Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интериорен дизайн TALLBOX предлага пълна гама от интериорен дизайн, визуализации, поддържане и изграждане на жилищни и търговски недвижими имоти, както интериори така и екстериори.
Автор: interiorendizain Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650590 Постинги: 354 Коментари: 5
Постинги в блога от 19.01.2014 г.

Знаете ли, че елементите на фен шуй са 5 на брой? Огън, вода, замя, метал и дърво. Всеки от тези елементи работи заедно и поотделно, за да възвърне мира и добрата енергия в интериора.

Дърво

Първият елемент е дървото, който се използва за творческата енергия и растеж. Дървото също е елемент „отговрен” за аспекти като раждането, силата, гъвкавостта и интуицията. Този елемент трябва да бъде пазен в баланс, за да се избегнат депресията, ината и психическата издръжливост. Липсата на дърво в интериора може да предизвика недостиг на творчество, несигурност и депресия. Добавете дърво в интериора посредством растения, хартия и текстил.

image
Петте елемента на Фен Шуй
Огън

Огънят е символ на ентусиазма и лидерските умения. В интериора огънят се използва, за да мотивира издръжливостта, вдъхновението и куража. Балансът на огъня е от изключително значение. Липсата му може да Ви доведе до състояние на гняв, агресия и избухливост. Експертите доста често свързват липсата на чувства, ниското самочувствие, късогледството с липсата на огън. За да добавите огън във вашия дом, може да използвате свещи, силни осветителни тела и големи количества натурална слънчева светлина. В допълнение е електрониката, червения цвят, розово или лилавото също могат да послужат като елементи на огъня.

image

Земя

Земята въздейства на физическата сила и в същото време чувството за солидност и баланс. Липсата на елементът земя в интериора, може да доведе до чувство на скука и мудност. Дезорганизация, хаос, и малко концентрация са най-честите възможни проблеми, които могат да Ви сполетят, ако не се погрижите за присъствието на елемента. Цветовете, които могат да свършат работа са – зелено, кафяво и пясък. Снимките на пейзажи в правоъгълна или квадратна форма биха допринесли благополучно за дома.

image

Метал

Металът въздейства върху чистият ум и логика, дисциплината и концентрацията. Освен липси на елементи, негативно влияние може да се постигне и чрез прекаленото присъствие на даден елемент – липса на концентрация и тревожност. За да добавите метал в интериора може да използвате овални или кръгли форми на желязото, алуиний, злато, сребро и т.н. Цветове са бяло, сиво и светли пастели и контрасти.

image

Вода

imageВодата е отговорна за емоциите и духновността. Водата балансира вдъхновението, мъдростта и прозрението, до като неговият излишък може да доведе до чувството на дисбаланс и мътен океан от липса на емоции. Липсата на вода води до чувство на самота, изолация и стрес. Опитайте се да добавите елементът на водата в интериора чрез черното и абсолютно всеки тъмен цвят като синьо, зелено, лилаво или пък рефлективни повърхности и симетрични форми. Фонтани и аквариум с най-добрата опция за присъствието на фен шуй елементът вода.

 

Прочетете и други наши статии тук: Петте елемента на Фен Шуй 

 

 

 

 

 

 


Категория: Бизнес
Прочетен: 1548 Коментари: 0 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 650590
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031