Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650584 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 20.01.2014 г.

 

През последните няколко години 3D технологиите грабнаха вниманието на потребителите. Освен в киното, вече и в домашни условия можете да се наслаждаваме на 3D филмите, които изглеждат по-реални и ни изпълват с еуфория. Можем ли да внесем малко от тази еуфория и част от този приказен свят и в дома си? Изглежда, че е възможно с помощта на 3D изображенията.

image

3D подове – технология

Историята на саморазливните подове ни връща 50 години назад, когато за първи път се появяват в Европа, но поради високата си цена не успяват да се сдобият със съвременната си популярност. Разбира се, технологията  за 3D изображения върху саморазливните подове няма нищо общо с технологията, по която се правят 3D филмите. 

image

3D подове – технология

Този вид подове се създават въз основа на творчеството на художници, които за първи път рисуват 3D изображения върху асфалт с цветни тебешири. Внасянето на това изкуство в жилищата, придова на интериора оригиналност и го прави по-ефектен. Препоръчително е, когато изберете такъв под да имате минимално количество мебели за обзавеждане на съответното помещение. По този начин красотата на 3D пода ще се разкрие в цялата си прелест.

Технология

image

3D подове – технология

В апартаментите много често основата на саморазливният под се прави от бетон. Под въздействието на различни фактори обаче,  в бетона могат да се образуват пукнатини, които от своя страна могат да доведат до деформация на бъдещият под. За да се избегне това, повърхността на бетона първо трябва да бъде внимателно почистена с прахосмукачка, като се внимава да не останат частици в пукнатините и след това да се нанесе грунд.   

image

3D подове – технология

Трябва да отбележим, че основата за бъдещият под трябва да бъде гладка, но и леко грапава. За да се добие такъв ефект се позволява добавянето на малко кварцов пясък в повърхностния слой грунд. Остатъкът от пясъка лесно се отстранява след като изсъхне грунда, което е и задължително условие преди да се продължи със следващите стъпки и за да се предотврати евентуална деформация.

image

3D подове – технология

Следващият етап е заливането му с полимер с дебелина на слоя  до 2мм. Върху този гладък слой се поставя предварително разпечатаното изображение, което се запечатва с прозрачен полимерен компонент и накрая се нанася защитен лак. По ваше усмотрение, под прозрачния полимерен слой можете да подредите мидени черупки или различни дребни предмети. Можете да добавите допълнителни ефекти, като внесете светещи или светлоотразяващи елементи .

image

3D подове – технология

Процесът на съхнене на полимерът може да отнеме 5-7 дни. Периодът може да е по-дълъг в сравнение с този за изработването на други подови настилки, но е абсолютно необходим за да се гарантира в последствие здравината и качеството на подовата настилка. 

image

3D подове – технология

Ако се спазва тази технология, производителите дават гаранция от 10 години, в течение на които няма да ви се налагат ремонти по подовата настилка.

 

Посетете нашата страница за да прочетете и други интересни статии:  3D подове – технология

Категория: Бизнес
Прочетен: 7873 Коментари: 1 Гласове: 2

 

 

Знаете ли, които са основните трендове, които оформят арт деко интериорите? Арт Деко спокойно може да се нарече визуално въздействие върху интериора чрез артистични творби и декори, който първоя се появява във Франция след първата световна война. Стилът може да се каче, че е възникнал в резултат на грабежите през войната на арт изкуства, като голяма част от хората започват активно да ги използват по къщите си. Арт Деко има френски, египедски и средиземноморски „чипки” сол, като геометрични повтаряеми шарки, свежи цветове и акценти.

5 елемента на арт деко

Дори е не предполагате, колко е лесно да постигнете ретро-стил от 1930-та – 40-та започвайки от ектериора и завършвайки в интериора. 

Контрастни геометрични форми.

image

Основни трендове при арт деко интериорите

Арт Деко движението се отличава със силната връзка между контрастните форми и дизайна. За да добави отличителна черта във вашия дом, започнете с контрастни тапети с някакви геометрични форми. Правилни и криволинейни форми хващат окото, които ще направят вашия интериор луксозен и привлекателен.

Отличителни материали в арт деко

image

Основни трендове при арт деко интериорите

През 1930-та пътуването и туризмът са били доста популярни, като това неминуемо започва да се отразява на интериорното обзавеждане до този момент. Различни принтове на животни, кожи, екзотични материали, перли, кристали започват да присъстват като декорация.

Контрастни цветове

image

Основни трендове при арт деко интериорите

Терминът „контрастни” не трябва да се подценяват, тъй като те са един от основните акценти в арт деко стилът. Използването на свежи и контрастни цветове и декорации може мигновенно да съживи интериора. Баните и кухните стандартно е прието да бъдат с монохромни черно – бели плочки и комбинации от червено до тъмно кафяво.

Творби и склуптури

image

Основни трендове при арт деко интериорите

Свежи и класически маслени картини, склуптури, настолни лампи, декоративни завеси и мебели с множество малки детайли, които винаги ще Ви показват, че това е Арт Деко стилът. Съберете във вашата стая няколко от тези декорации в интериора и Вие ще сте крачка по-близо до стилът.

Елементи от космополитанския Арт Деко

image

Основни трендове при арт деко интериорите

В разгара на създаването на Арт Деко, стилът директно добавя и въздейства визуално и драмантично в живота на хората и техните интериори. Мебелите имат чисти линии и по тях присъстват контрастни текстили на зигзаг, ленти, квадрати и т.н. Доста често имате усещането, че сте като във филм от Холивуд.

 

Прочетете още интересни статии тук: Основни трендове при арт деко интериорите 

Категория: Бизнес
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650584
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031