Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650521 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 12.02.2014 г.

 

Черната пустиня – какво име само има къщата на която попаднах ровейки се за нещо по-интересно. Кой ли нормален клиент ще кръсти домът си „черната пустиня”?

 

image

Интериор с агресивна геометрия

Е, името не е просто случайно, а е следствие от резултата и философията между клиент – дизайнер/архитект. Архитектурното студио, което е работило по този дом работи на територията на Калифорния. Къщата е с площ 145 м2 е построена върху скален склон.

image

Интериор с агресивна геометрия

Минимализъм отвън и отвътре

Желанието на клиента е било домът му да предпазва от жаркото слънце и в същото време да има открита гледка и достъп до натуралната светлина. Подслонът – както го нарича собственикът е проектиран в доста съвременен стил върху който минимализмът има голямо влияние, особено при екстериора.

image

Интериор с агресивна геометрия

Агресивна външност

Агресивната геометрия го отличава от типичните сгради в региона. Отвън мога да кажа, че ми изглежда като „стелт” изтребител, който току-що е кацнал в прашната и камениста пустиня.Вътрешното пространство е разделено на стаи, които са доста линейни като форма. През всекидневната (която играе роля и на буферна зона) има общ достъп към спалните и кухнята.

image

Интериор с агресивна геометрия

Централно място

Централно място в къщата заема дворът, имението е изградено с идеята да напомня убежище в суровата действителност – комфортна пещера с черен интериор и екстериор, които подсилват усещането. 

Разгледайте повече снимки тук:  Интериор с агресивна геометрия

Категория: Бизнес
Прочетен: 774 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 12.02.2014 11:41

Случайно попаднах на едно съкровище, което идеално описва модерното мислене на италианците и показва на какво са способни в интериорния дизайн. Не казвам, че са най-добрите, но тук определено са си свършили доста прилично заданието. Проектът на апартамент реализиран по италианска „рецепта”, който се намира в Болцано, Италия. Частната резиденция е върху разгърната площ 300 кв.метра и е изпълнена в съвременен стил.

image
Апартамент в съвременен италиански стил

Проект по италиански стил

Зоната на антрето и коридора при входа е отделена от просторна гардеробна от която се влиза в общата част на кухнята и трапезарията. Всички стаи в жилището плавно преливат от една в друга, но в същото време можем и ясно да ги разграничим с помощта на интериорните врати. Спалнята зона е изградена като родителска стая и две детски стаи, като всяка от тях има лична тераса с невероятна гледка. За гостите също е помислено, като те имат цял отделен „блок” в апартамента – спалня, баня и зона за релакс (колко от Вас мислят толкова за гостите си?). Почти всички мебели в апартамента са в бял гланц, като контра пункт игра подът, който е реализиран в дюшеме с безцветен натурален лак.

image
Апартамент в съвременен италиански стил

Естествена светлина и комфорт

Към вторият етаж на жилището се стига чрез доста модерна стълба, която има led подсветки на всяко стъпало. Стълбата води и до зоната за отдих (на терасата), която е оборудвана с джакузи и шезлонг. Интересно е решението край стълбата, което се явява част от пода на терасата – той е реализиран в закалено стъкло, което доста доста натурална светлина през деня на тъмният коридор, който се образува под самата стълба. Интересно е решението и в една от баните – тя е със стъклена плъзгаща врата. 

Прочетете и други интересни статии тук: Апартамент в съвременен италиански стил

Категория: Бизнес
Прочетен: 4905 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.02.2014 11:24
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650521
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728