дизайн на границата

 

Дизайнът е типишен за швейцарските домове – минимализъм в топли и комфортни цветове и материали, а в този случай дърво, кожа, метал и бетон. Всичко в стаите дори и таваните са облечени в дърво, като първоначално бихте си помислили, че това ще направи стаите да изглеждат ниски. Но един бърз преглед на галерията от снимки, доказва че всичко вътре в интериора е толкова балансиран и комфортен, че и дума не може да става за визуално неудобство. Почти всички стаи имат огромни прозорци, които гледат към езерото и безкрайните планини на Швейцария.

 

Какво ли не бих дал да се събуждам всяка сутрин с подобна гледка!

Категория: Бизнес
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове: 2

Ако Ви предстои реконструкция на съществуващо жилище или стара къща, то тази статия е точно за Вас. В друг случай, ако просто сте любопитни какъв би бил ефектът от реновирането на стара къща, то отново може да продължите да четете по надолу.

image
Реконструкция на частен дом в Испания

Стара къща с нов концепт

Този частен дом претърпява реконструкция от нулата. Къщата се намира в град Петрер, Испания. Старата къща е в квартал с предимно стари сгради и определено е имал нужда от основен ремонт и освежаване. Архитектите създаван план и концепт, който определя преработката на разпределението и комфортните зони в интериора. На най-долното ниво се разполага гараж, първо ниво е заето от всекидневната, а последното ниво е спалният блок.

image
Реконструкция на частен дом в Испания

 

Реконструкция на старото

В новият дом съществуват всички условия за комфорт и безметежност на собствениците. Интериорът е изпълнен в светла гама, което редом с разпределението на помещенията ги прави визуално по просторни.

Кухнята и трапезарията разположени на първи етаж, заедно с всекидневната и изолирана посредством стъклен параван, който описва периметъра на помещнията, но визуално не го затваря. На втория етаж се намират двете спални и едно мулти функционално помещение, което може да се използва за гостна стая и като стая за релакс.

Вижте повече тук: Реконструкция на частен дом в Испания
Категория: Бизнес
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.02.2014 10:59

Архитект Марина Рубина умее и обича да проектира сглобяеми къщи, които изглеждат различно. Попаднах на един от нейните проекти, който се намира в Принстън, Ню Джърси, САЩ.

image
Модулна къща сглобена за един ден

Тази частна къща е с доста съвременен външен вид и е разположена в центъра на самия град на пет минути от университета, публичаната библиотека, гарата и редица магазини и ресторанти. Поглеждайки околните къщи и заобикалящата среда къщата на вид се вписва без да е коренно различна, но в същото време тя се различава. Отличителен белег на къщата е неправилната и форма.

image
Модулна къща сглобена за един ден

Модулна къща – различна от всички

Фасадата е покрита с хоризонтални фасадни планки, с които са покрити всички останали къщи в съседство.

Къщата дори си има име – Quarry – името идва от серията на архитекта за модулни къщи, които представляват къща с основна жилищна част и неголямо студио. На първи етаж в резиденцията е ситуирана всекидневната, трапезарията, кухнята и домашен офис. Втори етаж е зает от спалните и стая за игра. Отделното студио е предназначено за гости или близки родственици на семейството.

Повече снимки вижте тук: Модулна къща сглобена за един ден

Категория: Бизнес
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове: 6
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650220
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728