Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650333 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 04.01.2014 г.

 

Като говорим за декориране, искам да споделя това откритие с Вас, което е инициатива на един австралисйки дизайн блогър Луси Фийгинс. Идеята е една най-обикновена къща да се превърне в невероятен шоу руум за няколко дни където група дизайнери да представят и промотират своите продукти и концепти за живеене. Според мен подобна идея звучи наистина невероятно!

image
Как една къща може да се съживи за един ден?

Представяте ли си това да е вашата къща? Да бъде преобразена за един ден до неузнаваемост, хиляди хора да я посетят и след това всичко да бъде изчистено подредено отново до нормалния си вид? Звучи невероятно, нали! Точно тази част от идеята ми допада най-много, възможността някой да получи преобразяване на домът си за един ден и невероятна популярност. Винаги съществува и моментът където за някой от Вас това може да се стори доста налудничава идея, която не е привлекателна.

image
Как една къща може да се съживи за един ден?

Дизайнерката е планирала всичко от концептът на къщата, групата по монтажите и разноса и графици на всичко. Това е първото по рода си събитие за Мелбърн, след което целият концепт ще бъде преместен 2 седмици по-късно в Сидни.

Може да изглеждате видеото на цялото събитие заснето по доста интересен начин.

image
Как една къща може да се съживи за един ден?

 

Доста впечатляващи са всичките тези контрасти по стените – особено добра идея са сините тонове и цветът диня (няма по-добра комбинация!) По снимките и видеото се виждат доста интересни находки, които са типични за тази част от света (жалко, че в България трудно се намират подобни). Обърнахте ли внимание особено на килимите и текстила? Невероятни изпълнения и цветове, текстурата изглежда натурална и придава невероятно усещане дори и на снимка.

 

 

Вижте и други статии тук:  Как една къща може да се съживи за един ден?

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 976 Коментари: 0 Гласове: 3

 

Въпреки трудностите в Гърция, дизайнерите там не спират да работят и да създават впечатляващи проекти. Един от тях е тази съвременна къща в планината близо до Калаврита. Колегите са разработили целия проект около философията на Карл Маркс, която ако трябва да кажем с по-прости думи би звучала по следния начин:
Всяка стока
независимо от стойността на материалите и човешкия труд е оправдана от крайната и цел. 

image
Съвременна планинска къща

Този подход е най-често срещания в днешно време, но за съжаление голяма част от клиентите не разбират идеята му. В конкретния случай (както е и правилно) клиентът е определил една максимално/оптимална и реалистична (нещо много важно) сума, която иска да инвестира в имота и концепта му.  

image
Съвременна планинска къща

В контекстът на това тази къща в планината е с типичната рустикална жилка. По видът и обработката на материалите си личи, че идеята е била концептът да изглежда рустикален и съвременен. Лично за мен има и доста силно присъствие на mid-century (60-те – 70-те години). 

За да достигне до това състояние къщата е претърпяла основен ремонт, като почти всичко е било подменено или поправено. Има доста ръчно изработени детайли.Всичко това има за цел да създаде чувство на сантименталност в живущите и да ги накара да се чувстват у дома си още от първият миг в къщата. 

Прочетете и други статии за интериорен дизайн тук: Съвременна планинска къща 

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1037 Коментари: 0 Гласове: 3
Tallbox е най-доброто студио за интериорен дизайн. Само за миналата 2013 година успяхме да създадем 42 интериорни проекта за семейства, 8 проекта за малки и частни фирми, 7 проекта за големи компании. Общата проектирана светло застроена жилищна площ е точно 2357 м и над 22 000 м2 екстериори и ландшафт.
 
image
Най-доброто студио за интериорен дизайн - Tallbox
 
Нашият екип се увеличи с 5-ма нови и изключително талантливи колеги. Само за една година успяхме да открием офиси и клонове на още две места – в Европа и Азия. През 2013-та успяхме да изминем над 40 000 км с кола (без да броим тези по въздух и вода)  с което гордо можем заявим, че сме обиколили земното кълбо 3 пъти (и малко).

Искам да благодаря на всички, които бяха с нас през годината. А нашите бъдещи, настоящи, стари клиенти и читатели мога да уверя, че за новата година подготвяме много нови изненади и един изцяло обновен начин за комуникация между дизайнер и клиент, с който се надяваме да променим начина на общуване и разбиране на нашата услуга. И за да бъда верен на себе си (както винаги) към тази статия прикачам само няколко снимки, които са точно в духа на тази част от годината.
  Пожелавам ти всеки един ден от новата година да те зарежда с неспирната и нестихваща енергия на щастието, здравето и късмета.
Прочетете и други интересни статии тук: Най-доброто студио за интериорен дизайн - Tallbox
Категория: Бизнес
Прочетен: 1036 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650333
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031