Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650200 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 12.11.2013 г.
Стереотипите със сигурност възпрепятстват живота : в интериорния дизайн те са навсякъде. Обсъждането на правилния ,,цвят на спалнята”, фобията със зловещото име ,,мрачен интериор”, зоната с топли цветове -,, романтична зона” и много други клишета в интериорния дизайн!?

image

Класическата мебел трябва да бъде от масив – да, но не е задължително да е с натуралния си ,,дървесен декор” !

Заблуда №1 „Меките цветове – стоплят” – Климатът ни е умерен, може би затова повечето български апартаменти са с жълто-бежеви стени или цвят праскова? Идеята е цветовете да напълят домът ни (сърцата ), да ни стоплят, когато липсват слънчевите лъчи през студените сезони на зимата! Изходът от всичко това често е с обратно действие – топлите цветове в отсъствието на слънцето изглеждат слаби и скучни. image
За ,,стоплянето” на една къща не е необходимо да боядисаме стените, а да добавим присъствието на натуралния цвят на дървото и меките текстили. Смело по стените може да се поставят синьо-зелени тапети,образуващи повърхности в хладни тонове. Студената цветова гама разширява визуално пространството и почти винаги придава свежест на фона на светло-сиво-синята дифюзна светлина,идваща от нормален слънчев ден. Заблуда №2 или ,,Мрачната стая” Светли тонове – радост? Ох,ако можеше да е толкова лесно!? Факт е,че цветовото усещане на всеки един от нас е много сложно и комплексно. Опитните дизайнери предлагат интересни решения. Светли тонове – да се използват в големи помещения или на открито. Тъмните наситени тонове – да бъдат ,,заделени” за малките стаички. imageimage Заблуда №3
,,Цветовете в спалнята зависят от предназначението й! “ Имате съмнения относно синия цвят в спалнята си ? – той успокоява и улеснява съня.Оранжево в кухнята – цвят от портокал в кухнята укрепва и създава настроение за забава. imageimage Re-sellers ( или  на български – хората в магазина) отдавна са заседнали на бурканчето с боички ,на което има бележка – цветове за спалня с цел увеличаване на продажбите. Е,все пак всеки трябва да работи,но не това е идеята на дизайна.Ако не бяха световните проблеми на безсъние или лошо настроение,всички спални щяха да са в 1 цвят, но за наше щастие – не е така! Заблуда №4 „Ъглите трябва да бъдат точно под 90градуса” Не е задължително и без това ъглите в един дом никога не са прави,това е една ненужна и скъпо струваща инвестиция за Вашия дом. Само когато е наистина необходимо и важно – банята ( кривите ъгли бързо биха се забелязали по фугите на плочките и в кухнята,където имаме вградени уреди. image Арките и овалите също могат да бъдат елемент от интериора! Заблуда №5 „Боядисаните стени трябва да са перфектно гладки” Отново – напълно неналожително. Факт е ,че за да постигнем перфектно гладка стена се изискват доста ресурси… и всичко това за да я покрием с тапет? В повечето случай това се постига и без дозини торби с хоросан и фанатизъм, а с няколко слоя бяла боя . image В допълнение, може да се използват купища декоративни техники за нанасяне с шпатула.Ефекти,които обикновено се постигат със скъпо струващите тапети.
Категория: Бизнес
Прочетен: 663 Коментари: 0 Гласове: 0

Архитектурни проекти, професионална архитектурна визуализация и анимация.

image image image image

 

Компютърната анимация е изключително ползотворна като професионалната презентация. Затова ние сме усвоили до съвършенство създаването на 3D анимации, както за интериорен дизайн, така и за екстериорни архитектурни проекти.

Архитектурни проекти  и архитектурно проектиране TALLBOX ДИЗАЙН.

Категория: Бизнес
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове: 0

Има няколко основни неща, които трябва да присъстват при обзавеждането на всяко антре, това са закачалка, стойка за чадър, огледало, конзолна масичка и др. Тяхното присъствие улеснява Вас и гостите Ви. Разбира се, ако имате възможност за отделно помещение за дрехите, това би създало по-голямо удобство. Често срещана грешка
image

Много е важно в антрето да бъде максимално стеснен кръгът от мебели и аксесоари, за да се улесни разминаването и за по-приятен вид на помещението.

Ние можем да Ви предложим решение за обзавеждане на антре или коридор спрямо вашите нужди и бюджет !

Студио за интериорен дизайн Tallbox – мисли за Вас и Вашето семейство!

Категория: Бизнес
Прочетен: 3006 Коментари: 0 Гласове: 0

При обзавеждането на детската стая трябва да се комбинира нейната функционалност с поставянето на възможно най-малко мебели в стаята. От своя страна мебелите трябва да са подвижни, изградени от здрав материал, който да им придава устойчивост. Подреждането на мебелите трябва да осигури достатъчно пространство за игра на децата, но и да събере всичките им принадлежности и играчки. Когато детето е по-голямо, желателно е да разполага с бюро, където прецизно да е отделено шкафче или рафт, където да може да поставя бои, четки, линийки, химикалки и др. принадлежности, необходими за училището. От особено значение за една детска стая е нейната безопасност. В процеса на обзавеждане трябва да сме сигурни, че шкафовете и полиците са здраво захванати за стената с подходящите болтове. Най-любимите на детето играчки трябва да са лесно достъпни за него-така го предпазваме от рискови ситуации.

