Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650664 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 10.02.2014 г.
Московско архитектурно бюро завърши своят последен проект с площ 250 м2., разположен в улица Александър Невски в Москва. Апартаментът има собствен вход и голяма вътрешна открита тераса. Собствениците на апартамента са млада и успешна двойка с три деца, които доста години са живели в Америка и буквално се явяват привърженици на американското. В този интериор дизайн стилът е съвременен с няколко традиционни елемента. Това е сравнително млад интериорен стил, който е създаден преди няколко години – „новата америка”.
image
Интериор на апартамент в Москва
Клиент – дизайнер
Разпределението на апартамента има неправилна форма, тъй като по време на строежа на сградата са възникнали редица проблеми при координацията между строителя и инвеститора. Това обаче създава дефект, който в последствие се явява като ефект на самата сграда и апартаментите в нея.Дизайнерите решават да отворят самостоятелн вход за апартамента, за да се чувства максимално комфортът при обитаването. Материалите по стените са най-разнообразни: дърво, текстил, латекст и декоративни панели.
image
Интериор на апартамент в Москва
Мигновен достъп
Апартаментът има огромен коридор с вграден гардероб и отделно цяла гардеробна стая. Чрез коридора може да се достигне до всекидневната – където е кухнята, трапезарията и терасата или до спалнята и домашният офис. Комфортната зона в жилището е разделена на две части – за възрастни и деца.
image
Интериор на апартамент в Москва

И двете зони са разделени от стъклен параван (стена), която служи и като проводник за натурална светлина към тъмната част на стаята. Когато е необходимо пълно усамотение и повече интимност – има завеса, която може да бъде спусната. Вътрешната част на стъклената преграда има малка зона за игра където трите деца могат да разхвърлят спокойно купищата си играчки, без родителите да се тревожат, че могат да смущават гостите или работния процес.

image
Интериор на апартамент в Москва

Ръчна изработка на мебелите
Голяма част от мебелите в апартамента са поръчани от Америка или са ръчна изработка в дърводелска работилница. Клиентите сами са избирали текстилът без намесата на дизайнерите и се вижда, че тук са се справили отлично.

image
Интериор на апартамент в Москва

Като цяло апартаментът е доста впечатляващ и присъствието на хром и гланцови повърхности и добавката на тъмни/светли/контрастни нюанси впечатлява дори и на снимка!

Разгледайте и останалата част от апартамента тук: Интериор на апартамент вМосква


Категория: Бизнес
Прочетен: 2286 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 10.02.2014 16:01
Тази къща с площ от 500кв.м. се намира в Калифорния, САЩ. Задачата на проектанта била да я превърне в дом-мечта. А основното изискване на клиентите било да е в хармония с обкръжаващата я природа и да се съхрани първоначалното разположение на старата къща върху участъка. Принципът на отворена архитектура, с използването на прости форми и естествени материали се оказали най-верните средства за постигането на тази цел. 

image

Дизайн на къща в стил фюжън

Още в средата на века на това живописно място се е намирала малка резиденция. Но след изтеклите години, тя се нуждае от сериозна реставрация.Собствениците станали четиричленно семейство – родители с две деца в училищна възраст. Дизайна за тях е разработен от Джейми Буш, който си сътрудничи с архитектите от фирма „Осборн“.  Възстановяването и преустройството отнело почти 6 години, но по думите на клиентите – си е струвало.  

image

Дизайн на къща в стил фюжън

Удачното местоположение на дома, свежия въздух, великолепните пейзажи, огромното разнообразие на флората – допадала на всички по душа.

Създаване на интериор за четирима души – това винаги е било трудно за един дизайнер. Всеки си има свои възгледи за уют, топлина и красота.  Но авторът е успял да подбере елементите така, че в резултат се е образувал универсален пъзел, който може да задоволи нуждите на всеки член от семейството.

image

Дизайн на къща в стил фюжън

Така, върху старите каменни основи израства необичаен съвременен дом. Пространството около дома може да се възприеме като продължение на интериора.  В архитектурните и дизайнерските решения на дизайнера са използвани много естествени материали, които са проникнали навсякъде в сградата.  Дървени панели преминават от вътрешността на помещенията към терасата и свързвайки се с панорамните прозорци, правят къщата в хармонично единство с природата. 

image

Дизайн на къща в стил фюжън

В интериора перфектно се съчетават естествената красота на дървото, камъка, керамични плочки и ултрасъвременни технологии. Някои стени дори не е необходимо да бъдат боядисвани или облицовани с допълнителни материали, оставайки на бетон, който придава на интериора известна освободеност и уникалност.  На такъв фон изглеждат добре ярки картини и осветление. 

image

Дизайн на къща в стил фюжън

Централно място, като във всеки дом, заемат гостната и трапезарията. Строгите вертикални вратопрозореци преминават в балансиран спокоен хоризонтален вид от мекия диван и удобното кресло, позволяващи наслаждаването от прекрасните гледки. Благодарение на огромните панорамни прозорци, пространството се изпълва със слънчева светлина, която си пробива път през короните на дърветата. 

image

Дизайн на къща в стил фюжън

Съвременната кухня, както и всички мебели в дома са направени по поръчка. Авторът е отделил особено внимание на удобството и функционалността.  Особено ефектно изглежда върху стената естествения камък – ръчно зидан, около отвора на камината. Каменната обшивка на фона на дървени стени се вписват прекрасно в цялостния стил на къщата.

На мебелите и осветлението в тази къща е отделено голямо внимание. Стените са направени от махагон и са идеален фон за лаконичните дизайнерски мебели, направени по специална поръчка и за много от предметите в интериора в различни стилове.  В лаконичния дизайн на спалнята прекрасно се смесват ярки акценти. 

image

Дизайн на къща в стил фюжън

Авторът на проекта искал да съвмести дизайнерски мебели, абстрактни вещи, етнически предмети от Азия, както и много предмети на интериора от 50те – 70те години.  В къщата се намерило място и за стол от 70те , изработен от плексиглас  и съвременно висящо кресло.  Такова деликатно и своеобразно съчетание на предметите в интериора го правят запомнящ се със собствен стил и лице. 

image

Дизайн на къща в стил фюжън

 

     

Съвременната кухня в сребристи цветове, по замисъл на автора напомня класиката на 50-те години, при това е оборудвана с всички необходими кухненски уреди. Намерило се е място в кухнята и в трапезарията и за старинни предмети под формата на картини и скулптури.  

image

Дизайн на къща в стил фюжън

Необичайно устроените спални са обзаведени на принципа „нищо излишно“.  Свободни теракотени повърхности на дървените стени, менящи се оттенъци от осветление, тъмни плочки по пода, белоснежни тавани, големи правоъгълни прозорци – всичко това създава усещане за комфорт. 

image

Дизайн на къща в стил фюжън

Благодарение на разбирателството между архитектите и клиентите, в живописна местност се появява необикновен дом със своеобразен лик, просторен и открит, който вдъхва спокойствие и безметежна красота от естествени материали.

Ако Ви харесват статиите ни можете да посетите сайта ни и да се абонирате за блога ни тук:  Дизайн на къща в стил фюжън

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1637 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 10.02.2014 13:13
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650664
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728