Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650067 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 07.01.2014 г.

 

Задавате ли си въпроса дали една сглобяема къща може да бъде ефективна през студените зимни дни? Съществува мит, който гласи, че сглобяемите къщи трудно се отопляват и не задържат топлината през зимата, а през лятото са повече от „парник”.

image

Зимна сглобяема къща

Е, имате късмет, защото вече сте една крачка по-напред от другите прочитайки тази статия!

Архитектите от YH2 са проектирали една къща от изцяло натурални материали, като концептът е на къща за зимата в Квебек (Канада) където всички знаем е доста студено. Проектът е с име ,,La luge” и се намира на скрито място далеч от шумния град. Разглеждайки снимките на този проект къщата не изглежда като постройка способна да Ви стопли, но вглеждайки се в детайлите и знаейки колко ефективни са сглобяемите къщи – този извод постепенно ще се изпари.

image

Зимна сглобяема къща

Детайлът

Абсолютно невероятно изпълнение от дърво! Целият интериор и екстериор на къщата е от дървени панели, а големи части от стените са само прозорци. Невероятна е идеята за сауната, чиято външна стена и изцяло прозорец с гледка към снегът и планината. Висяща дизайнерска камина. Кухнята, всекидневната, трапезарията – почти всичко е изградено в open space, като единствено спалнята и банята са решени с вътрешен обем допълнително изграден, нещо като къща в къщата.

image

Зимна сглобяема къща

Дървото

С използването на 3 вида дърво, начинът на подредба, конструкцията и цветовете. Тази горска къща далеч не изглежда като „традиционна хижа” със своята абсолютно съвременна визия. Вгледайте се внимателно.
Прочетете и други интересни статии тук: Зимна сглобяема къща  

 

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 3465 Коментари: 0 Гласове: 0

Тази луксозна вила се намира в САЩ и е проектирана от Len Cotsovolos и LCІDesign Services. Разкошната резиденция от дърво и стъкло е построена в живописна местност на територията на Yellowstone Club и частният ски курорт Big Sky, Монтана.

image
Луксозна вила в САЩ

 

Резиденцията е построена върху площ от 1022 мІ и е предназначена за отдих с максимален комфорт. Интересното тук е, че проектирането е запознало от вътре на вън. Дизайнерите са се постарали да създадат една модерна вила с тъмни краски, модерни мебели и вдъхновение, почерпено от целия свят. Така, сгушената във високите борове на Скалистите планини на височина 10 500 фута луксозна вила се различава от типичните планински вили със своята модернистична архитектура съчетана от стомана, стъкло, дърво и камък.

Южната фасада на вилата е изцяло остъклена с троен стъклопакет Unilux. В интериора са използвани изцяло естествени материали – предимно камък и дърво. Цветовете също са подбрани в синхрон с природата и околността, а огромните прозорци предоставят невероятна гледка към околността.  

Вижте цялата статия тук: Луксозна вила в САЩ 

Категория: Бизнес
Прочетен: 2655 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650067
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031