При обзавеждането на детския кът е необходимо да изберем подходяща подова настилка, която преди всичко не трябва да бъде студена. Подходящ цвят е ваниловият за настилката, а разнообразието от цветове и рисунки придава жизнерадостен и чисто детски вид. Килимите са особено подходящи при оформяне на детски кът, тъй като създават уют и пълнота. И още един вариант за подова настилка са гумените пъзели, които се съединяват в приказни цветни форми от изрисувани числа, букви и други картинки.

Ние можем да Ви предложим решение за обзавеждане на детска стая спрямо вашите нужди и бюджет !

Студио за интериорен дизайн Tallbox – мисли за Вас и Вашето семейство!

Категория: Бизнес
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове: 0

При конструирането на банята трябва да се има в предвид постоянната влага в това помещение. Най-подходящи са керамиката, гранитът, варовикът и мраморът. Ако се спрете на дърво в желанието си да бъдете оригинални и естетични, трябва да потърсите професионален съвет за предпазване от влагата. Едно ефикасно решение са корабните лакове, съчетанието с теракот за мястото около душа и др.

За всяка баня е особено важно да бъде конструирана така, че да се ползва безпроблемно от двама души, което спестява време и излишни нерви сутрин. Един от отличителните елементи на този тип баня е двойният умивалник. Също така е необходимо е да разполагате със собствено шкафче за тоалетни принадлежности или просто собствено рафтче, така че да разполагате с вещите си на спокойствие.

Най-лесно е ако в жилището има две бани. Такъв е примерът с еднофамилните къщи, където обикновено има санитарни помещения, както на първия етаж, където са всекидневните стаи, така и на втория етаж, където обикновено са спалните.

За живеещите в апартамент има други алтернативи. Ако разполагате едновременно с баня и тоалетна, но в отделни помещения, можете да се възползвате от този факт и да поставите и в двете помещения душ и тоалетна чиния. Това ще ви спести проблеми и ще създаде удобство на Вас и на гостите Ви.

Ние можем да Ви предложим решение  за обзавеждане на баня или тоалетна спрямо вашите нужди и бюджет !

Категория: Бизнес
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове: 0

Нощта е пауза, почивка. Тя е сливането на физическите и емоционални усещания, тя е сън, мечта, следователно – магия. Спалнята е нашият храм,в който би следвало да се чувстваме като царе.

Традиционните спални са направени в класически стил и модерен стил. За класическите са характерни на многото детайли и са направени предимно от тъмно дърво. Мебели в модерен стил, имат проста форма и минимум детайли.Вашата спалня е най-важната и най-основната стая на къщата. Удобството обстановката и атмосферата във вашата спалня, определя колко добре можете да  си отпочинете след  тежък и изморителен ден след работа, да възстановите силите и да сте в по-добро настроение.

Фън шуй за спалнята:

Сега е модерна източната култура и традиции. Фън шуй – това е древна китайска философия за енергията,взаимоотношенията на хората,техните жилища и на околната среда.

Ние можем да Ви предложим решение  за обзавеждане на спалня спрямо вашите нужди и бюджет !

Студио за интериорен дизайн Tallbox – мисли за Вас и Вашето семейство!

Категория: Бизнес
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове: 0

image

Интериорните решения относно кухненското обзавеждане се ширят в богат диапазон. Някои от тях са свързани с изискването за голяма маса за хранене като основен компонент от интериора на трапезарията. Голямата маса е изключително удобна, както за ежедневните обеди и вечери, така и за празнични поводи. Ако към масата прибавим и скрити шкафчета, независимо дали масата се намира в трапезарията, хола или на вилата, тя ще бъде изцяло в духът на един чудесен вътрешен дизайн и в синхрон с практичността и една стъпка повече към успешния интериорен дизайн.

Що се отнася до формите актуалното започва и приключва със заоблените форми, както за масите, така и за останалите мебели като спалнята, диванът и др. Дизайнът на всеки един модул или детайл , образува цялостната картина на един интериорен дизайн.

Дървените изделия продължават да бъдат актуални, като най-предпочитани са дървените материали от череша, ябълка, слива, както и класическият тъмен орех.  Забелязва се и все по-голямо търсене на мдф фасадите с естествен фурнир, койко може да бъде вързан към цялостния интериорен дизайн на вашият апартамент или къща.

Ние можем да Ви предложим решение за обзавеждане на кухня спрямо вашите нужди и бюджет !

Студио за интериорен дизайн Tallbox – мисли за Вас и Вашето семейство!

Категория: Бизнес
Прочетен: 1463 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650200
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Ноември, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930